HnY Gulay_58 vitamin ilaç degil. Iyi o zaman başınız ağrıdığında ilac icmeyin doktora gitmeyin. Çocuğunuz hastalanınca ateşlenince de gitmeyin ilaç vermeyin madem bu kadar doktor boşuna okumuş boşuna vitamin veriyor. Siz daha iyisini biliyorsunuz. Çocuğunuzu ve kendinizi kendiniz iyileştirin. Suan yediğiniz hicbi sey düzgün ve doğal değil. Dana eti dahil.
Gulay_58 HnY bana da doktorumun dediği şeyi söylüyorum vücudunuzun vitamine ihtiyacı Yoksa vitamin ilacını dayamanın bi anlamı Yok. Bi siz biliyorsunuz Zaten biz cahiliz
HnY Yakamoz__gul canim 15 sene oncede gerekliydi. Hatta 1954 senesinden beri falan var. Ancak bu kadar yaygın değildi gıda terörü. Şuanda zaten durum felaket. Sen doğrusunu yapiyorsun
HnY Fatma1a ilaçlar senin değerlerin icin evet madem gereksiz görüyorsun otur dua et doğumda kan kaybım olmasin diye. Sonra bir yerde düşüp bayilmayim diye dua et mesela.Nasilsa bilim de iş yok..
Humaninannesi20 Vinalac,progestan,tardyferon,monovit,magnorm ve oksapar kullanıyorum hala daha yeterli gelir mi gelmez mi diye endişelerim var.İlaç içmekten kafam dönüyor bazen.Bence ne kadar dengeli de beslenilse vitamin takviyeleri ve gerekli ilaçlar şart
nil_sugra HnY komik olma lütfen..! Ben elimden geldiğince kendimi ve bebeğimi koruyorum senin gibi kendimi sorgusuz sualsiz iplerini sistemin eline vermiyorum en azından..! Bir ara vakit ayırda hamilelere verilen magnezyum içerikli vitamin “takviyesi” içinde neden sodyum siklamat var bir araştır istersen..! Bundan 50 yıl önce eroin, extazy ilaç diye satılıyordu. Demek ki sen o zamanda yaşasan bunları da kullanacaktın “nasılsa herşey bozuk” diye..! Bayer firması daha yeni Servet niteliğinde tazminata çarptırıldı. Ve Bu benim gibi sistemi sorgulayan ve kendini teslim etmemek için direnen insanlar sayesinde oldu belirtmek isterim..! Kısacası o öyle bu böyle deyip boynuma pranga vurdurmak yerine bu bozuk Sisteme sizin gibi tam anlamıyla köle olmuyorum ve elimden geldiğince karşı çıkıyorum ben..! Sizin bunu anlamanız imkansız ama..!
nil_sugra Pia22 günde 1 tane muz, 3-5 hurma ve çiğ kuruyemişler bu işi görüyor. Yani durum öyle sizin gözünüzü korkuttukları gibi değil. Bunu her gün tekrarlarsanız zaten hayatınızdaki olumlu değişikliği kendinizde farkedersiniz..!
Humaninannesi20 Benim kayınvalidem de bundan 26 yıl öncesinde tabii bu,çocuk yaşta anne olmuş 17 yaşındaymış cahildim diyor kayınvalidesi ne dese ona inanırmış bebek sakat olur diye ne vitamin kullandırmış ne demir hapı.Doğumda o kadar çok kan kaybetmiş ki toparlayamamış şu an da kronik anemisi var senede 2 kez kan takviyesi alıyor demir ilacı sürekli kullandığı halde düzelmiyor yıllardır çekiyor.Bana sıkı sıkı tembih eder doktor ne verdiyse kullan diye
Plump27 feamtrmea pekmez gibi besinlerden demiri vücuda daha fazla alabilmek için yanında c vit kullanmak lazım, limon bu yüzden.
Eliff_67 Mrskantar bende aynı durumdayım demir ilaci kapsül oldugu için yutmak zor olmuyor ama magnezyum ilacı agzmda eriyor gitmiyor bogazmdan asagıya o yuzden onu kullanmıyorum umarm bebeklerimz saglıklı dogar
RabiaMG Fatma1a ilk gunden beri hepsini iciyorum.folik asit kullandm sonra vitamin, kan ilaci, magnezyum suan bunlari kullaniyorum. Bulantilarim varkende kan ilaci ve vitamin kullaniyordum bulanti hapi iciyordum bazen iyi geliyordu bazen kotu oluyordum ama hic birakmadm ilaclarimi😊
RabiaMG Mrskantar magnezyum ilacinizin adi ne acaba. Benim portakalli gazoz gibi gayet guzel belki ilactan farkediyordur dedim.😊
HnY Gulay_58 ben sana cahil demedim hamileyken depolarını boşaltan cocuk cocuga bise olmaz o alacağını her türlü senden alır zaten cocugun icin hergun yumurta süt ayran tüketmeye uğraşan tiplerin kendisi icin 1 tane kapsül ilacı içmemesi de ayrı komik anne iyi olacak ki bebekte iyi olacak banane herkesin kendi seçimi dogum sonrası da yerden dökülen sacları toplarsiniz artik
HnY Pia22 ve folik asiti almak için hergun yani ilk 3 ay hergun 1 kilo brokoli yemesi lazim ve ya ıspanak. Yiyen var mı hic sanmıyorum. 🤣
Egesra eminegul55 folik asit içtiğinizde hiçbir yan etkisi olmaz içmediğinizde bebekte belde açıklık meningomyelosel sendromu oluyor birçok ameliyatına girdim birçok örneğini de gördüm. Ayrıca gebelikte kullanılan ilaçlar size ne gibi kötülük edebilir ki? Tamamen sizin için bebeğin iyiliği verilen ilaçlar içip içmemek size ve vicdanınıza kalmış Bi şey diyemem ben sadece bildiklerimi aktarırım
eminegul55 Egesra verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ama bu ilaçlar düşündüğümüz kadar masum değil. Hatta bu folikasitin otizm riskini arttırdığı haberlere kadar çıktı. Bizde kendi kendimize kafamıza göre içmicez demiyoruz ki siz reçetesini açıp okudunuz mu içinde ne var ne yok diye. Bi çok doktor var artık önermeyen. 🌸
Egesra eminegul55 siz bilirsiniz çocuk sizin, hayat sizin ben dediğim gibi Allah rızası için bildiklerimi aktardım çünkü gördüm yaşadım. O minicik yeni doğmuş çocukları ameliyathaneye getirdiklerinde çoğu zaman ağlayarak çıktım. https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/spina-bifida-ve-hidrosefali/ okuyun lütfen neden olurmuş bu hastalık
Tuos2306 Fatma1a bebeğiniz sizden besleniyor ve sizin vücudunuzun normalden daha çok ihtiyacı var o vitaminlere. Doktorlar durduk yere vermiyor onları. Ayrıca bu vitaminlerin eksikliklerinde sorunlar yaşanabiliyor. Bu konu burada ben gereksiz görüyorum içmiyorum diyerek yazabilceğiniz bi konu değil bence. Bu düşüncenizi doktorunuza söyleyin. Sağlık konusu kişiye göre görüş bildirilcek bi konu değil diye düşünüyorum. Sağlıklı dogumlar dilerim.