Merhabalar anneler ve anne adayları, sanırım daha cinsiyetimizi öğrenmeden bu uygulamayla tanıştım ve çok güzel şeyler öğrendim. Bana umut olan hikayeler gibi umarım bende birilerine umut olurum. Evlendikten 6 ay sonra hamile olduğumu yurtdışı seyahatinde öğrendim. Test almanca ben önce testi nasıl isteyeceğim diye translateden bakıyorum falan derken öğrendik, türkiye ye gelince kalp atışları falan şükür sıkıntı çıkmadı. 32 yaşındayım ve 11 yaşından beri lupus hastasiyim hamile kalmadan önce romatologumdan onay aldım. Tabi devletteki romatolog gebelik sırasında hastalık aktiflerinde gebeliği sonlandirabiliriz dedi ağlamaktan tansiyonlarım çıktı yasin var hastalığın var hamilelik zor diyenleri umursamadım rabbim ol derse olur dedim tevekkül ettim. Kendimi 9 ay boyunca hiç dinlemedim zaten çalışıyordum. Mide bulantısı dahi yaşamadım, şükürler olsun. Doktor konusunda titiz biriyim 35. Haftada doktorumu buldum diyebilirim. Bizim sabırsız oğlan ters makat duruşta olduğu için 39. Haftaya kadar bekledik. Cuma günü için gunumuzu aldık ben ameliyata inmeden elektrikler kesildi jeneratöre su kaçmış, haziran ortasındaki şansımız. Doktorum gebem geceden beri aç doğuma almak zorundayız diye diretince hemen doğum başladı. Çocukken de belimden kemik iliği alınırken zorlanmistim spinal yapılırken 4. Kezde ancak girebildi doktor kemiklerimin arasındaki boşluğun fazla olduğunu söyledi. Igneden hemen sonra bacaklarım uyuştu hicbisi hissetmedim. 14.34 de dünyaya geldi bal oğlum Talham. Dikişler sırasında midem bulandı kustum hemen basimdaki anestezistlerden biri damar yolundan ilaç verdi. Bir ara heyecandan basim dondu hemen oksijen verdiler. Ameliyat bitti fakat asansör çalışmadığı için benim bloktaki yukarı alamadılar eşim meğerse başhekimle tartışmış eşimi bensiz alamazsiniz başka odaya diye. Hemen yoğun bakım odasına alindik oğlumun tüm ilk bakımları yanımızda yapıldı, bütün hastane bize seferber oldu diyebilirim. Tentene teması çok istiyordum bol bol takıldık oglumla başbaşa. Hemen memeye yapıştı kanama kontrolü için ebeler geldi orda yaptılar kendimi hiç kasmamaya çalıştım. Bir-kac saat içinde odamiza alindik.
Zor mu idi kesinlikle zor zira bir ameliyat geçiriyorsunuz ve dikişleriniz var. Bu kisimda gercekci olmak en mantiklisi ameliyattan sonra agrilariniz oluyor ağrı kesici yapıldı zaten belli aralıklarla. Okuduklarimdan esinlenerek hemen ayağa kalktım yürüyüşleri ilk postayı eşim ve hemşireyle sonra tek başına yaptım. Doktorum beni ayakta görünce şaşırdı hemşire Allahım bana da sizin gibi gebelik nasip etsin burda hiç ayağa kaldiramadigimiz anneler var dedi. Ayağa kalkışım pek sancılı olmadı. Iki gün yattık hastanede. Çok güzel ilgilendiler halkla ilişkiler gelip.ozur diledi hastanemiz pendik medipol doktorum canım saadet ünsal. Spinal sezaryen ücreti 2750 hicbir ek ücret almadılar çıkışta. Şu an tek sikintim gogsumu bosaltamadigi için beyefendi ne yazık ki mastite yakın bir durumdayız. Dua edin iyi olalım ikimizde. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.