Merhabalar anneler, anne adayları ♥️ Kısa tutmata çalışıcam anca yazabiliyorum yaklaşık 7-8 gün oldu doğum yapalı. Dünyanın en güzel erkeğini doğurdum gibi geliyor 😍 havalara uçuyorum her baktığımda. 35 haftaya kadar klasik olarak hamilelikte olan sıkıntıları çektim. İlk 8.haftadan sonra kusma vs gibi sonra mide yanması daha sonrada ödem sandığım ve aslında gebelik zehirlenmesinden dolayı yaşadığım sıkıntıları. 35.haftamda ertesi gün muayeneye gideceğim günün akşamı baş ağrısıyla başladı her şey tansiyonumu ölçtüğümde 15-9 çıkınca hemen doktorumu aradım acil olarak hastaneye gitmemi söyledi(normal şartlarda böyle bir sorunum asla olmazdı düşük tansiyonlu biriyim normalde) hastaneye gittim başka doktorun muayenesinden sonra nst ye bağlandım hafif sancı vardı fakat ayaklarım 2 gündür aşırı şişmişti. Bunlara istinaden bana idrar testi yaptırdılar (4gün önce yaptırdığımda ne kanımda ne de idrarım da hiçbir sıkıntı yoktu) protein +2 olunca acil sezaryene aldılar beni 🥺 o anın korkusunu üstümden hala atamadım. Spinal istedim. Ama doğumda, doğuma girmeden bebeğimin kuvöze gireceğini düşünmekten helak oldum. Doğum zaten aşırı kısa sürdü. Ne ara uyuştum ne ara doğdu anlamadım bile. (Soracağınız bir şey varsa ayrıntısına kadar anlatabilirim:) ) odama çıktım bebeğimi getirdiler ilk iki üç emmeden sonra benden alıp yenidoğan yoğun bakımına götürdüler 🥺 her şeyi çok şükür gelişmiş dedi doktor fakat gebelik zehirlenmesinden dolayı nefesinde hafif ataklar olmuş. Allah kimseyi hastane köşelerinde çaresizce bekletmesin🥺 derdi veren Allah dermanını da veriyor tabii ki ama yinede o anı düşmanım bile yaşamasın. Bebeğim bi 6 gün kadar kuvözde 1 günde normal yatakta Yoğun bakımda kaldı. Çıkarttık çok şükür İkimizde iyiyiz. Bende panik atak gibi bir şey oldu habire nefesini kontrol ediyorum🥺 bazen çıldırıcak gibi oluyorum. Geçeceğini umuyorum ve sizden dua bekliyorum 🙏🏻 Allah isteyen herkese en hayırlı en doğru zamanda nasip etsin inşallah. 23 yaşındayım, herhangi bir sağlık sorunum olmadı şu zamana kadar genetik o bu şu hiçbir problemim yoktu. Sadece tansiyonla gittim dığum yaptım. Geç kalınsaydı sonunun kötü olacağını öğrendim. Kimse başına gelmeden erken doğumu bilmiyor. Kesinlikle ama kesinlikle ihmal etmeyin kendinizi. Küçük , aman geçer dediğiniz şeylerin nelere yol açacağını bilemiyorsunuz. Umarım sizi sıkmamışımdır 🙏🏻 soru soracak olursanız buradayım. Hepinize hayırlı doğumlar, sağlıkla bebek özlemi çekmeyip, bir an önce bebek sahibi olmanızı Gönülden diliyorum 🙂