Merhaba bu siteye 6 haftalikken katilmistim simdi doğum hikayemi yazmak istedim ve 3 gunluk bir defne bali ile doğum hikayemmm.
38+ 5 haftalik 23 hazirana planli sezeryan gunu aldik . Sabah 8 de hastaneye yatisim yapıldı .(bu arada antalya ofm hastanesi ekibi olarak akif kosekahyaoglu ekibine sonsuz tesekkurlerimi sunmaktayim) kiyafetler ve gerekli esyalarimi alip odamiza ciktik. Ben zaten o gece 3 den sonra hic uyku uyuyamadim.heyecan dorukta olunca kizimda sürekli hareket halindeydi. Saat 10.30 da odadan beni almaya geldiler. Fakat hüzün yagmuru simdi baslamisti. Giderken annem kayinvaldem ve esim vardi arkamda . En guzel mutluluk olan anneligi tatmaya gidiyordum. Ameliyathane önüne gelince esime el sallayarak ve dua ederek odaya alindim. 10.40 da spinal sezeryanim basladi. 3 doz spinal igne aldim ve canim cok yanmisti hayattaki ilk ameliyatim oldugundan dolayı ve canımın tatli olmasindan ötürü aglayarak uyusturma yaptilar. Dozlari enjekte ederken canim cok yandı çünku vücudumun her yeri odem toplamisti. Anestezi ekibi cok ödem oldugundan dolayi bulmakta zorluk yasadi. 3 doz enjekte edilince hemen beni yatirir pozisyana aldilar ve hocam gelmisti. Operasyona basladiklarini kesildiginizi hicbir sekilde hissetmiyorsunuz bundan supheniz olmasin sadece dokunus hareketlerini hissediyorsunuz. 10.45 baslayan operasyon kızımın 11 de doğmasıyla devam etti. Bebegimin beyaz tenli olmasindan dolayi ve sinirlerimin bebegimin uzerinde kalmasindan dolayi operasyon 11.45 kadar devam etti. Dogar dogmaz o ilk annelik duygusu ilk öpücük kondurdum minigimin yanagina dunyadaki cennetim o olmustu. Dogar dogmaz ilk cisimizi ebemizin uzerine yapmistik 🤗Sonra dikim islemi ve bastirma islemi bitince odaya cikardilar . Isin en zor kismi bastırma islemi oldugundan dolayi panik yapmayin ben panik atak oldugumdan dolayi migdem cok kalkmisti.2 doz migde bulanti yapildi ameliyathanede. Guatr ,gebelikte olusan tansiyon , insulin direnci olmasina ragmen hamileligim sikintili bir o kadarda stresli gecmisti. 2810 gram 49 cm kizim dunyamiza 23 haziran 11 de dunyamiza renk katti.bendden size tavsiye planli sezeryan dusunmeyin normal dogum en guzel dogum sekliniz olsun bebeginiz nasıl saglikli olursa oyle olsun. Ben sezeryan oldugum icin ve çatı muayenesinden korktugum icin muayene olmamistim keske normal doğumu denesydim dedim kendime.
Tavsiyelerim: kesinlikle yaninizda hasta bezi bulundurmanizi tavsiye ederim çünkü en kolay yontem benim için bu oldu.
Birde mutlaka yaninizda biberon bulundurmaniz sezeryan oldugunuz icin hemen sutunuz gelmeyebiliyor kaşıkla bebekler cok zorlandığı icin avent biberon cok isime yaradi ilk 2 gun için. Simdi alaha şükür emiyoruz.
Doguma girerken anne olmayi dileyen isteyen herkez dualarimdaydiniz. Rabbim tez zamanda bebisinizi kucaginiza almak nasip etsin amin ❤