Deletedmom253 sadece subklinik hipotiroidi olabileceği gibi başka bir tiroid bezi rahatsızlığı da olabilir. Bu yüzden dahiliye uzmanı veya endokrin uzmanına gitseydiniz keşke. Tsh, t3 , t4, anti tpo , anti tg tahlili ister. Bu tahliller aç karnına verilmeli.
buna göre ilaç dozunu belirler. 1 ay sonra tekrar gidip, sabah ilaç içmeden ve aç karnına tekrar tahlil istenir tsh. Bu tahlil sonucuna göre de 2-3 ay boyunca kullanacağınız doz belirlenir.
bende haşimato hipotiroidi var. Endokrin uzmanımı hamileliğim boyunca en geç 40 günde bir gördüm. Tiroid hormon değerlerime bakarak doz ayarlaması yaptı. Kadın doğum uzmanı tsh 2,17yi normal sayıyordu; ama endokrin uzmanı bunu 2 altı istediği için ( mümkünse 1.5’ten yukarı olmasın dedi), günlük dozumu %50 artırdı. 37,5 mg kullanıyorum euthyrox. Ve tsh değerim 1,2.
kaç haftalıksınız göremedim; ama lütfen ciddiye alın. Eğer saçlarınızda dökülme, soluk cilt, çabuk yorulma ve sürekli uyuma gibi sorunlarınız varsa hamilelikten önce de, testlerinizi yaptırın ve mutlaka bir endokrin uzmanına görünün. Sadece test değil, ultrasonla boynunuza bakıp tiroid bezinizin durumuna göre teşhis koyarlar.