Rabiss25 32.haftamızda doktorum bebeğin bel çevresinde 2 haftalık geri olduğunu, nstye girip çıkmamı,kalp atışları yavaşsa bebeği hemen almak gerektiğini yoksa kalbinin duracağını söyledi. Normal doğuma sıcak bakmayan bir doktordu. Ben de normal doğum istiyorum ama tabii bebeğim ve benim için hangisi daha iyi ise o olmalı. Hemen doktorumu değiştirdim. Bu doktorum 2 haftalık gerilik olduğunu bunun da son zamanlarda fazla ayakta kalıp yorulmamdan kaynaklandığını söyledi. Her gün bir öğün sebze, bir öğün protein, bir kere probiyotik alımı yapmamı ve bir öğün meyve yememi söyledi. O hafta uyguladım ve 10 gün ilerledi bebeğim 360 gr aldı. Sonra yine - doğum korkumu unutmak için sanırım- başka şeylerle uğraşmaya başladım ve kendimi yordum. İstemsizce yaptığım bir şey bu tabii. 2 haftada sadece 130 gr aldı. Doktorum yine istirahat etmemi söyledi. Bebeğimin sağlıklı olduğunu, kordonda kan akışında,kalp atışlarında bir sorun olmadığını söyledi. Açıklaması şu yönde; vücut rahmi hayati bir organ olarak görmezmiş. Ben yorulduğumda enerjimi, aldığım besinleri vb. vücudun hayati gördüğü gerekli yerlerine gönderirmiş. Bu nedenle bebeğe besinlerin yararları gidemediğinden, bebek, karaciğerindeki yağlarını eriterek hayatını sürdürmeye çalışırmış. Bu nedenle bel çevresinde gerilik oluşurmuş ama istirahatle ve iyi beslenmeyle geçermiş 1 haftada. Bir bebekte gelişim geriliği tespiti yapılması için; baş çevresi, bel çevresi ve bacak boyu ölçümlerinin düzenli olarak geriden gelmesi ya da olduğu yerde kalması gerekirmiş. Çarşamba kontrole gideceğim bakalım.