39+6 da kontrolum vardi doktor bebegin kilo almadigini aksine zayifladigini söyledi ve yarin sabah gel muayene edelim normal dogum olmaz hic belirtin yok sezeryanla aliriz hazirlikli gel dedi. Ben tabi hep normal dogumla kucagima almak istiyordum cok kararsiz kaldim butun gece dua ettim allahim sen mucize yarat bana diye. Butun gece bir belirti bekledim ama sabah oldu hic degisiklik yok moralim sıfır hastaneye gittim. Doktor muayene etti 1,5 cm açıklığın var normali deneyelim dedi ve ben havalara uctumm.🤭 suni vermedi suni sanci sadece anneyi yorar dedi rahim agzina ilac yerlestirdi odaya alindim iceriye sadece annem girebildi. Hemen meryem ana otunu suya koydurdum tanidiklar hep okumuslar sagolsunlar ben de hep zikir cektim surekli çömeldim yukari asagi hareketler yaptim bu hareketin acikligi tetikledigini biliyordum. Saatte en fazla 1 acilma olur daha yolun var dedi hemsire. 10 da adet sancisi gibi ara ara basladi. Saat 12 de artik baya zorladi ebeyi cagirdik muayene etti bir bakti 6 cm🤭 yarim saat sonra 8 cm oldu. Kendimi catalda buldum. Oralar cok zordu ben cok zorladim cunku bana agri kesici bi igne yaptilar perisan etti beni hep hayal goruyordum ikinamiyordum. Siz siz olun o ilactan yaptirmayin. Cogu seyi hatirlamiyorum😁gozumu bi aciyorum doktor altta bana hadi diyor bi aciyorum esim yanimda elimi tutuyor 😁saka gibiydi yani o ilac. Derken kizim dogdu kilosu falan da gayet iyidi. Dikislerim biraz acıdı. Ama hemen ayaklandim. Simdi fazla ikinmaktan bagsur olmusum onunla ugrasiyorum.
Tavsiyelerim:
*Bir suru hazirlik yapmistim her seye ozenmistim ama kendi canimin derdinden süs hediye vs asla dusunmedim yapmadik yani😌
*meme ucu yaram oldu dogumdan once bakimini yapmaya baslayin derim. Ve sut vermekten cekinmeyin baslarda zorlaniyorsunuz ama sutunuz 2 gun sonra geliyor
- lohusa pijama takimim beyazdi. Altini giymemle kan icinde kaldi. Bence koyu renkli rahat pijamalar en iyisiydi her seyden onemlisi sizin rahatliginiz 😌