Merhaba arkadaşlar, bende birgün buraya yazmanın hayaliyle bekliyordum ki 16. Günümde ancak nasip oldu. Klişe ama tüm çekilen ağrılar sancılar evladınızı kucağınıza aldığınız an bitiyor. Ben 4. Aydan itibaren çatı ağrısıyla mücadele etmekten normal hamilelik ağıılarım hep 2. Planda kaldı çokta zorlamadı. Bebeğim hep önden giden bebekti sözde ama doğunca normale göre büyük deselerde bize minnacık geldi 🤗 ama tabi hamilelikte Vajina bölgemde yaptığı ağrıyı da bir ben bilirim. 37. Haftadan itibaren ishal oldum ve yalancı sancılarımda hafiften kendini gösteriyordu. Ama açılma VS. Yoktu. Bi yandan kesin normal derken Bi yandan çatı darlığı beni hep düşündürdü. Çünkü doktorum çatı muayenesinde imkansız demişti. 3 haziranı 4e bağlayan gece 2 buçukta tuvalete kalktım içimde Bi kıpırtı vardı. Yattım 1 saat sonra tekrar kalktım. Ama bu aşırı sıkışmışım hissi tuhaftı çünkü daha yeni kalkmıştım. 3.40ta yataktan kalkmamla içimde Bi balon patladı sanki. Tuvalete koştum ve hep merak ettiğim amniyon sıvısıydı. Tüm çamaşırlarım sırılsıklam ıslanmıştı. Çok sakin kalıp eşimi uyandırıp doktorumu aradık. Doktorum sabah gelmemizi söyledi. Sabaha kadar tabi ben kesin bugün doğurcam geliyor diye evde dört döndüm hazırlıkları kontrol ettim derken ilk seansta hemen gittik. Amniyon sıvısı azalmıştı açılma yoktu ve herşeyden önemlisi çatı darlığından dolayı normal doğum imkansızdı. Bekleyemiceğimiz içinde sezeryanı kabul ettik. Zaten doktor ne dese uyucaktık hem güveniyorduk hemde bu riske edilecek bişe değildi. Zaten oğlum 2 hafta önden gidiyordu anında hazırlıklar başladı 13.23 te oğlum 50 cm 3650 dünyaya gözünü açtı. Normalden korkup sezeryan isteyenlere tavsiyem bence imkanı olan normal yapsın. Genel anestezi oldum. Kendine bikaç saatte geliyorsun ama o ilk anları kaçırıyorsun ve ben hala ilk iki güne dair bazı şeyleri silik hatırlıyorum. Ben kendimi hemen zorlayıp yürüdüm yatmadım hiç. İnanılmaz Bi acı yaşadım ama yürüyünce de süreç olarak daha çabuk topladım. Hala Zorlayınca dikişler de sızlama oluyor ama maksimum 10 günde toparlanıyorsunuz. Sütüm 3. Günde geldi çünkü ilk saatler emziremedim. Hemşirelerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum destek olunmadı hiç biberonla mama dayadılar bebeğim hala meme tutmuyor ama 3.gün sütüm gelince göğüs pompası alarak öyle sütümü vermeye başladım. Hepten alıştı biberona ama her gün muhakkak her öğün yinede meme vermeyi deniyorum. 3 kere saatlerce emdi ama sinirlene sinirlene. İnşallah huzura ererek emeceği günlerde gelir. Ama evlat kokusu bambaşka huzur. Sıcaklığı, nefesi, sesi hayatımıza koca bir renk ve anlam kattı. Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin. Sorularınız varsa fırsat buldukça cevaplayabilirim 🤗