Merhaba kızlar biraz uzun olacak ama hem herkese Umut olsun hem de tecrübe olsun . Kalp rahim olarak hamile kaldım. Problemli olacağını biliyordum ama 6. Haftada kanamalar başladı. 14. Haftaya kadar daha sonra 16. Haftada rahim ağzı kısa dediler progestan fitil başladım tuvalet hariç kalkmadık. Üçlü tarama yaptırdım spina bifida riski 38/1 çok yüksek hemen perinatolojiye gidin dediler hakkarideyiz eşim polis bir hafta sonrasına gittik o bir hafta zehir oldu. Gittik bebek sağlam her şeyi tam çok şükür hasta olsa da benim ama o psikoloji kötü. Neyse erken doğum olacak kullan progestanı dediler 27. Haftaya kadar. Bıraktım daha sonra normal devam ettim erken doğum dediler odaklandım 35-36 ya bekliyorum yok sancılanıyorum yok sandım var nişanım gelmeye başladı 37. Haftada ama bebek yok hastaneye gidiyorum bir şey yok geri git gidiyorum bir şey yok geri git bekle 39 oldum artık bebeğin hareketleri çok azaldı her gün hastaneye gidiyorum ama en son 12 hazirann günü gittim artık dayanamıyorum halim kalmadı içten içten ağrım var iştah yok falan neyse ebeler baktı yok bir şey evine git o sırada biri alttan baktı elini soktu resmen çok kötü oldum açıklık yook dedi sonra bir diğer ebe geldi elini bir soktu aman allahım yok böyle bir şey elini ittikçe itiyor kasma kendini diyor yaklaşık üç dakika nefesim gitti gitti geldi sonra elini çekti benden kan boşalmaya başladı kalkamadım git evine dediler sonra doktor geldi ultrasonla baktı kakasını yapmış plesanta çok yaşlanmış eşini çağır dedi. Eşim geldi. Ben sezeryana almam diyor suni verecem suniyi büyük ihtimal bebek yada anne kaldırmayacak hayati riski var. Eşim al o zaman sezeryana dedi sancım da var yok almam dedi tuvalete gittim o sırada eşim Van lokman hekim hastanesine ulaşmış durumu anlatmış gelin demişler 4 saat vana kadar sancı çektim orda da ebe alttan bakmak istedi nolur dedim kanamam var acıtmayacam dedi artık ölsem diyorum o kadar bittim neyse baktı of çatın çok dar sen zaten normal doğum yapamazsın dedi hemen doktora haber verin dedi ameliyathaneyi aradılar. Doktor baktı bebeğe şükür kalbi atıyor dedi. Sancım çok fazla aldılar hemen genel uyuttular 40 dakika sonra bir tokat hadi uyan kazına gidiyorsun. Uyandım titreme var ve karnımda müthiş bir acı. Gittim odaya annemler üzerime battaniye örttüler 10 dk sonra kendime geldim. Bebeğimi de getirdiler Havva kuşum geldi. Minicik zaten gelişimi 2 hafta gerideydi 2700 doğdu daha sonra doktor eşime zaten rahim şekli doğuma engelmiş demiş kurtulduk şükür. Emme sorununu da 3 gün yaşadık biraz zorladık memeye alıyor 10 günlük olduk bir haftada 200 gram da aldık şükür sarılık da yok. Tüm olumsuzluklara rağmen benimle şu an tek sorunumuz uykusuZluk ama olsun hiç umutsuz olmayın Rabbim arayan dileyen herkese en güzel şekilde versin benim ablama da dua edin