Glshhrn Bazı yerlerde bebeğin ve annenin 40ı Çıkana kadar bazı şeylerin musallat olduğu yazıyor lohusalığını ve ilk 40 günü tek geçiren var mı ? Ben pek inanmıyorum Allahım korur diyorum ama insan ister istemez korkuyor şimdiden teşekkürler..
Yildizim Glshhrn ilk hafta annem yanımda idi sonra da tektim. Böyle hurafeleri takmayın insanı boşu boşuna strese sokup korkuyorlar
5478 Glshhrn canım ben tektim bir hafta kadar yalnız değilim gerisi hep tektim bebeğimi ayrı yatırınca eşimin atletini veya tişörtünü ters cevirip yanına koyardım aynı şekilde kendiminde öyle yatagının altınada bıçak koyardım hiç korkma korkulacak hiç bişi yok . Bi gün uyanınca ellerim kınalıydı ne anlama gelir bilmiyorum ama Rabbim korur hiç korkma
SnmTt Glshhrn 40 gün tek bırakılmaz lohusa derler çünkü hem çok yeni anne oluyosun gece sürekli uyanıyosun uykusuzluk yorgunluk derken çok dalgın oluyosun ocakta bi şey kalabilir kapıda anahtar kalabilir.. vs. O yüzden bende çok yalnız kalmadım artık 35 günlük falan olmuştuk bir iki saat yalnız kala kala alıştım ama alışmak adına 40 gün yanında birinin olması iyi oluyo
Glshhrn 5478 kına olayı bana da bekarken olmustu mis gibi de kokuyordu korkmuyorum Allah’ın izniyle sağol cevap verdiğin için 😊
Kubrakoc52 5478 bizde de babasının iç çamaşırıyla üzerinden çıkardığı kıyafeti yanıbaşına koyarlar ben koymuştum tek kaldığım için bebeğiminde beşiğinin altına kuran ve bıçak koymuştuk. Ne kadar hurafe deseler de gerçeklik payı var maalesef.
5478 SnmTt evet yanında kalması birinin cok iyi ama bazen istediğimiz şeyler olmuyo ne yazıkki herkes sizin gibi sanslı olmuyor cok zor oluyor ama cabuk adepte oluyorsun yani ben öyle olmuştum yanımda kaldıgı zaman sorumluluk azalıyor gidince boşluga kolay düşebiliyosun alışmak içinde yalnız kalmk daha iyi gibi herkesin gönlüne göre versin Rabbim 🤲
5478 Glshhrn kesinlikle öyle bide beşiğinin ucunda kücük kuran asmıştım hala aynı 3 yasına gircek ikinciye hamileyim bundada yalnız olacam duanı et uyu hiç bişicik olmaz Allahımın izniyle 😊 ama eşinin camaşırlarını ters cevir öyle koy erkek kokusuna gelmez derler yatagının altınada bi bıcak koy belki hurafedir bilemeyiz Ama illakş bi gerçeklilik payı vardır her zaman 😊
Merve_fatih Doğum yapalı iki hafta olacak,bir hafta annem kaldı şimdi tekim, inanmayın öyle şeylere, insanları durup dururken korkutuyorlar. Hurafe hepsi.
Glshhrn Merve_fatih katılıyorum haklısın annemde aynısını söylüyor melekler korusun herkesin çocuğunu siiznde dahil🙏
5478 Kubrakoc52 kesinlikle öyle bişi biliyorlardır demekki insanda kendini daha bi güvende hissediyormuş gibi oluyor hem
feamtrmea Glshhrn bende ilk zamanlar ablam kaldı sonra da yalnızdım hep eşim zaten işe gidiyodu Allah ın izniyle hiç bişey olmuyo 🤲🏻☺️
SnmTt 5478 şanslı olmakla çok alakası yok bunun bizde zorlandık bi eşim var bi annem herkes işinden gücünden feragat etti yanımda kalmak için. Kişiye göre değişen bi şey ben yalnız kalmak istemedim hemen sonrasında da boşluğa düşmedim lohusa depresyonuna girmiştim çünkü biraz kafam rahatlayınca yalnız kalmak daha iyi geldi bana. Yani şans işi herkese göre değişir😌
Tugra19 Glshhrn 15 gün annem kaldı sonra tekdim ana eşim yokken uyumadım bebeğin yanına eşimin kıyafetinden koyup işlerimi yaptım dua okudum aklıma getirmedim hiç ben çok korkan biriyim yalnız uyuyamam mesela ama o dönem korkmadım inşallah 2. Bebeğimdede en fazla 10 gün kalınır sonra kendim dururum
5478 SnmTt işte sanslısın demekki senin için fegarat eden annen vardı onu demek istedim yanlış anladın ☺️
ssuleeyuce Glshhrn hurafe diyen kisiler sanirim bu dunyada yasamiyor yada ne bilim inanci biraz sorgulmk lazim galiba. Lohusa asla 40 gun yalniz kalmaz muhakkak biri olmali evde. Lohusanin mezari 40 gun acik olur derler bu cumleden siz anlayin.
Bicanbehiye ssuleeyuce başkalarının imanını sorgulamak size kalmadı.cinlerin varlığına inanıyorum ama hurafelere inanmıyorum.ayetmi var sahih hadis mı var bu konu ile ilgili bizi bilgilendir bizde öğrenelim
ipeginannesi ssuleeyuce Cahilliğinize göre fazla bilmiş konuşuyorsunuz. Keşke sussanız cahilliğinizi bilip. Kimin daha inançlı olduğuna siz mi karar veriyorsunuz, nerde kaldı Allah inancı o zaman diye ben size sorarım? Takdir sizin mi??
Dlrdngl ssuleeyuce aynen 40 gün yalnız kalinmaz namaz kilamiyor kuran okuyamiyoruz hatta dokunamiyoruz kırk gün gusul tutmuyoruz haliyle savunmasız oluyoruz hem görünmeyen varlıklara karşı hem de uykusuzluk ve yorgunluktan birçok kaza olabiliyor bir arkadaşım bebeğini emzirirken uyuyakalmisti bebek boğularak ölmustu hala daha aklı dengesi yerinde değil. Tedbirli olmakta fayda var ama maalesef herkesin ailesi akrabası olmuyor olsa da yokluğu daha iyi oluyor onlar mecbur kalacak tabiki duanizi edip içinizi ferah tutun beni de annem yalnız büyütmüş elhamdülillah bir sey olmadı teyzem de üç kişi yanındaydı yine de uğrama olmuştu. Allaha kalben tüm samimiyetle dua etmek gerek sadece lohusayken değil her zaman. Allah yardımcımız olsun.
MrvDmrkr 10gün falan annem kayınvalidem kalıcak sonra giderler 40gün yanımda onlarla daralırım bırak cin basmasını😂😂 hurafelere inanmayın arkadaşlar böyle şeylere inanıp psikolojinizi zayıflattığınız için bilinçaltı olarak cinlenirsiniz. Durduk yere gelip de cinler kimseye musallat olmaz ellerini ovuşturup lohusa varsa rahatsız edelim diye koşturmuyolardır heralde 😂
Bicanbehiye Glshhrn ben hiç inanmıyorum böyle şeylere ama kayınvaliden çok inandığı için yanlız bırakmadı.özellikle ikindidenn sonra