RabiaMG sdadcr diyet disinsa cekirdek gibi seyler yiyormusunuz tatli demiyorumda cekirdek gibi mesela. Bugun yuruyusede cikamadm dun agrim oldu acile gittim bilmyrm bakalim nasil olucak. Allah yardimcimiz olsun🤲🏻
sdadcr RabiaMG amin inşallah🤲🏼🤲🏼 Tuzlu çekirdek yemiyorum kabak çekirdeği veya tuzsuz siyah çekirdek oda sınırlı 1 çay bardağı kadar ☺️ Meyveyi gece tüketmeyin öğle ara öğünde yoğurtla tüketin ve fazlasına kaçmayın o kadar çabuk yükseliyo ki 😞
RabiaMG sdadcr cekirdek nden snirli ki yani cok yedigimden demiyorumda 😊 kahvaltidan sonra ceviz ve meyve var canim bide ogle yemeginden sonra meyve ve sut var listemde bende o sekilde yiyorum😊
Yaman RabiaMG benimde gebelik sekerim var bazen çıkıyor bazen çıkmıyor dikkat etsemde etmesemde bugun kontrolum vardi bebegim allaha şükür iyi saglikli ama dahiliye doktorum insulin baslayabilir testler istedi onlarin sonucuna gore baslicaz heralde
RabiaMG Yaman gerekirse mecbur baslicaz canim. İnsallah sagsaglim kavusalim yavrularimiza da Rabbim sifa versin hepimize🤲🏻
DamlaNur29 RabiaMG benimde 1 .günüm diyet yapalı sabah başladım canım 10 gün diyet sonra tekrar dahileyeye gidicem düşmezse ona göre insilün vercem dedi üzülme tedavisi var sonucta sadece sıkıntı yani tatlıya cok düşkünsen eğerki o zorlar ben suan cok zorlanıyorum tatlı konusunda en can yakıcı olanıda canın bişey isteyince yiyememek olcak galiba hamilesin amaa istesnde yiyemiceksin
RabiaMG DamlaNur29 tatli sevmem canim ben hep eski yedim hamileligimin basindan beri. Ama yaz gunu yani meyve dondurma yada patates falan yemek istiyor insan ama yapcak bisey yok Allah yardimcimiz olsun İnsallah dogum sonrasi duser gebelik sekeridir.🤲🏻
Papatyam06 RabiaMG aynen canım geçmesse ve kızıma bişi olursa diye dün çok ağladım, normalde çok tatlı yiyen biride değilim, bakalım hamur işi ekmek kestim daha dikkat edicem,genelde geçiyor diyorlar doğumdan sonra inş. Hepimizin ki geçer.
RabiaMG Papatyam06 bende ilk gun baya agladim canim. Bende tatli pek yemem ama iste meyveler bile sinirli ya simdi yapcak bsy yok İnsallah gebelik sekeridir sonra gecer Allah hepimize sifa versin İnsallah🤲🏻🥰
DamlaNur29 RabiaMG bana diyetisyenim havuc patates bezelye pirinç makarna şeker unlu şeyler yasak dedi canım malesef diyet yapıyrm şuan
RabiaMG DamlaNur29 bana tek tek saymadi canimda patates falan yasak biliyorum zaten bezelye ve havucda yemicez demekki. Corbalarin icine koymamiz zarar eder mi ki hic sormak aklima gelmedi benim mercimege koyuyoruz mesela. Yada sehriye corbasi iciyoruz.
DamlaNur29 RabiaMG yoğurt çorbası yazmıs bana yogurt corbasındada pirinç veya şehriye oluyor anlamadım neden yazdı canım
Aysgllyurtss Kesinlikle seker olcum aleti almalisiniz benim doktorum yukleme yapmadi 27. Haftamda aclik tokluk sekerime bakti sinirda cikti yani ilk 1. Saat 140 altinda olmasi gerekirken benimki 131 cikti o gunden sonra olcum cihazi aldirdi surekli aclik tokluk olcemeye basladim diyetisyene gittim diyet cok dusurmedi insuline baslatti gunde bir igneden suan 3 igneye cikti ama suan 37. Haftam insulin olmasa 250 uzeri cikiyor sekerim insulinle bile 170 190 civari. Yani hafta ilerledikce seker yukseliyo o yuzden olcum cihazi sart
Isklc Aysgllyurtss bende ölcüm cihazı aldım ama yanlıs mı ölcüyor anlamadım. Sekerli gıda hamur işi abır cubur tuketmıyorum 15 20 gündür ara ara dusuk beya yuksek ckıyor anlamadım gitti. Baska bir ölcüm cihazıyla ölçtüğümde ise sekerim normal cıkıyor 🤔
RabiaMG Aysgllyurtss olcum cihazi aldim bende yemekten 1 saat sonra mi olcmemiz gerekiyor. Benimde kontrolum var haftaya ne dicek doktor bilmyrm aclik tokluk bakilcak.
pelinnns Aysgllyurtss bana da yapmamıştı doktorum şeker yüklemesi ben de 33. Haftada fark edildi açlık 154 tokluk 274 çıktı diyetle vakit kaybedemeyiz bebek gereksiz irileşmeye devam edicek dedi insülin başladı 3 doz yemeklerden önce 1 doz gece yatmadan hemen önce. Şuan 34. Haftadayız canım. Açlık 90-100 çıkıyor genelde. Bazen 115-118 çıkıyor tokluk 110- 120 arası çıkıyor nadiren 120-130 arası çıkıyor. Endişeleniyorum diyete birebir uyuyorum hatta ekmeği falan kestim. Bunlar normal değerler midir ki kontrole gidince soracağım. Dediğin gibi hafta artıkça değer yükseliyor mu ?
RabiaMG DamlaNur29 valla pirinc yemiyorum canim ama mercimek ve sehriye yiyorum bana sadece 1 kepce corba yaziyor ne corbasi olur yazmiyor.