Filizada Herkese merhaba arkadaşlar, 12. Haftadayım ultrason bulgularımda ense kalınlığı 6 mm ve burun kemiği görülmedi. Harmony test için kan verdim.. sonuç 15 güne gelecek denildi.. ultrason bulguları böyle olup test sonuçları iyi gelen veya sağlıklı doğum yapan var mı? Çok üzgünüm😔morale ihtiyacım var
Elif1613 Filizada bnde diğer aya yaptıracağım ikizgebelik olunca szin ki ne anlama geliyor acaba banada açıklarmisinz hiç bir bilgim yokta üzüntunun sebebi ne cnim
Medusafer Filizada benim ikili testimde hicbirnproblem yoktu 22. Haftada ayrıntılı ultrasonda doktor burun kökünde basıklık gördü hemen perinatolaga gittim o da aynı şekilde hatta bende görüyordum bariz belliydi yani kendim de hemşireyim hiç iyinihtimali düşünmedim perinatolog nifty senin için kesin sonuç değil amniyosentez yapalım dedi kabul ettim sali günü gece yaptık gönderilen labaratuvarda babamın arkadaşı çalışıyordu perşembe gunu oğlan bizi arayıp ilk sonucları söyledi temizdi çok şükür sonraki sonuçlar da temiz çıktı şimdi 32 haftaligim baya bir duzeldi yüzü
Minik2829 Filizada haftaya bende ikili teste giricem canim.Saglikla gelir insallah bebeklerimiz.bu konuyla ilgili burada cok yazi okudum.ki en buyuk şahit olduğum samimi bir arkadasimdi.ayni durumu yasadi.Allaha şukur sapasağlam bir evladi oldu.oyuzden kotu dusunme lutfen.imkanin varsa başka doktorada gozukmeni tavsiye ederim.
Filizada Elif1613 ense kalınlığı 2.5 mm altında olması gerekiyor, ve burun kemiği yokluğu down sendromu bulguları.. gittğim dr sonuç için çok olumsuz konuştu, ben ne kadar belki harmony sonucu sonra amniosentez belki iyi gelir dediysem de sonucun değişeceğini sanmam dedi😔
buse0935 Filizada inşallah sonuçlar doktoru yanıltır da sapasağlamdır evladınız içinizi ferah tutmaya çalışın
Sevdaaaaaa Filizada geçmiş olsun, benim kuzenimin bebeğinede dowm sendromlu dediler, sapasaglam bi bebiş doğurdu hemde 3 yaşında, canavar gibi yerinde oturamayanlardan. Rabbim mucizesi çoktur, tevekkül edin
Filizada Medusafer tek başına burun kemiği çok önemli olmayabilir ama ense kalınlığı bir çok trizomi rahatsızlarıma işaret ediyor. Bende ikisi de var. Test sonucum olumlu gelirse mucize gibi yani😔
Medusafer Filizada haklisiniz ama ense kalınlığı anormal oluo sonucu temiz cikan çok anne var inşallah siz de bir sorun yoktur
Filizada Minik2829 kendi doktorum gördü ilk, ben de ankarada iyi bir radyolog Eyüp ekici’ den randevu aldım 8 saat yol gittim.. maalesef o söyledi bunları😔
Minik2829 Filizada sen yinede kendini cok yipratma canim.sana nekadar uzulme desemde.uzuluyor insan biliyorum.dualarim seninle..o senin bebegin.onuda kendinide çok üzme🙁
Merhaba18 Benim de ikilide üç değerim kötüydü dr yüksek risk dedi aminosentez dediler ben fetal DNA yaptım temiz geldi çok şükür canını sıkma dua et hayırlısıyla güzel sonuçların gelir inş
Gulsumhira Ah kuzum ah neler yasadim ben neler ikili test yapmadim ama ayrıntılı ultrosona girdiğimde bebegim 24 haftalikti ve ensesi ölçüldü 6.6 mm cikti ben bunu haftasina bagladim ama Dr israrla haftasiyla alakasi yok dedi.ertesi gunu cerrah pasa ya gittim.ordaki dr 6.9 mm ölçtü.ertesi gunu perinatoloji icin ali ekize gittim bakirkoye 9.5 mm ölçtü burun kemiğini ama tüm organları iyidi burun kemiği vardi.tum dr lar bunu soylemistim zaten.sonra fetal DNA testi yaptim 10 gun nasil geçti bir ben Bir Allah Bilir uykularim Haram Oldu Yemek Yiyemedim Allahin Her Gunu agladim Ki kani alan Hemsire 9 gun aradi ve sizin nasil beklediginizi biliyorum Dr dan once ben sizi ariyim dedi test sonucunuz temiz geldi dedi ben orda tam yarım saat agladim ki telefondaki hemsire esim de agladi cok zor biliyorum.ama amniyosentez dogru sonuc verir senin için insallah hersey temiz olur.benim ilk kizim 10 yasinda bir gorsen burnu varya kucucuk hatta dedim ki ben buna 10 sene once test yapsaydim kesin burun kemiği yok derlerdi dedim o kadar burnu küçük dusun.belki sizinde oyledir.simdi hamileyim size cok dua edicem
Filizada Gulsumhira inşallah, çok sağolun.. benim hem burun kemiği yok oluşu hem fazla ödem çok moralimi bozuyor.. nasıl geçecek 15 gün bilmiyorum..çok üzgünüm.. hiç bir sözcük duygularımın karşılığı değil..
Gulsumhira Filizada o kadar iyi anliyorum ki seni ya ben dusun tekme atıyordu ben nasil yapicam napicam cok caresizdim sizi cok iyi anliyorum insallah temiz haberler gelicek.ben cok dua ettim lutfen sizde edin İnşirah suresini okuyun namaz kilin Allah Sesinizi duyucaktir.