14.haftalık hamileyim. Sürekli gittiğim doktorum erken gebelik zehirlenmesi önlemi olarak aspirin kullanmamı söyledi. İçim rahat etmedi bişe mi gördü acaba verdi diye baska bir doktora daha gittim o doktorda kanama yapabilir kullanma dedi. Sizce ne yapmalıyım. Benim gibi aspirin verilen anne adayları varmı ?
Aspirin neden verilir?
Bende kulaniyorum 10. Haftamdan beri ama benim doktorum beni professora gönderdi orda ayaklarima göbegime ellerime felan biseyler yapistirdilar bi ölcum yaptilar ve benm dogustan olan damarlarimda cok kan var ve bana dedigin24. Haftadan sonra yuksek ihtimal sende tansiyon cikacak o yuzden simdiden önlem alacaz dediler ve ben daha hic yuksek tansiyon görmedm ama hala kulaniyolarm birda sabah aksam tansiyon ölcuyorum suan 27+2 haftaligm
Varis için kullandım kan sulandırıcı görevi var
MerveBilgiccc ben 16+1 canım, 32. Haftama kadar kullanacağım 🙏🏽 Gebelikte bir çok sebep için verilebiliyor
Ben de coraspin kullanıyorum kanı sulandırması için genel de eğer bi düşük kimyasal gebelik vb seyler öncesinden yasanmıssa ya da kan da pıhtılaşma varsa onun için veriliyor herhangi bir zararı yok canım olsa doktor onu verir mi
MerveBilgiccc 8.haftamda başladım 34.haftaya kadar devam edecek kısmetse. 28+3 üm. Anne ve bebek arasında pıhtılaşma kaynaklı bozukluk vesaire varsa önlem amaçlı verilebiliyor. Öncesinde bir kaybım var önlem olarak başladım çok şükür bi problem yaşamadık
ipek-smr teşekkür ederim içim rahatladı bir nebze 😀
UrasEgeninannesi teşekkür ediyorum bende kullanmaya başlayacağım o zaman 💪🏻
Selin17 Teşekkür ederim korkulcak bir şey olmadığına ikna oldum 💪🏻
Aysenes İnşallah hiç yükselmez tansiyonunuz rahatlıkla doğuma kadar gidersiniz 🤲🤲 teşekkür ederim korkulacak bişe olmadığına ikna oldum sayenizde
Bana da doktorum 5 haftalıkken aspirin verdi önlem amaçlı dedi ama kullandıktan 4 gün snra kanama yaptı doktora gittim aspirini kesti sonra kanamamda kesildi neden öyle oldu hiçbir şey anlamadım
- Düzenlendi
MerveBilgiccc Ben ilk bebeğimi 33. Hafta içinde kordon dolanıp düğüm olduğu için kaybettim.Doktorum 2. gebeliğimin 7. Haftası itibariyle de bebe aspirini kullanmamı önerdi.
Genelde kan pıhtılaşması olan ve olma ihtimali olan annelere veriliyor diye biliyorum.Bunun yanında herhangi bir sebepten ötürü bebeğini kaybeden annelere tedbir amaçlı veriliyor zannedersem.Doktorunuz verdiyse bir bildiği vardır canım.Ama için rahat etmiyorsa başka bir hekime daha görün.Herhangi bir zararı yok ama stres yapma🙂
Hannee 2.gittiğim doktorda bana öyle dedi kullanırsan kanaman olabilir diye o yüzden kararsız kaldım kullanıp kullanmamakta. Yarın 3.başka bi doktora daha gidip çoğunluğa göre karar vericem 🤲 teşekkürler cevabınız için
Yenianneadayi2208 sorun görüyorsa sorunu söylemiyor bilip kullanayım ona göre. Sadece önlem amaçlı denince içime sinmedi açıkçası. Yarın 3.bi doktora daha gideceğim çoğunluğa göre karar vericem kullanıp kullanmamaya. Teşekkür ederim cevabınız ilginiz için 🤗
MerveBilgiccc önlem anaçlı dediğinde keşke neyin önlemi olduğunu sorsaydınız.Öyle dediyse kesinlikle bir doktora daha görünün.Sağlıcakla kalın ☺️