Teka16 Hulyaserkan Neye göre amniyo denildi? Bnm de cocuğumda ense kalınlığı farketti doktor ikili yaptırcam ondan sonra nift istiyorum bakalım sonuca göre
mrvky34 Hulyaserkan farkli doktora gittiniz mi? Benim kombine risk 1300lerde kan riskim 1:179du. Perinatologa gittim. Gerek gormedi amniyosenteze
Melekk0626 Amniyosentez değilde bence fetal dna testini yaptırmalasınız doktorunuza bu testi sorun sizin kolunuzdan alınan kan ile bakılıyor bebeğinize %99 risk yok amnitosentez de risk var cünkü
Hulyaserkan mrvky34 farklı doktora gittim ama ayrıntılı ultrasonda baktı yüzde 90 normal gözüküyor ama içim tamamen rahat etsin diyorsan yaptır dedi
Ceynrose Hulyaserkan şakamisin yüzde 90 normal diyor ama sen gerçekten amniyisentez dusunuyormusun çok riskli sağlam bebeğine zarar verebilir.valla ben ne ikili ne üçlü ne şeker yüklemesi vs hicbisey yaptırmadım kendi istegimle.cunki Allah’ın verdiği her şekilde kabulumuz degilmi teste ne gerek var.ben böyle düşünüyorum.
Melekk0626 Hulyaserkan evet ama diğerinde risk var benim bebeğimde 2 li taramada 27500/1 ihtimal cıktı 4 lü taramada 459/1 ihtimal cıktı doktorum fetal dna yaptırabilirsin dedi bende yaptırmadım şuan 22 haftalık bebeğim ayrıntılı ultrasonda da herşey normal yani bu testlere cok güven olmuyor bunu doktorlar da söylüyor
Hulyaserkan Melekk0626 evet bende tamam üçlü tarama yaptırmam bir de onun sonucunu görmek istiyorum inşallah normal çıkar
Melekk0626 Hulyaserkan inşallah bence onların sonucunu da bekleyin bu süreç biraz bizleri yıpratıyor cok düşünmemeye çalışın ben öyle yapmıştım☺️🙏
Ytugcek Amniosentez dense nifty daha güvenilir ve sağlıklı bi test, düzen laboratuarında yaptırmıştım ben, başka yerler gibi yurt dışına gönderilmiyor o yüzden erken sonuç geliyor
Hulyaserkan Ytugcek düzen laboratuvarına direk gidip mi yaptırmıştınız testi yoksa hastane aracılığıyla mı gittiniz
Hulyaserkan Teka16 ikili tarama sonucum riskli çıktı amniyosentez önerdi üçlü tarama için bekledim üçlü taramanın sonucu çıkmadan amniyosentez olmaya karar verdim üçlü normal çıktı amniyosentez sonuçlarım da çok şükür temiz geldi
Hulyaserkan Ceynrose amniyosentez yaptırmamdaki sebep bebeğimle ilgili herşeye hazırlıklı olmaktı tabiki sonuç ne olursa olsun doğurcam aksi bişeyi düşünmedim hiç
balyanakoglum Hulyaserkan canım benim ikili tarama sebebiyle değil ama cmv virüsü sebebiyle amniosentez yapılmak istendi. 4.haftada bende cmv virüsü pozitif geldi. Son anda amniosentezden vazgeçtim Allaha sığındım bende aldırmayacaktm zaten. Bebeğime bunu yapamam dedim gittiğim birkaç doktor da zamanla belirti verir ultrasonda dedi. Detaylı ultrasona girdim hamd olsun bebeğimin hiçbir şeyi yok. Boşuna olacaktım tedavisi olmayan bir şey ise bunu riske atma. Karnından iğne sokuyorlar ne kadar kolay olabilir