Not=Etkilenecek olan okumasın
Mrb bayanlar güzel anneler zorlu bi doğum geçirdim malesef bu 3. Gebeliğim sprial ile hamile kalmıştım spriali gebeyken 7. Haftada çıkarttılar ilk 3 ay kanamalarım oldu hastanede yattım o 3 ay içinde çoğunluk hastanede yattım çok stersli bi hamilelik geçirdim hep çok uzatmycam neyse 16 haziran salı günü hastaneye kontrole gittim dr herşey iyi dedi ama sende bi durgunluk var hayırdır birşeymi oldu dedi yok hocam dedim bebeğimin hareketleri yavaş sadece dedim çok hissetmiyorum o zaman seni büyük ultrasyona yollayalm dedi tamam dedim ve büyük ultrasyona girdim orda suyumun çok az oldugu söylendi ve bunu doktoruna belirt dedi gittim söyledim doktoruma ama doktor dedi ben burda anormallik görmüyorum dedi suyu iyi gibi dedi ama büyük ultrasyona da güvenirim dedi 19 haziran cuma günü tekrardan hazırlıklı olarak gel dedi ve gittim devlet olmasına ragmen doktor ismimi bile kaydetmş telefonuna gelmessem aratacakmıştı ve o gün serviste çalışmıyordu direk bana dedi sunni sancı verip doğum yapacaksn ben hiç tahmin edememiştm çok heyecanlandm ağlamaya başladm ve hazrlıklı gelin demişti ve hiç birsey getirmemistim yanımda ama kapının önüne hazrladm eşimi arayaym eşyalarmı getrsn öyle alaym sunni yi dedim hocam tmm dedi ve eşim geldi eşyalarımı getrdi zaten ben annemle gitmiştim eşimi geçirmiyorlar devlet olduğu için neyse öglen 12 de alttan propess yani sunni sancı takıldı 1 cm açılmam vardı saat 3 gibi falan çok az arada sancı geliyordu ama çok çok hafif saat 6 oldu ve sancım biraz şiddetlendi 5 10 dakika arayla geliyordu arada yine bakıyorlardı açılmama saat 20.00 gbi 3 cm olmustu saat 9 gibi daha da şiddetlendi sancım terlemeye başlamıştı belim çok ağırıyordu bi yandan saat 21.30 da yine 3 cm açıklık tmm dedim ben çok çekecem dayanamiyorum artk diye bağırmaya başladım sürekli dua okuyordum bana birşey yeme demişlerdi ama ben 3 tane hurma yedim ama sürekli Allahım sen yardm et diyordum odada ve sürekli birşey çıkıyor diye bagiryorum ama gerçektende birşey çıkacak gibi yandım Allahım dedim artk ebeler sesimi duymaya başlamıştı saat 21.45 te çok bağrnca tekrar baktilar ve açıklık 6 cm olmuştu hemen dedi dogumhaneye gdiyoruz doğumhaneye geçer geçmez ayaga kalk dedi ama ben kalkamıyorum birşey çıkacak gibi çıkıyor çıkıyor geliyor diye bağryorum bağrma diyorlar bana sürekli kızıyorlar ama dayanamıyordum Allahm sen yardm et diyorum acaba bi yandan diyorum burdada mı çekecem yoksa ayaga kalk dedi yine kalktım yataklara sakn yatma kirli dedi ve dayanamıycak gibiydim yattım o zman seni burda kontrol edeym dedi baktı ve sen doguruyosn hemen çatala çık dedi çıkmaya çalştm yüksek ama bi yandanda bişey çıkıyor die ye bağryorum zorlan çktm çatala ıkınma hissi geliyor birşey var sanki afedersiniz oramda ve ben halen diyorum geliyor çıkıyor ordaki hasta bakıcı he he dio çıkıyo dalga geçerek bu kilo ile hemen gelmez diyordu kilolu hamile kalmıştım dayanamadım ıkındm ve saat 22.00 bir ıkınmada bebeğim geldi ebenin arkası dönüktü bir anda tuttu bebeğimi ve dedim kurtuldum ama ne yazıkki kurtulamamşm bebeğim ağladı çok şükür sağlıklı bi şekilde geldi ama plesenta yani bebegin eşi karnıma yapışmış bi türlü çek çek gelmiyor elleriyle artk sonuna kadar geçryolar gelmiyor 8 9 defa denedi ebe baska ebe çagrdı o da denedi 4 5 defa ve artk dayanamıyordm dedm burda kalacam böyle ölecem sonra doktoru çağrdılar doktorda denedi bi kaç olmadı doğum kolay oldu sayılır ama o eşi beni mafetti doktor bu kız dayanacak durumda degil artık anestezi verelim anestezi yapan doktoru çagrdılar ve beni bayılttılar ama ben herşeyi duyup hissediyordum saat 1.30 olmustu ve ben saat 10 da dogum yapmiştm 4 saat içerde benimle uğraşmışlar annem artk bişey oldu bu kıza demis çok ağlamş kötü olmuş çnki bu durum 1000 de bir insann başına gelen birşeymiş soruyormus iceri ama söylemiyormus kimse birsey biz tanımıyoz diyorlarms ama annem biraz sert davranınca durumu anlatmışlar annem kötü olmş eşimi aramş eşim gelmiş neyse ben saat 1.30 da ayıldım çıktım tekrardan içimi temizleyp çkardılar tabi odada tekrar temzlediler ve ben artık kıyameti kopartıyordum çnki mafolmuştm artk ama sersem gbiyim çok kan kaybetmişim artık alt bölgemi hissetmiyorum bugün 3. Günüm halen gözlerim açlmıyor çok iyi degilim hastaneden yeni çıktım post açmıştm daha önce doguma giriyorum diye çok merak eden arkadaslar oldugu için zamanım oldu yazaym dedim Allah yüzüme baktı beni bebeğime bebeğimi de bana bağşladı normalde hastanede 1 gün yatılıyor ama ben 2 gün yattım kanamam çok olduğu için yine kanamam çok ve kanımda çok düşük ilaç verdiler bebeğimde gününü doldurmadığı için çok küçük doğdu minicik ama çok şükür bebeğime baktıkça herşeye değersin diyorum rabbim herkese hayrlı sağlıklı bi evlat nasip etsin Allahım herkese bu duyguyu yaşatsın doğum yapacak hamile olanlarıda hayrlısıyla kurtarsn insallah sezeryanda olsa normalde olsa anne olmak hiç kolay değil Allah hepinizi bi avazda kurtarsn 🤲