Selin648 30.haftaya kadar her seyimiz normaldi. Kontrole gittigimizde bir bucuk hafta falan geriden gorunuyodu. Doktorum bu haftalarda ileri geri sapmalar olur onemli degil dedi tekrar 34.haftaya randevu verdi, ama benim icimde huzursuzluk oldugu icin 33. Haftada tekrar gittim ve bakti evet geriden gelme devam ediyo ve bir bucuk haftadan iki bucuk haftaya cikmis dedi. Iki hafta sonrasina randevu verdi ve iki hafta boyunca sadece tansiyonumu sabah aksam olcup not almami istedi. Baska hicbir sknti gormedi, emin olmak icin iki hafta sonra gorucem dedi. Detayli ultrason ve ikili taramam daha once yapildiginda temiz cikmisti. Ya minyon yapili bebek ya da bi sknti varsa ona emin olucam iki hafta sonra dedi. Fazla detay soylemedi. Icim rahat etmedi baska bi doktora gittim. Kontrol etti ve 3 hafta geriden geliyo dedi, kan idrar tahlilleri istedi. Her seyi kontrol etti hicbi sknti cikmadi. Erken dogum riskine karsi ciger gelistirici verdi yaptirdik ve uc gunde bir takip edicem dedi. Kendi doktoruma da bilgi verdim anlattim, aksam vakti yakin oldugu icin oraya gitmek zorunda kaldik vs vs diye. Sonra kendi doktorum da cagirdi kontrol etti, 34.haftada hala geriden gelme devam ediyodu. Ikinci doktora uc gunde bir kontrole gittik 10 gun boyunca. Bana dedi ki 37.haftada seni dogurtucam sezaryenle, ciger gelistirici yaptigimiz bebekleri erken aliyoruz dedi. %95 yasar ama bisey olursa once solunum durur, sonra hareketleri yavaslar, en son kalbi durur dedi. O yuzden 2-3 gunde bir solunumu kontrol edicem 37.haftada alicam dedi. Psikolojimizi alt ust etti. Bu arada son gittigimizde 35.haftadaydik ve bebek 1892 gramdi. Cok sacma geldi, ikisi de ozel ama ikinci doktorun dogum ucreti daha pahaliydi ve tatmin olmadik yaptigi aciklama mantiksizdi. Bi daha gitmedik. Kendi doktoruma gittim. 35.haftada minyon bebek olduguna emin oldum artik dedi. Gelisim devam ediyo, bas karin ve boy buyumesi devam ediyo ama diger bebeklere gore ufak olucak yapisi oyle dedi. Onceligimiz normal dogum 40.haftayi da gorebilir her sey yolunda dedi. Onemli olan su an bizim icin hareketleri, mutlaka takip et dedi. Iki hafta sonraya 37.haftamiza randevu verdi. Ama bu hafta 36+2 de ben huzursuz oldugum icin konustum haftalik goruselim dedim. Tamam dedi. Gittik ve suyunun azaldigini gordu. Tam 37+1’e yani onumuzdeki carsamba ayin 24’une randevu verdi. Suyu yine azaldiysa hemen sezaryene alicam seni ona gore sabah ac gel dedi. Simdi uc gun kaldi, bekliyoruz uyku falan kalmadi. Insallah sagsalim kavusurum yavruma. Bu arada 36+2’de en son 2226 gram olmustu. Artisi eksisi mutlaka vardir. Kilosu hic onemli degil, kuvozde kalabilir dedi doktor. Onemli olan kuvvetli bebek olmasi dedi. Insallah kuvoze de gerek kalmaz bebegim guclu kuvvetli saglikli olursa.. Bu arada ikinci doktorun dedigine geldi yine sansimiza 🤭 37.haftada dogarsa onun dedigi gibi olcak. En azindan kendi doktorum beni psikolojik olarak hicbi zaman yipratmadi, skntim olsa bile ustesinden gelmek icin yapmamiz gerekeni yaptirdi. Hic kotu konusmadi sagolsun. Doktorun gercekten cok onemli. Sen de canim skma canini, boyle durumlar olabiliyo. Tehlikeli haftalari geride biraktik sukur. Insallah sagsalim kavusuruz yavrularimiza.