Herkese hayırlı geceler🙋🏻♀️
Aranızda yeniyim,yeni hamile sayılırım.🌸
Sizlere biraz hamile kalma serüvenimden bahsetmek istiyorum belki sizlere bir umut olurum.💙
Biz 6 yıllık evliyiz.Evlenir evlenmez çocuk derdine düşmedik fakat Rabbim nasip etti evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım.13 haftalıkken kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım.
Aradan 5 ay geçtikten sonra tekrar hamile kaldım.8 haftalıkken düşük yaptım.Artık iyice kendimi suçlama psikolojisine girmiştim resmen bu yüzden psikolojik yardım almaya başladım.
Aradan 2 sene geçti ben tekrar hamile kaldım 36.haftaya kadar her şey mükemmeldi gayet sağlıklı bir hamilelik süreci geçiriyordum.36.haftada kontrole gittim kızımın kalbi durmuştu.Aylarca karnım da taşıdım doğumuna günler haftalar kala doktor bana kalbi durdu dedi.Bu diğer iki kaybedişimden daha da farklıydı eşyaları odası her şeyi hazırdı.18 Aralık 2016 günü kızımı normal doğumla doğurdum ama çok acıydı o kadar sancı çekiyorsun meleğini bekliyorsun ama o cansız doğacak kendimi en çaresiz hissettiğim anlardan birisiydi.Kızım doğdu bana bir kere bile göstermediler.Babam ve eşim görmüş kızımı.Ben babamı o gün ilk kez ağlarken gördüm.Bana çok güzel bir kızdı dediler ben onu hep hayal etmeye çalıştım…Şimdi yaşasa 4 yaşına girecekti bu sene.Bu kaybım diğer ikisinden daha da ağırdı ki uzun süre depresyona girdim.Psikolojik yardim almaya devam ettim.
(Bu arada genetik test yaptırmıştık temiz çıkmıştı.)
Çok umutsuzluğa kapıldım,çok acı çektim,çok kaybettim,çok gözyaşı döktüm yaşamayan anlamaz hani derler ya “annesi ölene öksüz babası ölene yetim denir evladı ölene bir şey denmez” haklılarmış çünkü bu acıya isim konmuyor.
4 yıl ümitsizlikle bekledim hep dualar ettim her ay regl olmayım diye dua ettim kimi zaman regl olacağım korkusu bile sardı beni.
Bu 4 yılda ben babamı da kaybettim.Kızımdan bir sene sonra babam vefat etti.Onun acısı da ayrı bir çöküntü yaşattı ben de.Çok yıprandım,çok yoruldum pes ettim bile denebilir.
Son 1 yıldır ise artık umursamamaya çalışıyordum ne kadar içim yansa da belli etmiyordum.
Geçen ay reglim gecikti ve o an ilk kez cesaret edip test yaptım pozitif çıktı yıllarca kayıplarıma ağlarken ilk kez mutluluğuma ağladım.
Çok şükür şuan kalp atışını duyduk bir problem yok.10 haftalık hamileyim.🙏🏻🌸
Bunu burada anlatma sebebim;Çocuğu olmayanlar,evladını kaybedenler ümitsizliğe kapılmayın.Hep dua edin yer gök dua ile.Sizin de bir gün yüzünüz gülecek umudunuzu asla kaybetmeyin.Sakın pes etmeyin💙Biraz bile olsa inşallah umut olmuşumdur sizlere.🙏🏻🥰
Etkilenenler olduysa çok özür diliyorum.🌸💙