merhaba hanımlar bende doğumumu yaptım hayırlısıyla evladıma kavuştum 😍. Öncelikle biraz hamileliğimden bahsetmek istiyorum. İlk 4 ay bol kusmayla geçti. Çalıştığım için çok zorlanıyordum. Sonraları ise kusmalar yerini mide yanmasına bıraktı onuda sakız çiğneyerek soğuk süt içerek geçirmeye çalıştım. 28 haftalıkken covid sebebiyle işten ayrıldım. Eve kapanmak benim için çok zordu korkudan bakkala bile gitmiyordum. Aldığım kilolar yüzünden doktorum sürekli diyetisyen teklifinde bulunup sinirimi bozuyordu 😒 ama haksızda sayılmazdı 20 kilo aldım toplamda 😁 39+4te kontrole gittiğimde doktor 40+4e kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatacağını söyledi. Çaresizce beklemeye başladık 😁 inşallah erken gelirde suni sancıya gerek kalmadan kendi sancımla doğum yaparım diye dua ediyordum egzersiz yapıp merdiven inip çıkıp herşeyi deniyordum. Cuma günü 40 haftalık olduk o gün akşam içime doğmuştu sanki herkese bi belirti yok ama bu gece birşeyler olacak hissediyorum diyordum 😂 hatta eşimle fotoğraf çektik belki bu son hamile fotoğrafım olur dedim keşke başka birşey isteseymişim Allahtan olurmuş🤣 o gece saat 2de sancılarım başladı. Aralıklarla geliyordu ama her zamanki yalancı sancılardan farklıydı doğum sancısı olduğunu anlıyorsunuz. Sancıyı biraz evde çekip sonra hastaneye gitmek istiyordum zaten. Sabaha kadar Candy Crush saga oynadım 🤣 sancısını Candy Crush oynayarak karşılamayanda ne biliyim😂 sancı geldikçe çömeldim squat yaptım açılma ilerlesin diye. Saat 4 buçuk gibi duş aldım eşimi uyandırdım o da görümcemle kaynanamı uyandırdı. Saat 6 buçuğa kadar evde durdum hazırlandım çantamı kontrol ettim eksikleri hazırladım o sırada kaynanam kolay doğum olsun diye kuran okudu bana. 7 de hastaneye vardık. Açılmam 2 cmdi kendi sancılarım 40-50lerde çıkıyordu. Sonra suni sancıya kadar verdiler. Yine kurtulamadım o suni sancı belasından 😁 Sözde aralıklarla gelecek olan sancıyı sürekli vermeye başladılar. Nstye bağlananlar bilir bebeğin kalp atışları 180-190ken aniden 80e düştü. Hemen hemşireyi çağırdık suni sancıyı kesti. Yarım saat 40 dakika sonra yeniden başlatıldı hem ben dayanamıyorum ağrıya hemde bebeğin durumu başta öyle olunca korkmaya başladım ve sezaryen doğum istedim. 1-2 saat daha beklemem idare etmem için konuştular benimle ama 1-2 saatin sonunda ne olacağı belli değildi çatım da biraz dar olduğu için normal doğum zor olacağını söylemişlerdi. Ben suni sancı istemediğim için sezaryende direttim ve kabul ettiler. Sezaryen için hazırlığım başladı sonda takılırken yanma hissettim sadece 2-3 saniyelik o kadar korkulacak birşey değil. Gelip ameliyathaneye aldılar. Spinal oldum ama sonradan bayılmışım 🙄 bacaklarda ki o taşlaşma uyuşma hissi panik atak geçirmeme sebep oldu bebeğin ağlamasını duyana kadar kendimi zor tuttum. Sesini ve sağlıklı olduğunu duyduktan sonra hooooppp bayılmışım😂 sonra ne oldu bilmiyorum en son asansör kapısında uyandım odaya götürüyorlardı🤣. Eşim asansör kapısında bekliyormuş beni hemen onu gördüm 🥰 odaya geldiğimde bebeğim yoktu tahlilleri yapılıyormuş. Oda kalabalıktı eşimin kardeşleri annesi benim kardeşlerim annem hepsi gelmişlerdi 😊 bebek gelince tabi gözyaşları sular seller gibi aktı 😇 kendime tamamen gelince o uyuşukluk devam ettiği için yine panik atağım tuttu ağrı hissediyordum kesilen yerde onun için ağrı kesici istedim ama panik atağım yeniden tutunca sakinleştirici yaptılar ağrı kesici yerine. İlk önce kahve içtim şekersiz baş ağrısı olmaması için. Kayısı suyu içtim bardak bardak su içtim. Gazımı hemen çıkardım ve gaz çıkardıkça ağrım kalmadı. Dikiş yerlerindeki ağrı gazdan dolayıymış. Kayısı suyu ve bol su sayesinde çıkardım sürekli gazımı. Hemşire bile o kadar kısa sürede gaz çıkardığım için çok şaşırmıştı. Sezaryen olacaklara en büyük tavsiyem kayısı suyu ve bol bol su içmeleridir İlk kalkışta zorlanmadım sabit bir noktaya karşıya baktım sürekli. Yere bakmadım hiç. Biraz ağrı oluyor doğal olarak dayanılmayacak gibi değildi. Sonrasında sürekli yürüdüm yürüdüm ağırlarım azaldı. Oturup kalkarken hala ağrım oluyor bazen yardım isteyebiliyorum ama geçecek hepsi. Oğluşumla kavuştuk herşeye değer. Bebeğim 3380 gr 51 cm saat 11.55te 27 haziranda dünyaya geldi teyzeleri 😌 o kısacık sancı anlarımda bile herkes için dua ettim. Rabbim hepinize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin. Kendinizi bir doğum şekli için şartlandırmayın. Ben hep normal doğum diye diretirken bebeğimin kalp atışları suni sancıda yavaşlayınca vazgeçtim sezaryen istedim. Onun sağlığı herşeyden önemli 🙏🏼 Sorusu olan varsa cevaplayabilirim 😊