Hanımlar bende doğum hikayemi yazmak istiyorum 🥰 çok şükür bende doğurdum 🤲🏻 yani bende doğurduysam süzde doğurursunuz hiç sıkıntı etmeyin 🙈
Öncelikle bebeğimi ekim ayında umreden geldiğimde öğrendim . Gitmeden doktora görünmüştüm bebeğim olmuyo diye o da alttan muayene etti . Bi sorun göremiyorum umreye git gel hormon tedavisi uygularız demişti 🤭Halbu ki ben o zaman 4 haftalık hamileymişim kese felan hiç bişey göremedi yani doktor . Tabii bunda da vardır bi hayır 🌸 neyse umreden geldikten sonra mide bulantısı ile test yaptım pozitif çıktu ve 8 haftalık hamile olduğumu öğrendim 😇🐣 çok şükür .
Gel gelelim 39+6 olduğumuz güne . Son 2 hafta perine masajı , squat, ilişki olarak ben egzersiz yapmaya çalışıyodum . Ve o gecede eşimle beraberliğim oldu daha sonrasında kasık ağrım başladı . Meğerse sancım başlamış ama ben ilişkidendir diye üzerine düşmedim . Sonra sıklaştı 20 saniye sancı 30 saniye dinlenme sonra tekrar sancı şeklinde düzenli düzensiz devam etti bu kasık ağrısı . Eşim gidelim hastaneye dedi . Bende bu doğum sancısı değil diye bekliyorum . 2 saat sonra dayanamayıp annemi de alıp hastaneye gittik . Tabi annem çantaları sa arabaya koyun evde bırakmayın dedi 🐣🤭 gittik acilden giriş yaptık gece 2.30 du saat . Açıklığa baktılar 4 cm . Yatış verdiler nişanım bi anda pıt diye düşmedi benden . Bir hafta kanlı akıntı ve pıhtı karışık olarak geldi . Açıklığa bakan ebe de nişanın gelmiş zaten deyip benim yatışımı yaptılar . O da da sancılaımı karşılamaya başladım . Ara da çatala götürüyolar açıklığa bakıyolar sonra tekrar odama getiriyolar . Ben yürüyorum tabi süreçte . Çok derin nefes alıp derin nefes vererek sancıyı karşılamamı sçylediler öyle de yaptım . Kolay değil sancı çekmek evet ama şuan tarif et deseniz sadece kasık ağrısı olduğu aklımda sancının aci hissini tarif edemem . Halbuki 3 gün önce doğum yaptım bu da Allah ın hikmeti işte 🤲🏻. Neyse gel git açıklık 8 cm herkes beni tebrik ediyo çok sabırlısın çok güzel sancıyı karşılıyosun diye . Ben hep geçicek geçicek diyerek aynı papağn gibiydim . Sancı giriyiodu ben derin nefes alıp “ geçicek geçicek hadii hadii hızlı hızlı “ zaten 20 saniye sürüyo bitiyodu . 8 cm den sonra rahim açılmasına destek olsun diye serum taktılar . Tabi istemedim ama kendi sancınla akşam doğurursun çok çekersin dediler . Neyse onu taktılar tabi nst ler bi yandan . 127 vuruyo sancı bazem 50 97 . Ben artık sancıyı ıkınma olarak karşılıyorum . Çünkü o hissi veriyo tabi ağrısı çok . Ama sancı geldikçe vücut seni doğum pozisyonuna getirtip ıkındırıyo . Anneme yalvarıyorum anne git söyle ıkınmam geliyo . Sanki büyük tuvaletimi yapıcam . Annem gidip söyliyo . Ebeler biraz daha zaman var diyolar . Bu şekilde 10-15 dk serumla sancı çektim . Sonra artık çok ıkındışımı görünce beni doğumhaneye götürdüker yatağımla birlikte . Doğumhaneye geldim çatala çıkardılar . Sancın geldikçe ıkın diyolar . Saat oldu öğlen 12. Tabi bu arada nöbetçi doktoe gitti mesai saati de başladığı için kendi doktorum hastaneye geldi doğumumu kendi doktorum da yaptım . Çatalda bi yandan ıkınıyorum bi yandan iki ebe bastırmak sorunda kaldı çünkü ıkınmam yetersizdi ama bende anca o kadar ıkınabilrdim gücümde vardı ama benden daha fazla ıkınma çıkmazdı . 3 seferde doğurabildim . Zor mu evet sancıdan daha zor ıkınma . Ama Rabbim kolaylığını veriyo kendinizi ordakilere bırakıyosunuz ellerine . Ve bi rahatlık hissi aşağı bir baktım benim bebeğim 🙈🐣🤲🏻 . Üzerini silip yanıma getirdiler . Sen benim misin şimdi diyebildim . 🥰 sevdim sonra temizlenmeye gitti bebeğim . Benimsde dikişlerimi yaptı doktorum . Dikişlerde uyuşma olmadı iğneyi hissetdim . Neyse odama geldim bebeğimle eşimle buluştum . Bir gece yatış verdiler . Dışardan 4 dikiş makata kadar 🙄 içerden de var da tam bilmiyom sayıyı . Öyle işte şimdi bugün 4 günlük olucaz çok şükür . Zaman çabuk Geçiyo .
Tavsiye verebileceğim aklıma gelenler :
- depend almadım hastane sürekli hasta bezi verdi onu kullandım eve gelince de hasta bezi aldım ama gerek kalmadı kanama azaldı bende ped kullanmaya başladım
- Emzirme sütyeni ya da atleti almadım zaten atlet üstü kısa kollu ile dolanıyosunuz evde hemen çıkarıp vermesi bebeğe kolay oluyı
- Süt sağma makinesi ablamın vardı elle yapılan çok işime yaradı . Çünkü bebeğin emme refleksi gelişmişti ama ilk 3 gün memeyi reddetti . Bende sağdım kaşıkla ağzına akıttım yeterki hasta olmasın diye . Ama şimdi yolunu buldum uykudan uyandırırken soyuyorum komple zıbınla kalıyo artık memeyi kapıyo daha son hemen uyuyo zaten . Zamanla deneme yanılma olarak öğreniyo insan 🤭😁
- Yenidoğan ya da 0-3 ay kıyafet alabilirsiniz biraz fazla olsun çünkü . Üzerine 2 kat altına 2 kat giydiriyorux . Çiş yapınca hepsi batıyo . Bende elimle hemen sabunla yıkayıp kurutuyorum . Dönüşümlü olarak . Zaten büyücek diye tekrar bişey almayı düşünmüyorum . 😇
- Başka sorularınız varsa yanıtlarım seve seve . İnşallah Kolay doğumlarınız olur . Egzersizlerinizi yapın . Duanızı edin gerisi Rabbimin lütfu . Bizim olan nasibimiz .
- 🥰🐣🤱🏼