Hikayem çokkkk uzundur hakkınızı helal edin :)Bende artık sizinle hikayemi paylaşabilirim :) Sat tarihim 16 eylüldü ancak geç döllenmeden dolayı 20 eylül olarak sayıyorduk kızımın şükür bütün testleri normal çıkıyordu ilk zamanlarda yaşadığım aşırı mide bulantısı haricinde hamdolsun çok problem yaşamadım . Kızımın hep 37 38.haftalarda geleceğini düşünüyordum ama öyle olmuyormuş 37 den sonra iyice ağırlaşmaya başlamıştım artık kızım gelsin istiyordum 39+5 te kızım gündüz saatlerinde toparlanmaya başladı mideme çok baskı yapıyordu aslında en son gittiğim doktor kontrolünde bu hafta gelmez demişti ama kızım sanki ayaklarıyla midemden güç alarak kendini aşağıya bastırıyordu çok bir sancım olmadığı için pek önemsemedim hatta kalkıp ekmek hamurumu yaptım . Gece saat 12 olduğunda artık belirgin olan ağrılarım vardı ama düzensizdi eşim uzun zamandır dışarı çıkmadığından o akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştı bir türlü uyuyamıyordum saat 1 de ağrılardan uyuya kalmışım gece 2 de eşim geldi onun telefonunu falan sildim malum korona ama ağrılarım geçmek bilmiyordu eşime de söyledim istersen doktora gidelim dedi düzensiz olduğundan gitmek istemedim ama uyuyamıyordum ne yapsam geçmiyordu en son sabah 6 da eşime hadi gidelim dedim ama eve geleceğimi düşünüyordum hala anneme eğer sen doğum olursa gelirsin diyip evden çıktık. Hastahaneye gittiğimde acilden giriş yaptım benden önce birisi vardı bir 10 dk bekledikten sonra içeri girdim oradaki asistan doktora ben başka hastahaneye gideceğim nstye bağlarmısınız dedim özele gitmek istiyordum çünkü ilk doğumum ve çok korkuyordum.doktor beni önce ultrasonla muayene etti bebek çok aşağı inmiş alttan bakmam gerekli dedi alttan baktığında 4 cm açıklık varmış ve kanamam oldu suyum patlamamıştı bebek kafasını iyi basıyor çok beklemezsin doğurursun bence gitme dedi oradan beni nstye bağladılar sancılarım çıktı ben o arada ailemle görüştüm tam özele gidecektim ki bir hemşire bana gitme bu hastahane özellerden daha iyi dedi sonra beni doğum katına çıkardılar erkek almıyorlar ama yanınıza kadın refakatçi alıyorlar benim annem yanımdaydı zaten o odada doğurup o odada kalıyorsunuz . Sonra ebe geldi odamda nstye bağladı açıklık 6 cm olmuştu gerçekten yatarken sancı çekmek ve açıklık kontrol ettirmek çok zormuş.Saat 10.30-10.55 civarındayken açıklığım 9 cm derken 10 cm oldu ve ıkınmaya başladım ıkınmakta zormuş kızlar ama ne kadar güzel ıkınırsan o kadar kolay bitiyor . Artık çok az kalmıştıki doktor ekibi geldi ve kesisiz doğum yapacağız dedi son zamanlarda artık Allahım bana yardım et diye bağırıyordum ama canım kızım 11.19 da doğdu o çıktıktan sonra herşey bitti benim için sadece o çok küçük diyebildim gerçektende öyleydi 3150 grdı . Şimdi kızım yanımda bana sorarsanız evet ıkınmak zor ve sancılar son zamanlarda çok sıklaşıyor ama kesinlikle dayanılmayacak birşey değil kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim bir kaç dikişim var ama onlarda iyileşecek Allahın izniyle .
Tavsiyelerime gelirsek;
Doğumdan önce 41 yasin okuduk annemle,
bol bol ayetel kürsi okudum,
Allahın 99 ismini okudum,
Sancı çekerken Sümme sebile yesserahu dedim
La havle vela kuvvete dedim
Hasbinallah venimel vekil dedim
Peygamberimin yüzü suyu hürmetine Rabbimden yardım istedim
Ben hep Allaha sığındım kızlar Allaha şükür beni duydu. Sizde bol bol Allaha dua edin Rabbim kuluna kaldıramayacağı yükü vermez biz aciz kullarını bizden daha iyi tanır . Rabbim hepinize hayırlı doğumlar kolay doğumlar nasip etsin . Sorularınızı yanıtlarım :)