Mhtpctn mororkide91 Doktor bana ıstıyomusun ıstemıyomusun dıye bi sart kullanmadı dırek 12 hafta da gel test uygulucaz dedi ama herkes yaptırıyor o yuzden sart cnm . Yanlıs bılmıyorsam çoğul hamılelıkte yapılmıyormus sonuc tam net cıkmıyomus
Mhtpctn mororkide91 ama ıcının rahat etmesı ıcın bence yaptır zor bısey degıl yanı kan aldırcaksın o kadar. Seker yuklemesını yaptırmayın dıolar ama bende onda suphelıyımm
Babyy1S mororkide91 zorunlu değil içinde şüphe olusucaksa eğer yaptr ben yaptrdm kafam rahatladi eğer sorun çiksaydı pek onemsemezdım yanılma oranları yüksek diye en onemlisi ayrıntilı dıgerleri pek benlik testler değil icinde kalicaksa yaptırmalısn
mororkide91 Mhtpctn Sadece down sendromuna bakiliyorsa.cocugum kesin down sendromlu bile olsa ben gebeliğin devam edicem böyle düşünüyorken yaptirmamin anlamı varmı onu anlayamadim ?doktor fikrimi hiç sormadı.
mororkide91 Banada istermisin demedi 12.haftada kontrole çağırdı ikili test de yapıcaz dedi.zorunlu gibi.benim fikrimi hiç sormadi
Ozdmrkbraa mororkide91 bana doktorum tedirgin bi şekilde söyledi zeka geriliğine yada DNA fazlalığı rahatsızlığı Var mı diye baktığımız bi test var dedi hocam ikili tarama tesi ben araştırdım bebeğimi Allah nasip ederse doğuracağım dedim oda sen tedirgin olma diye direkt açıklamak istemedim zaten ultrasonda da gördüğüm kadarıyla gerek duymuyorum bende dedi üçlü tarama testi zamanı gel tekrar bakalım dedi
Deletedmom54 mororkide91 Bence devam edecek olsaniz da önemi var , en azından psikolojinizi ona göre hazırlarsınız , doğumdan 10 dakika sonra bebeğin down sendromu olduğunu öğrenmektense insanın kendini her şeye hazırlaması bana göre daha iyi
Duru999 Ozdmrkbraa Salam. Ultrasona gore nasil belirliyor dr onu? Mesela 11 haftamda gitdim. Cokk cok iyi dedi herseyi tam olarak gelismis ve 4 gun onden gidiyor dedi. Bayada haraketliydi olcumleri zor aldi😅 cinsiyyet tahminde yapdi. Ama ikili teste yapdirdim. Zorunlu dediler. Eyer ultrasonda cok iyi gorulduse iki teste iyimi cikiyo?? Bilmiyorum fikrimi tam anlata bildimmi😬
mororkide91 Marazin_annesi sigortayla muayene ücretsizce bazı testlerde devlette ücret alıyor ya ondan sordum
Marazin_annesi mororkide91 vallaha ben kendimi bildim bileli devlete gidiyorum ama bikere dahi ücret odemedim
Ozdmrkbraa Duru999 anlayabildim ben sizi doktor ölçümüne bakıp söyledi 11+6 da ense ölçümüne burun kemiğine baktı ben istemediğimizi söyledim doktor da bebeğin de sağlıklı gerek görmüyorum dedi üçlü tarama zamanı gelin bide o zaman bakalım ultrason da dedi o zaman ki ölçümüne göre yine değerlendiririz dedi ben o zaman da istemem ama dedim tamam yine de ölçümüne bakarım ben dedi kuzum
rabiass mororkide91 valla ben yaptırmayı düşünmüyorum. Bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakıyorlar . Aldırmak istiyo musun diye soruyolar. Her ne olursa olsun öyle bisii düşünmediğim için ne ikili üçlü dörtlü hiç birini yaptirmicam. Zaten yanılma payları çok yüksek. Sadece detaylı ultrasona gircem bende en önemlisi o 👍 Sağlıkla gelsinler inşallah 🤲