YenidenAnneOlmak Sağdan yumurtlayınca kız, soldan yumurtlayınca erkek🤷♀️ Böyle bir şey duydunuz veya tecrübe ettiniz mi hanımlar? Allah hepimize hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin🤱🏽
Ayseannesi YenidenAnneOlmak sağda sızı hissetmiştim kız. Nekadar doğru bilemem. Ayrıca sağ göğsüm daha büyük ve karın çizgim aşağıdan deliğe doğru
Cemrenur YenidenAnneOlmak aidin salihin kitabinda da var bu sagda erkek solda kiz diye benim sağdaydı erkek
MeryemSare34 Aynen tam tersi ve batıl inanç degil. Dr aidin Salih’in gerçek tıp adlı kitabında söylüyor benimde kız hep solda hissediyorum 😊
YenidenAnneOlmak Bu arada ortaokul, lise, üniversite bol bol fen, biyoloji dersi görmüş ve cinsiyeti belirleyenin erkekten gelen x veya y kromozomu olduğunu bilen biriyim. Fakat bu bilgiyi bir Dr dan duyunca merak ettim 🤷♀️
mlsmrtgl YenidenAnneOlmak sizin bahsettiğiniz ramzi teorisi bence . Bebeğin ve kesenin duruşuna bakılıyor . Koriyonik villus sol tarafta konumlanmış ise embriyo XX kromozomlarına sahiptir. Bu bebeğin cinsiyetinin kız olduğu anlamına geliyor. Bu methodun güvenilirliği %97.5’dir. Eğer ultrason görüntüsünde plasenta veya koriyonik villus sağ tarafta konumlanmış ise embriyo XY kromozomlarına sahiptir. Bu bebeğin cinsiyetinin erkek olduğu anlamına gelir. Bu tekniğin güvenilirliği %97.2’dir.
YenidenAnneOlmak mlsmrtgl mlsmrtgl yani ultrason görüntüsünü aynaya tuttuğumuzda aynadaki görüntü sağda ise kız, solda ise erkek. Bilmiyordum 😌
SerdaRaysel mlsmrtgl canım benimde kese içinde bebek tam ortada hafif sola yakındı ultrason görüntüsüne ben alıp bakınca karından o zaman ne oluyor
mlsmrtgl YenidenAnneOlmak Eğer ilk abdominal ultrason görüntünüzü bulduysanız sonuç bunun ayna görüntüsü olarak okunmalıdır. Bu demek oluyor ki plasenta sağ tarafta ise (ki bu gerçekte solda olduğu anlamına gelir) bu bir kız bebek beklediğinizi gösterir. Eğer plasenta sol tarafta ise (yani aslında sağ tarafta) bu bir erkek bebeğin habercisidir.
mlsmrtgl YenidenAnneOlmak hayır usg görüntüleri zaten ayna gibi yansımalı . Yani usg kagıdında sağda gördüğünüz aslında solda , solda gördüğünüz ise sağda diyor