Merhaba güzel anne adayları ve taze anneler. Herkesin doğum hikayesi farklı derlerdi ve kendi hikayemin nasıl olacağını hep merak etmişimdir. Taa ki 39+5te gelen minik oğluma kadar. Erkek bebekler gününü beklermiş bekleye bekleye bi hal olduk. Ramazan geçti bayram bitti sokağa çıkma yasağının da bitmesini beklemiş minik paşamız🙄 39+6ya da kontrol vermişti doktorumuz. Bu arada hep normal Doğum istemişimdir ama son haftalara girdikçe oğlum da gelmedikçe suni sancının da pek içaçıcı hikayeleri olmadığından gönlüm spinale kaymaya başlamıştı. Son kontrole gittiğimizde doktordan sezeryan için gün isteyecektim. 26 Mayıs salı akşamı hafiften karnıma ara ara ağrılar giriyor tuvalete gidip nişanım geldi mi acaba diye kontrol ediyordum. Gece 12den itibaren regl ağrısı gibi ağrılarım başladı ama ara ara geçiyor ara ara sancıya dönüşüyordu. Herhalde Doğum yakınlaştı diye düşünüyordum. sonra sabah 5e kadar sancılarımın düzenli girdiğini farkettim ve 3 4 dkda bi 30 40 sn sürdüğünü görünce eşimle hastanenin yolunu tuttuk. Aslında nstye sokup 2cm açılmanız var eve gidin ağrılarınız artınca gelin derler diye düşündüğümden kimselere haber vermedik arabayı bile hastanenin karşısına dükkan önüne bi yere park ettik eve dönücez diye 😅 nst ye girdim ve sancım 45 çıktı Doğum başlamış bide açıklığa bakalım demesiyle şok olması bir oldu ebeciiimin. 9 cm açılman var sen doğuruyorsun! Dedi Nası yani dedim bildiğin doğuruyorsun hiç mi anlamadın dedi yani sancılarım var ama dayanılmıcak gibi değil regl sancısı gibi Doğum sancısını gözümde çok büyüttüm ya da dedim. Tekrar kontrol etti ve doğru 9 cm dedi hemen apar topar doktorumu aradı hazırlığımı yaptırdı. Açıklığa baktıktan sonra sancılarım daha da artmaya başladı doktorum burnundan soluyormuş geldiğinde çok gergindi bu saate kadar beklenilir mi diye gelince çatala aldılar ve 20 dk da oğlum kucağımdaydı. 5.20de hastaneye giriş yapmıştık 6.20 de oğlum doğdu. 52 cm 3670 gr. 6 tane de dikişim var. Rabbime şükürler olsun hamileliğim Ramazan’a denk geldiği için güzel geçirmeye çalıştım oruç da tuttum 15 gün kadar hatimdi vs elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım ve Allah gerçekten yardım ediyor tamamen onlara bağlıyorum 9cm açılmam oluşunu. Ne kadar Doğum sancılarını aşırı hissetmeyip 1 saate doğurmuş olsam da Doğum anı kolay değil gençler 😅 ama korkmayın o an sadece o ana özel ve geçiyor. İyi ki normal doğum olmuş iyi ki tercih etme şansını Allah bana vermemiş yoksa spinalle dönecektik hastaneden😂 Tavsiye isteyen anne adaylarına depend kesinlikle kurtarıcım oldu ben gibi 2 paket almayın bi paket yeterli. Bide valize aman fazla eşya almim demeyin ben gibi eğer bebek kusan bi bebekse battaniye kıyafet yetişmiyor biz evden tekrar battaniye kıyafet falan istedik 1 gün kalmamıza rağmen. Sorularınız varsa buyrun bekliyorum☺️