Evvveettt kızlar bende doğurdum çok şükür 🙏🏻
biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin doğuma dair postlarda aradığım ne varsa hepsini anlatıp sizlere de yardımcı olmak isterim ☺️ Hikayemize başlıyoruzzzz 🙈
Evlendikten bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim bilinçli ve isteyerek hamile kalmıştım. Yaklaşık altıncı aya kadar mide bulantılarıyla mücadele ettim prilam tek yardımcım oldu fakat son zamanlarda prilama bağımlı olduğumu ve bulantılarımı artırdığını farkettim ve bıraktım iki gün zor geldi sonrasında alıştım. Bulantılar kaşıntılar derken geçmez dediğim tüm zamanlar geçmiş biz 40 haftalık olmuşuz bile. 36. Haftadan sonra hep şimdi geldi geliyor diye geçti zaman. 38. Haftada sancılarım 100lerde çıkıyordu fakat açılmam yoktu.39. Haftada yine aynı şekilde sancı ve bi umutla gittiğim hastaneden sadece tırnak ucu kadar bi cm bile olmayan açıklıkla eve geldim ve doktorum 40+1e kadar bekleyelim gelmezse suni sancıyla başlatırız doğumu demişti. Normal doğumdan korkuyordum evet ama suni sancıdan daha çok korkutuyordum hele sezeryan düşünülemezdi bile benim için. Her neyse 26.06.2020 cuma sabahı dokuzda hastanedeydik suni sancıyla doğumu başlatmak için. Muayene kontrol açıklık yine aynı tırnak ucu kadar ve suni sancı verilmeye başladı. İlk başlarda rahattım odada hareketler yapıyordum sakin bir şekilde karşılıyordum sancıları ama üç saat sonrasında kendimi tanıyamaz taşıyamaz oldum hiç öyle iki dakika da bir falan değildi sancılar sürekliydi belki yirmi saniye bi ara oluyordu sonrası sürekli hep acıydı benim ki kız bebek olduğu için kasıklarımdan geliyordu sancılar ve hayatım da hiç öyle bi acı duymamıştım. Altı saat suni sancının sonunda muayene de üç cm açıklığım vardı ve ben doktora o kadar saatte üç cm ben yapamicam derken ebenin suyumu patlatmak için şiş aldığını gördüm ve bak su yeşil bebeğin kakasını yapmış acil ameliyata.. Bi anda kendimi sedyede buldum bi yandan bebeğime birsey olmuş mudur korkusu bi yandan da suni bitti sevinci vardı.15.30 gibiydi sanırım ameliyathanedeydim 15.46da pamuk kızım doğdu o anki duygu tarif edilemezdi. Bu arada spinal sezeryan oldum hiç korkmayın hiçbirşey hissetmiyorsunuz.Kızım doğar doğmaz götürdüler o ilk ten teması şu bu hicbirsey yaşamadık kakasını yaptığı için direk götürdüler.Ben odaya geçtikten yaklaşık iki saat sonra kızımı getirdiler bana hep iyi dediler ama biliyordum birseyler olduğunu minnak kızımın midesini ağzını yüzünü heryerini yıkamışlar bi sürü eziyet etmişler kızıma ama Çok şükür iyi. Yoğun bakıma da alınabilirdi ama tahlillerimiz temiz çıktığı için biz bir gece kaldık hastanede sonrasında evimizdeydik. Hikayemiz bu kadar çok şey yazmak istedim ama çok uzun sizide sıkmak istemem. Tavsiyelerime gelecek olursak ; * Neyi nasıl planlarsanız planlayın bebek gelmek istediği şekilde geliyor herseye hazırlıklı olun normal doğum sezeryan
- hastane çantamı en sade şekilde hazırlamama rağmen bebeğe sadece iki takim kıyafet kullandık kendim için de bi takım pijama giydim sadece.
- * Depend aldım fakat hastanede hiç kullanmadım hasta bezi verdiler sürekli eve geçince depend kullanmaya başladım kesinlikle alın hayat kurtarıyor ve çok rahat.
- suni sancı da yanımda eşim vardı sadece kiminle rahat edecekseniz o olsun yanınızda gecede annemle eşim kaldı.
- sezeryan sonrası ayağa kalkmakta zorlanmadım çünkü çok istedim ve yürüdüm bol bol yürüyün gazımı biraz geç çıkardım onun içinde merdiven indik sürekli eşimle sonrasında çıkardım.
*Doğduktan sonra herşeyi unutuyorsunuz çektiğin tüm acılar son buluyor bi anda gerçekten 😍
Haa son olarak nolur nolmaz diye çantama kahve koymuştum iyi ki de koymuşum baş ağrısı çekmedim hiç.
Çok şükür biz iyiyiz kızlar evimizdeyiz ve birbirimize alışmaya çalışıyoruz Rabbim dileyip isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın en çok bu duayı ettim. Biraz fazla uzun ve karışık oldu ama hepsi heyecandan hakkınızı helal edin kızlar sormak istediğiniz birsey varsa cevaplayabilirim 🥰
sabitler misin @NaimeYilmaz @adm