Bende burda hep doğum hikayeleri okuyordum ve kendi doğumum nasıl olacak diye düşünüyordum. Ama böyle zamansız erkenden geleceğini bilmiyordum paşamın 😊 doğumumdan 5 gün önce doktora muayeneye gittiğimde bebeğimin kanala girdiğini söylemişti içime Bi kurt orda düşmüştü aslında ama kafamı buna takıp kendimi strese sokmak istememiştim. Doktorum da 3 hafta sonra gelebilir diye konuşmuştu zaten ama bebeğim dayanamadı. Gel gelelim o büyük güne 😊 Gece yatmadan kasıklarıma ara ara hafif Bi ağrı geliyordu ama ben bebek kanala girdiği için baskı yapıyor zannettim ilk hamileliğim olduğu için sancı nasıl bişey bilmiyordum daha çok dayanılmayacak Bi ağrı zannediyordum. Neyse yattım uyudum uykumdan sık sık tuvalete kalktım. Sabah oldu ağrı yine vardı geçer diye bekliyorum kafama çok takmadım. Kahvaltıyı hazırladım eşimle kahvaltı yaptık sonra eşim toplantısı olduğu için çıktı gitti. Eşim gittikten sonra ağrı daha kısa kısa gelmeye başladı uzanınca duramıyorum yürüyünce daha rahat ediyorum. Bu doğum sancısımı acaba diye aklıma geldi ağrı kaç dakikada bir geliyor diye süre tuttum 4 dakikada bir falan geliyordu. Eşimi de aramak istemiyordum toplantısı vardı dayanmaya çalıştım ama olmadı aradım eşimi bana doktorunu ara Bi anlat durumu bakalım dedi iyiki de aramışım doktorumu yoksa ben eşim gelene kadar beklerdim. Doktorum hemen gel en azından bebeğin durumuna Bi bakalım dedi. Telefonu kapattıktan sonra tuvalete gittim ve hafif pembemsi bir kan gördüm. Hemen taksiye atladım ve hastaneye gittim. Saat 13:20 falandı doktorun yanına girdim doktorum alttan Bi bakıcam açılman varmı diye dedi. Baktı ve güzelim sen doğuruyorsun açılman 6 cm hatta 7 cm’e doğru gidiyor bende 2 yada 3 cm açılman vardır durdururum diye düşünmüştüm ama bu saatten sonra durduramam doğurtcaz bugün seni dedi. İçime Bi korku geldi daha çok erkendi ya bebeğime bişey olursa diye korktum. Hemen eşimi aradım oğlun geliyor hadi gel dedim. Ve gidip yatışımı yaptım odama geçtim nts ye bağladılar saat 14:00 yatıyorum bekliyorum. Yatarak sancı yaşamak daha zor ama dayanamayacağım Bi sancı yaşamadım hiç. Bir süre sonra ebeler geldi açılmana bakıcaz sonra doktor gelip suyunu patlatıcak dedi açılmama baktı 9 cm olmuş ebe hemen doğumhaneye iniyoruz orda patlatıcam suyunu dedi ve doğumhaneye indik tekerlekli sandalyeden kalktım bacağımdan ılık su aktı suyum geldi dedim ebe hemen geç çatala yat dedi. Çatal bambaşka bir tecrübe 😊 ebe suyumu patlattı sonra ıkınman gelince derin bir nefes al tut nefesini ve ıkın dedi. Aklımda sorular ya ıkınamazsam ya bişey olursa diye ne kadar normal doğuma kendini hazırlasan da çatala yattığında hepsi gidiyor. Derken ıkınmak istedim. Nefesimi tuttum ve ıkındım ebeye ya yapamazsam yapamayacağım galiba diyorum ebe de yaparsın bişey kalmadı şurda başını görüyorum dedi. Bir kere daha ıkındım doktorum geldi. Doktorum gelince bir kere daha ıkındım ve bebeğimin başının çıkacağını hissettim bir kere daha çok güçlü ıkındım ve çıktı başı sonra süzüldü geldi oğlum 😊 15:20 ' de 🥰Gerçekten dedikleri gibi ağrı acı hiç bişey kalmadı. Çok kolay bir doğum yaşadım. kucağıma koydular oğlumu çok küçüktü yanağı yanağımdaydı resmimizi falan çektiler. En güzel an en güzel duygu anne olmuştum artık 😊 erken doğduğu için hemen yenidoğan çocuk doktoru geldi ilk gözlemlere baktı ve iyi gibi durumu dedi ve bebeğimi alıp gittiler. Sonra eşimi aldılar yanıma gördün mü dedim evet dedi bağrışlarımı duyduğu için çok korkmuş oda 😊 plesanta da çıktı doktor dikiş atacaktı doktora kestiniz mi dikişim çok mu olacak diye sordum ben kesi atmadım ama bebek çıkarken küçük yırtılmaların oldu onlara dikiş atcam kanama yapmasın diye dedi dikişlerim yapıldı temizlediler beni giyindim ve odama gittim. Bir süre sonra yenidoğan yoğunbakımından aradılar eşim gitti bakmaya ve bebeğin 1 hafta yada 3 hafta küvezde kalacağını söylemiş doktor 12 ml ile besleniyor Du şuan 30 ml ile besleniyor 50, 60 ml olduğunda verecekler evladımı inşallah erken doğdu ama gayet iyi durumu cok şükür Bi sıkıntısı yok. Kucağı ve karnı boş eve dönmek kötü ama moralimi bozmamaya çalışıyorum o iyi olsun da ben beklemeye razıyım. Covid’den dolayı göstermiyolarda şimdilik resimleriyle idare ediyorum. Normal doğum yapmak isteyenler hiç korkmayın topu topu 15 dakika Bi acı yaşadım sonra geçti gitti 😊 şimdi bakınca acı yaşamamış gibi hissediyorum kendimi 😊 dikişlerimden 1 2 gün otururken zorlandım yan oturdum sonra oda geçmeye başladı çok çabuk toparlandım. Doğuma girerken 63 kiloydum ertesi gün tartıldığımda 56 kiloya düşmüştüm. Şimdi olsa birdaha doğururum o duygunun tarifi yok 😊 Bütün hamiş anneler inşallah kolay doğumlarınız olur. Cok uzun yazdım hakkınızı helal edin 🙏 sorularınız olursa cevaplarım seve seve 😊💮