uleKaratepe Merhaba hanımlar ben 32+ 2 hamileyim ben şimdi kaç aylık hamile olmuş oluyorum kimine göre 7 kimine göre 8 kafam karıştı🤔
Esraumit uleKaratepe intenette ay olarak hamilelik yazarsanjz hesaplamada cıkar😊 cinsiyet ne bu arada?😊
Nur uleKaratepe 31-35 haftalar 8 aylık oluyor canım. Bende 33+2 haftalığım ay olarak aynıyız sekiz aylık (:
MerveYildirim Ende bu konuda hic bisey anlamiyorum , yukarda birisi 7 ay 16 gun dedi baskasi 8 ay dedi 😳😳😳 Ben kac aylik hamileyim 35+2 , valla kisaca 9’a girdim diyorum 😂 kafam basmiyor
MerveYildirim NaimeYilmaz 😂😂😂 bence bu konuda herkesin kafasi karisik . Yukarda 31-35 arasi 8 aylik diyorlar 35 ten sonrasi 9 olmasi lazim mantiken 😒 dogurucam daha cozemedim , haftayi soylemek daha kolay geliyor bana 😂
NaimeYilmaz MerveYildirim 1 hafta 7 gün 4 hafta 28 gün edıyor gebelıkte. 35*7=245 \ 28 = 8.7 ay 1 ayı 30 gun olarak hesaplamamanız lazım
Nero Ayyy bende 32 haftalığım 8 aylık mı olmuşuzzzzzz😳😳😳😳 ooo süper haber yaaaaa 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻 Son 48 o zamann😍😍
Vildnozel Aynen hafta sayısına göre hesaplanırsa doğru olur. Ay hesabından gidilince 28gün 30-31gün farkıyla kaydırıp yanlış hesaplama cıkartabiliyoruz. Örneğin 32+5 olan bir anneye bakıcak olursak; Bir hafta 7gün. Bir ayda 4 adet hafta vardır. 32:4=8 ay O halde 8ay 5günlük oluyor canlar. Bu hesaplama yönteminde miladi takvim kullanılmaz. Yani bi ayı 30veya 31gün alamayız 🙂
Elifblr Kızlar bu şekilde kafanız karışıyorsa en basiti son adet tarihinizin üstüne 1 ay ekleyerek hesaplayın. Mesela sat 1 nisan olsa 1mayısta 1aylık 1haziranda 2 aylık bu şekilde ekleyerek gidin en basiti bu 😇
Vildnozel Elifblr fakat herkeste bu geçerli olamıyor malesef🙂 örneğin benm sat 13şubat bu durumda 9haftalık olmam gerekıyor, fakat 6küsur haftalığız şu an 🙂 o kadar farkedebiliyor
Elifblr Vildnozel nasıl 6haftalık oluyor anlamadım 9+3 günlük olmanız gerekiyor ☺ Ay hesabına göre tam çıkması gerekiyor ama bilemedim