Herkese merhabalar bugün 10 günlük olduk oğlumla. Yeni yeni kendimize geliyoruz, uzun uzun hikayemi anlatacağım ki sizlere her konu da fikir vermek istiyorum. Başlıklar koyacağım ilginizi çeken kısımları okuyabilirsiniz 😘
🌸Hamilelik
Hamileligim sıkıntısız geçti şükür, herseyimiz normal ilerledi, bulantı kusma yaşamadım, sadece çok kemik ağrılarım oldu ama ona da katlanıyor insan😊 magnezyum takviyesi çok iyi gelmişti. Ekstra D vit, omega3 , demir ilacı içtim hep. Beslenmeme öyle çokta dikkat etmedim açıkçası ama sağlıklı şeyler yedim tabi ki. Öyle özel haraketler sporlar da yapmadim, son zamanlarim genelde uyuyarak geçirdim. Son ana kadar eşimle ilişkimiz de devam etti, kendimi hiç birşeyden sakınmadim 😊
🌸Hastane ve doktor
İstanbul’da yaşıyorum araştırmalarım sonucu Medical Park Pendik de Elif Uruç ile başladık, doktorumdan kesinlikle çok memundum, çok bilgili ve ilgili idi. Hastane ise aşırı pahalı ve paragöz olmalarına rağmen gidiyordum. Taa ki doktorum oğlumun cinsiyetine kız diyene kadar. 20. Haftaya kadar kız sandığım bebegim meğer erkekmiş, bu meseleden sonra eşim ile hastane ve doktor değiştirme kararı aldık ve Medipol pendik Canan Acar Demir de karar kıldık. Canan hanimda bilgili ama ilgili olduğunu söyleyemem. Her gittiğimde ilk defa gitmişim gibi davranıyordu, ben sormadan ekstra bilgiler hiç vermedi, beni bekleyen süreçleri hiç anlatmadi, kendisine herşeyi her defasında ben hatirlatiryordum. Neyse böyle böyle haftalarimiz gecti. Hastane ise yeni temiz güzel ve fiyat olarak da çok çok uygun. Muayene ücreti 100 TL, nst 35 TL, 10 gün süresince de kontrol muayenesi süreniz oluyor.
🌸Doğum
Gelelim doğurduğum güne…
18.05.2020 Perşembe günü sabahtan 9 gibi suyum sızmaya başladı, ilk başta ter sandım. Çünkü çok sıcaktı ve genelde terden camasirim islaniyordu zaman zaman. Yine aynı şekilde sanarak öğleden sonraya kadar bekledim. Bu arada 39+3 günlüktum. Doktorum 40. Haftaya kadar bekleyeceğimizi söylemişti, normal doguracaktim çünkü 😊
Hafif bel ağrım da artınca doktoruma yazdım. Suyunun sızdığını öğrenince hemen hastaneye çağırdı. Eşimin işten gelmesini bekledim ve birlikte hastaneye gittik. Bu arada mesai saati bittiği için kendi doktorum gitmişti. O gün nöbetçi olan doktor Esra Nur Tola hanima muayene oldum. Suyum sızmaya başladığı için yatisim yapıldı. Sancım yoktu, Acilmam hiç yoktu. Rahim de hiç yumuşama yoktu. 😬 Bekleyeceğiz dedi doktorum. Rahimden fitil ile yumuşama sağlayacağız ardından suni sancı vereceğiz dedi ve beklemeye başladık. Nst ye bağladılar eşim ve kayınvalidem ile odada mutlu mutlu takiliyorduk. Taa ki oğlumun kalp atışları yavaşlayana kadar. Nst de kalp atışları düşmeye başladı ebeler hemşireler doktorum sürekli odada takipte kaldılar. Doktorum artık Sinemcim bu kalp atışları hiç iyi değil ben daha fazla beklemek istemiyorum seni sezeryanaa alıyoruz dedi. Benden önce alınması gereken bir anne ve bebişini bekletip beni aldılar acil bir şekilde. Neye ugradigimi şaşırdım. Ağlayarak tamam diyebilirim sadece, Direkt sondam takıldı ve O andan sonra 5 dk içinde kendimi ameliyathane de buldum. Tüm işlemler yine 5 dk içinde tamamlandı artık hazırdım. anestezi doktoru genel mi spinal mi diye sordu, aklıma ilk gelen spinal oldu, niye olduğu konusunda bir fikrim yok 🤷 kendimi normal doğuma o kadar endekslemistim ki sezeryan hakkında hiçbir fikrim yoktu hiç arastirmamiş okumamıştım, biraz araştırmış olsam geneli seçerdim😔 belden iğnem yapıldı ve yine 5 dk sonra oğlumun sesini duydum. Oğlum çıktıktan 1,5 saat sonra benimde işlemlerim tamamlanmıştı ve odama geldim oğlumu kucağıma aldım şükür olsun Rabbime tüm olumsuzluklara rağmen sağlıklı ve kucagimdaydi 😊
🌸Hastane pişmanlığı
Medipol pendik de doğum yaptım yukarıda da bahsettiğim gibi, pişmanım neden mi?
Çok yeni açılan bir hastane, oturmamış cok şeyi var. Çalışanlar çok yeni, kimse net birbirini tanımıyor, birbirlerinden haberleri yok. Doğum yaptığım gün aşırı derecede yağmur yağdı. Hastaneyi su bastı, tüm elektrikler gitti, jeneratörler devreye girmedi, çünkü onlarada su basmış 😠 burası bir hastane hemde özel böyle bir olasılığı nasıl düşünmediniz dimi?
Tüm hastane karanlıkta kaldı, ameliyatta kalan hastalar olmuş yoğun bakıma girmişler, insanlar hastalar dahil asansör olmadığı için merdivenlerden kucakta taşındılar 😠 Allah’tan doğumunu yapmış odada idim kıl payı kurtulduk bizde, daha sonra tüm hastaları acil taburcu etmeye başladılar normal de 2 gün kalacaktım hastane de ama bende taburcu olmak zorunda kaldım. O sezeryanli halimle 7 kat merdiven inmek zorunda bırakıldım, kısacası resmen skandal olaylar yaşandı hastanede 😠
🌸 Doğum sonrası, spinal pişmanlığı
Benim ileri derecede migrenim var, tuttuğu zaman yataklara düşürüyor beni, bu lanet spinal anestezi meğer migreni olanlara önerilmiyormuş, yan etki yapıyormuş bilmiyordum 🤷 doktorlarda uyarmadi sağ olsunlar.
Doğum yapıp eve gelince ertesi gün bende bir baş ağrısı, bel sırt ve ense ağrısı başladı ki parmağımı dahi oynayamayacak kadar, bebemi kucağıma alamayacak kadar, tuvalete gidemeyecek kadar. Felç olmuş gibiydim. Konuşmadım bile, acillik oldum ağrı kesiciler serumlar asla fayda etmedi. Sütümü pompayla sağıp oğluma icirdiler asla emziremedim. Dikiş yerimin acısı yanında kuş kadar kaldı unuttum onu 😬 ve bu durum tam 1 hafta sürdü, tam 7 gün boyunca ağlayarak ayağa kalktım. Kısacası spinal pişmanlık bende birdahaaaa aslaaaaa, eğer sizinde migreniniz varsa kesinlikle genel olun derim 👍🏻 sirf bu yüzden oğlum biberona alıştı 🤦🏻♀️ mememi de emiyor arada ama biberonla doyuyor, hala sağıp veriyorum sütümü.
Doğumun her türlüsü zor, Allah herkese kolaylıklar versin. Her bebenin bir hikayesi var işte. Bizim ki de bu 😊 Cook uzun oldu ama kusura bakmayın, sorunuz varsa da buyrun lütfen 🌸