Merhaba, burada tavsiye yazan yeni annelerin fikirleri beni memnun ediyordu. Nacizane ben de tecrube edindiklerimi yazmak istedim belki fikir edinenler olur😌
*hastane için havlu terlik önermiyorum cunku surekli wc giriyorsunuz ya da duşa giriyorsunuz
*emzirme sütyeni 2 tane aldim ancak yetmiyor surekli elimde yikayarak döndürüyorum daha alacagim cunku surekli sut akiyor ve kuruyunca koku yapabiliyor.
*mutlaka emzirme tekniklerini arastirin ben zorlandim ve meme uclarim cok acidi.
*gogus uclarim icin avent göğüs kalkani iyi geldi. 1 haftada yaralarim gecti.
*ilk hafta sarılık tehlikesi cok yuksek hemen sutte gelmiyor o yuzden mama takviyesi yapmanizi oneriyorum. Bunu bir doktordan duymustum ama yapmamistim😥 sonra ister istemez mama verdim sarilik gecsin diye
*hastanede bilirsiniz hic su vermiyorlar. Ben bu konuda cok acimasiz olduklarini dusunuyorum. Normal dogum yapacagim halde bana vermediler. Cesme suyu ictim bende. Sanci cekerken susuzluk perisan ediyor. Yaninizda duracak kisi cantasinda su, seker tasirsa isinize yarar😁 annemde 1 kesme seker vardi cantasinda o bile oyle enerji vermisti ki 😌
*gogus pompasi almanizi öneririm.
*hastanede kendim ve refakatci annemi dusunerek pike nevresim yastik kilifi almistim cok iyi oldu. Malum hastane ortami…
*sanci cekerken comelmek ve esneme hareketleri acilmayi ilerletiyor diye dusunuyorum.
*meryem ana elinin faydasini gordum. Yani inandim😌
*bebeklerin uyku duzeni, emzirme, kaka ve cis ne kadar olmali gibi konulari onceden arastirirsaniz lohusayken kafaniz rahat eder😌
*evde kek borek tarzi aperatif seyler lohusalikta iyi oluyor yapaniniz yoksa onceden buzluga yapip atmanız size rahatlik saglar 😌
*bebek kiyafetlerini hemen buyuyor diye 0-3 ay aldiklarim hep buyuk geliyor bu da bebegi rahatsiz ediyor. Hastane cikisi boyutlarinda kiyafet almanizi oneririm. Gobek bagindan dolayi ilk 2 hafta tulumlar daha kullanisli oldu.