Annesininkuzusuu 20 aydır emziriyorum. Dün gebe olduğumu öğrendim hala emziriyorum.
ilk 12 ay içerisinde, 3 meme reddi, 1 süt kesilmesi getirmesi,5 mastit ki birinde cerrahi müdahale yaşadım.
Doğar doğmaz gak diye memeye yerleştirdim C pozisyon tutuş denir netten bakın. Ondan sonra gece gündüz emzirdim ilk 1 ay.
15 günlükken “ay emzik ver rahat edersin” dediler.Almamıştım hiç eve bile.Lohusa kafası aldık verdik.Aslında ben rahattım yani hep memede olmasından doğal ne vardı ki?
Ondan 20 gün sonra bir şeyler başladı ama insan anlamıyor tabi.
Hello meme reddi!
Üstüne 2,5 aylıkken üzüntü ile bye bye diyen süt 🤦🏻♀️
Valla baktım olmuyor sadece ebe veya doktorun 3-5 dk söylediği şeyler yetmiyor,gittim bir emzirme danışmanı ile 7/24 destek aldım.Hayatımda yaptığım en doğru, aldığım en iyi karardı.
Ondan sonra bana öğretilen “yok 2 saatte bir emzir,yok emzir ama saate bak bi memeyi 15 dakika emsin.Bekle bilmem ne şöyle böyle yap” saçmalıklarını bıraktık.
Süt arttırma ve getirme dönemimde, uzmanın hazırladığı bana uygun programla sağım + emzirme + ten teması gibi alternatif yöntemlerle 2-2,5 ayda tam da dediği gibi bir sürede çözüldü.
Ondan beridir hangi memeyi kaç dk emmiş,kaç dk çekmiş,en son saat kaçta emmişti,niye bu kadar çok istedi gibi beni hezeyanlara sürükleyen soruları bıraktım.
Ananemin deyişiyle “gak meme guk meme”
Gümüş kapak bende kullandım, 2 kere yaram oldu tık diye geçmişti.