Melek92 2015 yılında evlendim evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım herşey çok güzel giderken bebegimin kalbi durdu ve kürtaj oldum daha sonra bida hamile kaldım düşük oldu Daha sonra bir daha kaldım tekrar düştü sonra genetiğe gittik kan tahlilleri vs herşey yapıldı ama temiz çıktı ama yine de kan sulandırıcıyi iğne verdiler bu sefer çok umutluydum her gün göbeğimden iğne vuruluyordum ama yine bı anda kalbi durdu sonra bir de bebeğe genetik test yapalım dediler ve bebek trizomi hastası çıktı sonra bir daha hamile kalmayıp tüp bebek yaptırmamizi ve genetiği sağlam bir bebek bulup bana transfer edilmesi gerektiğini öğrendim bu sırada tedavi görürken yaşım 20 olmasına rağmen erken menopoza girdiğimi bir daha çok zor çocuk sahibi olacağımi normal yolla hamile kalmayıp tüp bebekle bile bir ihtimal kalabilecegimi söylediler yıkıldım ..
Daha sonra hemen tüp bebek yaptırmaya karar verdik yaptırdık ve benden sadece bir yumurta alıp dölleyebildiler embriyo İspanya’ya genetiğe gitti ve trizomi hastası olduğu transferin iptal olduğunu söylediler .
Daha sonra 2. Tüp bebeği denedik ve yine aynı sonuç aynı konuşmalar ..
Bizim genetiğimiz sağlam aile de hasta olan genetik de hasta olan hiç kimse yok sadece bizim bebeğimiz böyle oluyordu gitmediğimiz hastane doktor kalmadı aldığımız cevap hiç değişmiyordu her seferinde tüp bebek yapılacak sağlam bebek bulunana kadar ve sağlam bebek koyulacaktı
Neyse bir gün bir doktor belki sperm de sıkıntı vardır sperm DNA hasarına bakalım dediler tamam dedik esimde yüzde 24.9 sperm DNA hasarı çıktı belki bundandır hemde varikosel var ameliyat olursan BELKİ O DA BELKİ düzelir dediler sonra eşim 2017 yılında ameliyat oldu .
Doktorlarin bir daha hamile kalamazsin sen menepoza giriyorsun yumurtan çok az fsh yüksek dedikleri ben yine hamile kaldım bu sefer yine umutla bekliyoruz eşimde nasılsa ameliyat oldu diye sonra bebeğim yine öldü . Kürtajdan sonra adet göremedim ve bu seferde korunurken hamile olduğumu kazayla hamile kaldığımi öğrendim bu 6. Gebeligimdi Rabbim bana bunu sürpriz yolladı diye yine beklerken yine öldü böylelikle 4. Kürtajjmi olmak zorunda kaldım 2 kere de düşürdüm
Sonra tekrar tüp bebek yapalım dediler 3. Tüp bebek denemesinde bebek yine sağlıksız cevabını aldık artık dünyam başıma yıkıldı . Ne umudum kaldı ne de sabrım ..
Yapacak hiç birşeyin olmadığını söyledi doktorlar tüp bebek yapa yapa belki bir gün sağlıklıyi bulursunuz demişti çok ünlü bir doktor tamam iyi yapalım ama maddi ve manevi kim karşılayacak .
Tabi bu arada bana yapılan islemler neden oluyor diye araştırmalar rahim filmi vs artık delik deşik olmuştum deneme tahtası gibi.
Doktorun biri bir gün kibrisa git belki de senin yumurtan yüzünden olmuyor sonuçta yumurtalarin yaşlı menepoza girmiş ileri yaşta kadının ki gibi demişti dünyam bir daha başıma yıkıldı başka çare yoktu tek çare eşimin spermi ile başka kadının yumurtasını döllendirip genetiğe yollayıp sağlıklı gelirse bana transfer ettirmekti .. 1 yıl kadar dinlendim korundum.
2019 Ocak da karar vermiştim kabullenmistim yumurta donasyonu yaptıracaktim . Çünkü anne olmayı hep çok istemiştim .
Ve sonra ne mi oldu 2019 28 Ocak da hamile olduğumu öğrendim .. herşey sorunsuz bir şekilde ilerliyordu doktorlar bile mucize bebek nasıl oldu böyle bişey derken sen çok şey atlatmışsin sakat bebek öykün ikili üçlü tarama normal bile gelse sağlıksız olabilir amniyosentez yapalım dediler kaç yıl sonra bulmuşum gayet güzel ilerliyoruz ya yaptırınca düşerse bu seferde bununla boğuştum ve yaptırmamaya karar verdim ..
Sonra sağlıklı sıhhatli KIZIMI KUCAĞIMA ALDİM COK ŞÜKÜR ..
VE kızım 6 aylıkken hamile olduğumu öğrendim tekrar hamile kalmıştım zaten kendimde istiyordum menepoza girmeden bir bebeğim daha olsun diye ..
Ve asıl mucize bebeklerin ikiz olduğunu öğrendim düşün yıllar önce hamile kalamazsin dedikleri ben .. tüp bebek bile zar zor onlarca iğneye rağmen 1 yumurtayı çıkardıkları ben normal yolla çift yumurta ikizlerine hamileyim .. ve doktorlar şokta.
Allah’tan umut kesilmez dua et sabret biliyorum asla kolay değil çok zor kucagin bos kalması ama Rabbime güven ona sığın isyan etme yeter ki Allah istesin O OL DER VE OLUR ..