Herkese merhaba güzel anneler 👋🏻 O klasik cümle 😅 bende çok heyecanla bekliyordum buraya hikayemi yazmak için benim doğumun nasıl olacak diye çok şükür oldu 😊 Başlıyoruz😇
12 Haziran günü kontrolüm vardı artık yaklaşmıştık heycanlar eksiklerimizi düzüyorduk . 11 Haziran sabahı 5 gibi çok sıcak geldi uyandım aynı zamanda kasıklarımda hafif ağrım vardı Yattım tekrar uyuyamadım gün boyunca ağrılarım devam etti adet ağrısı gibi ilk hamileliğim hiç bilmiyorum sancı nasıl felan öyle ağrım var diyorum 😁 neyse ertesi gün kontrolüm var diye bekledim rahatsız efen bir ağrı da yoktu yani ertesi gün hastaneye gittim doktora girmeden nst ye bağladılar orda bi ağrı girdi ki sormayın ağladım çıkarın beni diye biraz bekledik tekrar bağladılar yan yatırdılar iyi oldu hemşire sancın var mı senin dedi dün sabahtan beri var dedim burda da çıkıyo ama haftan erken daha olamaması lazım diyo doktora in hemen dedi neyse girdim doktora ultrason la baktı herşey normaldi ama 2 hafta önden gidiyordu zaten bebek kilodan tombiş bi bebekti bu yüzden erken gelebilir dedi doktor erken doğum riski olduğu için hiç kalkmadan yazman lazım dedi genelde hamilelik başında olur bu ben sonunda yaşadım her neyse doktor erken doğum belirtilerini anlattı bunlar olursa hemen beni ara dedi dedi ama bu kadar beklemiyorduk eve gittim ertesi gün sabah krşı 4-5 gibi yine uyandırdı beni ağrı biraz daha fazlaydı düne göre ama hala aklıma gelmiyor yani ki bi gün önce doktor erken gelebilÜrün demişti Ama bu kadar çabuk beklemiyordum ben hiç aldırmıyorum normaldir felan Diye sonra eşimi kalkındırdım işe gönderdim uyuyamadım ağrıdan tv izliyorum oyalanıyorum bi acıkma hissi kalktım fırına ekmek almaya gittim 7 de 😃 doğurcam yolda 😃 8-9 a doğru benim ağrılar artıyo hala şüphelenmiyorum sonra tuvalete gitti bi parça top gibi kan pıhtısı gelmişti heh dedim Hande buna ne bahane uyduracaksın ama şimdi 😃 olucak gibi değil acaba mı diyorum ama erkendi olmasın diyorum hemen annemi Aradım anlatım yakın oturuyoruz zaten geldi hemen doktoru ara dedi ben önce bi duşa girdim sonra doktoru aradım Hemn hastaneye git ebe hanım baksın dedi hafta sonu olduğu için izinli ve şehir dışındaydı kendisi hastaneye girdim nst ye bağladılar sancım çıkıyo ama benim hissettiğim kadar değildi hemşire anlamdı gerçi benim canım biraz tatlı oldan olucak 😄 ebem yinede alttan bakayım dedi normalde 35 haftada yaptığım bişi değil alttan muayene dedi iyikide bakmış 3 cm acıklık 🙈 sırf bu alttan muayeneden korktuğumdan normal doğum istememiştim bi gün önce doktoruma söyledim sezeryan günü almıştık 7 Temmuz’a . O alttan muayene beni benden aldı soktu da soktu elini kızlar kusura bakmayın ama gerçekten acıdı yatakların yanındakı tutacakları koparcaktım neyse baktı hemen çıktı odadan doktoru mu aramış doktor hemn beni aradı handecim sakin ol 3 cm açıklığın var dedi erken doğum olabilir diye konuşmuştuk zaten dedi doğumu durdurmaya çalışıcaz dedi ben hemen geliyorum şehir dışındayım öğlenden sonra yanında olurum dedi o zamana kadar ebeler ne derse yap benimki iletişim halinde onlar korkma dedi rahatladım ama doktorumu görmek istiyorumdum bi an önce hemen ciğer geliştici iğne yaptılar ikinci dozu 12 saat sonra yapacaklardı ebe ikinci dozu vurabilecek kadar beklerse çok iyi dedi gece 1 de vuracaklardı nerde 1 saat 10 da doğuma aldılar saat 8 gibi yine bir alttan muayene 8 cm olmuş açıklık ama bende sıfır ağrı gülüp eğleniyorum 10 alıcaz hazırlayalım seni dediler bastı beni heyecan tabi çok güzel bi normal doğum olabilirdi ama 8 cm açıklıkla kesinlikle yapamam deyip sezeryana girdim 😊 geldiler beni almaya ben başladım ağlamaya korkuyordum ilk defa ameliyat olacaktım vedalaştık eşim ameliyathaneye kadar yanımda geldi elimi hiç bırakmadı işte o çok güç verdi bana çok şükür iyiki canım eşim 💕 ameliyathanenin kapısına geldik seni seviyorum diyerek ayrıldık ameliyathanede doktorum ve 15 kişilik ekip karşıladı o kadar kalabalık olaması içimi rahatlattı muhabbet ettiler benimle ama ben hala ağlıyorum doktorum geldi hocam dedim bişi olmuycak demi bu arada doktorumda 4 aylık hamileydi ben doğum yaparken hayır hiç bişi olmucak güzel kızım sakin ol dedi beni rahatlattı benim için bi besmele çektirdi sonra kendi için bir besmele çektirdi ve sonra ekip için bir besmele çektirdi son besmeleyi düzgün çekemedim hatta bi onu hatırlıyorum ben uyumuşum genel anestezi istedim ben panik atak var bende iyikide öyle yaptırmışım gözümü açtığımda yine ameliyat hanedeydim ağlayak uyuduğum için ağlayarak uyandım Beni masadan sedyeye alıyorlardı yavaş yavaş diye bağırıyordum çıkardılar kapıda yine eşim karşıladı çok şükür kavuştuk bebeğim iyimi diye sordum ilk erken doğduğu için %50 kuveze alınabilir dediler çünkü ameliyata girmeden önce ama çok şükür benden önce odaya çıkmış anaannesi ve babaannesi başındaymış kocam beni beklemiş beraber çıktık odaya ama ilk baştan beri hatırlıyorum hiç kaybetmedim kendimi saçma sapan şeyler konuşmadım hiç 😅 odaya geldim oğuluşumu uzaktan gösterdiler çok güzeldi yavrum çok şükür ki çok iyidi sadece sabaha kadar nefes alıp vermesi takip edildi ama bi sorun yoktu ertesi gün çıktık 3000g 50 Cm doğdu oğlum 20:52 de dünyaya geldi şükürler olsun şimdi yanımda yatıyor minnağım💙👶 doğuma girene kadar hep bütün hamilelere dua ettin rabbim bi avazda hepinizi kurtasın kızlar rabbim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin çok güzel bi duygu 💙💙 uzun oldu hakkınızı helal edin hoşçakalın 👋🏻💙🙏🏻