Merhaba hanımlar öncelikle bende klasik cümleyle başlamadan önce rabbim bu yolda herkesin yardımcısı olsun.. Doğum çok zor olduğu gibi bir o kadar da unutulmaz bir serüven😍😍evet gelelim hikayeme 😂şimdiden söyliyim tüm gerçekleri anlstocam yalan yok ama bu sizi korkutucam anlamına gelmiyor 😂
Gelelim hikayeme:
23 haziran sabahı doktor kontrolünde doktorum bana 2 gün sonra gel yatış yapalım dedi.
Bende Artık beklemekten yorulmuşum artık. Bebeğim artık gelsin istiyorum ve kabul ettim.
2 gün sonra perşembe günü 25 haziran da hastaneye gittim. 40+4 olmuştum.
Hemen doktorum beni ebenin yanına açıklık için gönderdi.
Eve hanım 2 cm açıklık var dedi ve doktor beye yönlendirdi tekrar.
Doktorum da bu sefer de ben bir kontrol editim dedi ve ben şok 4 cm olmuş dedi 😱20 dk içinde 2 cm açık lık olmuş ama benim sadece normal sıradan bir bel ağrım var😂😂
Hemen yatış yapın suni sancıyla doğumu başlatıcak dedi. Beni saat 1 de odaya alıp suni sancı başlattılar.
Odaya girdiğinde bir kadın vardı ve bas bas bağırıyordu hemde yanımda aynı odada kalıyordu çok korktum, 🙄ebe hanım hemen hastaya kızdı ne ye bağırıyorsun bak bu bağırıyor u Budan kastı ben dim. 😂Bak İlknur ağlamıyor bağırıyor üstelik onun 4 cm açılması var ve daha 18 yaşında onu korkutuyor sun dedi😱meğerse kadınından 4 cm açıklığı vardı ama o çok ağlıyordu ben ise hiç doğurmaya ak gibiyim, 😂 😂 😂 😂
Sonra saat 4 oldu ben dedim kessin şimdi 7 cm olmuştur geldi baktı 4 cm demez mi nasıl yani 4 saatte hiç ilerlememiş mi dedim. 😥Eve de korkma ilk doğum normaldir dedi.
Ve saat 5 ten sonra benim hafif hafif sancıları başladı. Bir baktım yanımdaki kadını aldılar doğuma bende dedim oh be biraz uyuyacak bu kadın çok bağırıyor bu ne hiçte çok sancı yok ki doğum çok kolay ama bu neden böyle bağırdık diyorum kendi kendiöe😂😂
Kadını çatala aldılar bense kapıdan sadece kadının bacağını görüyorum kadın çata çıkalı 2 dk olmadı bir baktım bebek ağlaması dedim bu kadar kolay yani ben hemen doğururum o zmana diye gaz veriyorum kendime😂😂
Eve geldi açıklık için saat gece 9 olmuştu ve açıklığım 5 cm olmuş yeni başladım ağlama ya ama bu ne ilerlemiyor diyorum.
Bir baktım doktor geldi ve suyumu patlattı boşşş diye aktı😂😂😂aaaa işedim mahfettim burayı dedim 🤦♀️
Doktor güldü ve ben senin suyunu patlattım sen işemedin dedi😂😂
Su patlatıldıktan yarım saat sonra ben dayanamıyorum artık inlemeye başladım 🤪🤪
Saat oldu 11 ve ben artık dayanamıyacak kıvama geldim çatala alın. Eni bende doğuracam diyorum 😂😂
Saat oldu 2 ben ölüyorum nefesim kesiliyor artık çık zorladı sancılar eve kontrol etti 7.5 8 cm dedi ben çok sevindim artık çıkacak diye ama o sancıyı da 2 saat çektim eve geldi eğer sancın gelirse ve ıkınma hissin olursa ıkın dedi bende kendi kendime iki saat ikındun😂sanki ne kadar çok ıkınırsam o kadar hızlı çıkacak diye ama ben bir yanlış yaptım sancım olmadan ıkındım🤪🤦♀️
Doktor baktı ve bu ne naoıyorsun dinlen dedi sancı aralarında bende her sancı biriminde gözümü kapatırım sadece 30 saniyelik bir uyku ve nedense rüyada görüyorum 😂😂
Saat oldu 3 buçuk artık ortalığı inletiyor um ann eee diye hakını ödeyemem diye ağladım😂😂
Ebe kalk artık dedi kalktım ve çatala çıkardı. Ikın dedi ıkındım. Ama meyerse sadece karın şişirip ıkınmılım o yüzden bebek çıkmıyor ve evede korktu hemen kesti tam uyuşmadığım için biraz canım yandı ıkın dediler ama olmuyor okadar ıkındım ama ıkıbamıyorsun dediler🤦♀️en zorunda ıkınmaktı zaten..
Sonra bir ebe karnıma bastırdı ve hoop paşa çıktı😂😂
Eve hemen bizim paşa biraz iri ondan zorladı dedi 3500 gram doğdu saat 4 teminiğim. Karnıma bastırarak plesanta yıda çıkardılar başladıkar dikmeye 5 içten 7 dıştan 12 tane dikişin var.
Ayağa ilk kalktığımda baya başım döndü bayılacak gibi oldum ama şükür oda geçti şuan ağıma yatamıyorum çünkü sağda dikişin var doğum çok güzel bir anı ama sancı ve doğum biraz yorucu herkse kolay doğumlar hepinize dua ettim rabbim yardımcınız olsun inşallah