15.06.2020 de spinal sezaryenle dünyaya geldi Efe kuş. 47 cm 2900 kg. Hamileliğin 35. Haftasında aşırı kaşınmalarım başladı el ve ayaklarda özellikle. Karaciğer enzimlerim yükselmiş. 2. Bi test yapıldı safra asiti testlerimde yüksek çıktı. Acil sezaryen yapılmasına karar verildi. Çünkü bebeğin strese girmesine ve kakasını yemesine sabep olabiliyor. Ki zaten korktuğum oldu ameliyatta doktorum bebeğin kakasını yaptığını ama yemediğini söyledi. Ameliyattan sonra Efe yanıma geldi kesik kesik nefes alıyordu karacigerinde su kaldığını (yaş akciger hastalığı sezaryen doğumlarda daha sık olabiliyor ) ve atamadığını söylediler. Tıp merkezinde doğum yapmıştım ve yoğun bakım ünitesi yoktu başka hastaneye sevk edildi. 5 gün süt sağıp götürdük cigerindeki suyu atınca şükür taburcu olduk. Bu hikayeyi sadece öneri vermek amaclı anlatmak istedim.
🐝Hamile arkadaşlar aylık kan testinizi düzenli yaptırın
🐝Kaşıntısı olanlar ihmal etmesin karaciger enzimlerine mutlaka baktırsın.
🐝Benim doktorum vürüs var ayda 1 gel dedi son ay takibim düzgün yapılmadı, 32. Haftadan sonra daha sıkı takip altına aldırın kendinizi.
🐝 Doğumu mutlaka yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede gerçekleştirin.
🐝Sütünüz gelmiyorsa spectra S2 süt sağma makinası kiralayın, bana öneren arkadaşa çok dua ettim canınız yanmadan sütünüzün gelmesini sağlıyor. Aylık 150 tl gibi bir ücreti var gögüse masaj yapıyor yarada olmuyor .
🐝 Spinal sezaryen sonrası baş agrısı yaşamadım nescafe ve bitter çikolata tükettim
🐝 Depend alın fakat kalıpları dar zayıf bırı bile l beden kullanabilir.
🐝 Ameliyattan hemen sonra ilk yürüyüşte pes etmeyin ben destek almadan yürüdüm , sabaha kadar yürüdüm hatta durmadım, sabah gazımı çıkardım, kayısı kompostusu içtim 1 litre kadar tuvalete rahat çıktım.
🐝Bebeğinizi gördüğünüz an tüm acıları unutacaksınız nasılsa hamileliğinizin tadını çıkarın.
Not: Allah kimseyi yoğun bakım ünitelerinde bekletmesin, burda evladını kucağına alamayan kaybeden bir sürü anne var gelipte onlara pskolojimiz bozuluyor yazmayın anlatmayın demeyin, o kapıya kimlerin gidip kimlerin eli kolu boş döneceği belli değil. Daha fazla hassasiyet ile kalın. Hoşçakalın 🙏