ezcakmak
Benimki de bambaşka
Ilk gebeligimde testimin pozitif cikmasiyla pihti pihti kanlarin dokulmeye baslamasi bir oldu. Bursa Şehir Hastanesi Zeliha Atak hanıma gittim.gebelik süphem oldugunu ve kanamam olduğunu söyledim.
Vajinal muayene ile baktı , ne hamileliginden bahsediyosun bebek falan yok burada diye bana kızmaya başladı. Sonra yumurtaligimin birinde kist olduğunu öğrendim , sağlam olan yumurtalıgin tarafindaki tupumde ise neredeyse 1 cm çapında kese olustugunu , dış gebelik yasadigimi söyledi. Birden bire bana yarın sabah seni ameliyata alıyorum , tüpünü alacağız zaten diğer tarafta da kist var bundan sonra çocuk sahibi olman zor tüp bebekle belki bi ihtimal diye söylenmeye başladı, 1 haftadır muayeneyi beklerken gayet rahattim ama o andan itibaren gece gozumu acil de acacagima emin oldum çünkü sabaha dayanamazsam acilden giriş yapıp ameliyata alınmam gerektiğini söyledi…
Zaten yaşım genç ve vajinal muayene bile bana ağır gelmişken , gebelik şüphesi ile gittiğim dr dan çocuğum olmayacağını ve ertesi sabah tüpümü aldırmak için ameliyat olacagimi öğrendim .
Ben şaşkınlık içindeyken elime tahliller tutusturuldu hadi çıkın başka hasta alıcam diyerek gönderildim.
Ağlaya ağlaya kan verirken eşimin başka dr a da gideceğiz, hemen o dedi diye ameliyat mi olacaksın dese de ben dış gebelik yüzünden o gece ölecegimi düşündüğüm için ameliyat hazırlıklarına kafamda başlamıştım.
Eşimin ısrarı ile akşam 9da hemen başka bir dr a gittik , çok sakin ve bilgili olan bu dr ultrasonda tüpte kese falan göremedi , kan tahlillerime bakınca her kadının yasayacagi sıradan bir kimyasal gebelik yaşadığımı, kanamalarımın yakında biteceğini ve bhcg değerimın 0lanacagini endişe edecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Ben hala ya dış gebelikse diye düşünürken tam da 2.dr un dediği gibi oldu , 1 hafta içerisinde hayatim normale döndü betam düştü, kanamam azaldı ve bitti.
1 ay sonra tekrar hamile kaldım, çok şükür iki tüpümde benimle 😅
Şimdi 11.haftamdayım ☺
Zeliha hanımın internetteki yorumları çok iyi açıkçası ben de bu olayı yaşadığıma şaşkınım , çok yoğun hasta bakıyor ama neredeyse benim gerçekten gebe kalmamı zorlaştıracak bir ameliyat yaşamama neden olacaktı… nedensiz yere