Hepinize merhaba kızlar 🙋🏻♀️ Sonunda bana da yazmak nasip oldu, rabbim hepinizi en kolay şekilde bebeklerinize kavuştursun, isteyen herkese de nasip etsin inşallah
Gebeliğim sorunsuz geçmişti şükür, ufak tefek mide yanmaları ve 11-14 haftalar arasında ki kanamam hariç, kanamamın sebebi yoktu, kendiliğinden geçti. Böyle böyle 9 aya geldik. Ben normal istiyordum, ama korkup sezaryen da istiyordum, burada küçük bir tavsiye, doğumunuzla ilgili kesin ve net istekleriniz olmasın, bizler değil bebeler belirliyor tecrübe ile sabit 🧘🏻♀️
Ben bir ilçede yaşıyorum ve doktor için yaklaşık 2.5 saatlik yola ile gidiyordum. Doktorumla 34. Haftanda konuştuk ve bebeğim gelmek için sinyal vermeden biz hiçbir müdahalede bulanmayacağız dedik, en son 41+5 e kadar gelmezse biz destekleyeceğiz doğumu kaka sorunu olabilir diye tamam dedim. 37+0 da nişanım geldi gece, nst çekindim sancım var idi hissetmiyordum, doğuma kadar da hiç çatı muayenesi olmadım. 40+1 de randevum vardı ve dokturum bu hafta alalım plasenta yaşlanmaya başlamış dedi bebeğimin kilosu 3300 dü ve 4 gün sonra cuma günü için gün aldık doktor suni ile sabah başlatırız ilerleyemezsek sezaryen ile doğumu gerçekleştiririz dedi o an tamam dedim 2 gün sonra korktum vazgeçtim ve sezaryen dedim. Tamam problem yok cuma öğlen yola çıkıp 3 de sezaryen ile kavuşacağız.
Doğumuma 2 gün kala Çarşamba gecesi eşimle sahilde yürüdük ve eve geldik başım ağrıdığı için hemen yattım 00:30 da. Gece sırt üstü yatarken sanki bazanın altından bir güç belimi aşağı çekiyordu, sonra bacaklarımın arasında bir sızıntı hissettim altıma yaptım diye kalktım ve kalkmam ile suyumun boşalması bir oldu. Yatak full su olmuş, yerlerde. Panik yaptım eşimi kaldırdım suyum geldi kalk dedim, tamam biraz daha uyuyum dedi. Çünkü beni işedi sandı😢 Gece 2:30 da doktorumu aradım, su ise sadece sabaha çık, sancında varsa hemen çık dedi tamam dedim kapattım. Duşa girdim çıktım suyum hala geliyor ama bu sefer kanlı, sonra ben korktum ve hemen yaşadığım yerdeki hastaneye gittim nst için bebeğimin kalp atışlarında sıkıntı olsaydı yola çıkmayacaktım çünkü. Nst de sancılarım tavan, ben karşılayabiliyorum problem yok ama 5 dakikada bir geliyor. Ebe açıklığa baktı ve 6 cm durma fırla dedi ve beni ambulans ile başka bir ilçedeki devlet hastanesine sevk etmek istediler reddettim çünkü devletten duyduklarımdan çok korkuyordum. Kaldığım yere yarım saat uzaklıktaki ilçeye gittik tek yakın ve özel hastane orası idi. Zaten doktorumu aradım 6 cm açıklık var ne yapayım dedim sen bilirsin dedi ben şok oldum daha panik oldum ve doktoruma çok kırıldım her neyse. Eve geldik valizi aldık yola çıktık, yolda da sancılarımı karşıladım iyiyim. 5:45 de hastaneye vardık sabah. Hastanenin kapısından girdim ve benim sancılarım tavan yaptı. Hemen odaya aldılar acil doğum diye ebeye ve doktora haber verdiler. 5 dakika sonra ebe geldi açıklığıma baktı 6 cm dedi nst bağladı ben o sırada başladım ,ben normal doğurmam doğuramam, beni sezaryene alın, siz bana sordunuz mu diye, eşimle anneme yardım edin sizin Allah’ınız yok mu diyorum 😂 Sancı korkunç bir şey değil, ben beni yürütmedileri için kızdım, yatarak karşılamak zor. Zaten rabbim dinlenmeniz için vakit veriyor emin olun. Lütfen sadece sancınız geldiğin de bitene kadar nefes alıp verin. Bana ıkıma hissi geliyor artık, ebeye diyorum ıkınıcam buraya doğuracağım o diyor hayır ıkınma ben diyorum o zaman yürüt beni, tamam dedi seni aşağıda yürüteceğim, ebem çok panik oldu çünkü bu anlattıklarımın hepsi yarım saat de oldu, doktor yetişemiyor, ebe bir yandan malzemeleri hazırlıyor bir yandan beni oyalıyor, sonra beni indirmeye tekerlekli sandalye ile geldiler binmeyeceğim dedim sandalyeyi ben sürerek eşim ve annemle indim doğumhaneye, bu arada ben hala beni sezaryen ile alın diyorum, ebe gel muayene edelim dedi bir baktı tam açıklık hadi çatala dedi, önlüğümü giydirdiler, çatala çıktım, ebe 5 dakika da malzemeleri hazırladı o sırada ben ona hala bak ıkınıyorum buraya doğuracağım diyorum😂 o da tamam hadi ıkın artık dedi o da anladı doktorun yetişemeyeceğini, eşim yanımda idi, ıkınmam geldikçe ıkındım ebede hadi geldi kafası bende ıkın dedi, dedim ki bir nefes alayım, sonra tekrar ıkındım, biricik oğlum içimden kaydı gitti, bütün ağrım gitti, çok güzeldi, ağladı, babasıyla üstünü giydirdiler, o sırada doktor geldi, benim işlemlerim bitti, sonra giyinip kuşanıp odamıza geldik 🥰
Yanı suyum geldikten 4 saat sonra bebeğim geldi, 5,6 ıkınmada kucağımda idi🙏🏻❤️
Benden size tavsiye, çatalda iken kendinizi kasmayın, bağırarak rahat ıkınacaksanız bağırın, ben öyle deşarj oldum, canım yandığı için değil güç aldığım için.
Yürüyün, çömelin, hareket edin.
Ben ertesi gün doğuma gideceğim dedim, kıyafetlerimi ütüledim, fotoğrafçımı ayarladım ama no 🧘🏻♀️Oğlum böyle olsun istedi 🐣Bir sürü gecelik götürdüm hiç giymedim çünkü genelde çıplak takıldım. Zaten kıyafetler fotoğrafçılar için giyiliyor, zaten altınızda depend ve üstünüzde dünyanın en güzel kokan şeyi varken ne yapayım geceliğini ❤️
Sormak istediğiniz bir şey var ise yardımcı olabilirim, lütfen kendinize güvenin her şey çok güzel olacak.🙏🏻