Sevada
Kaybettiğim bebeğiminde ense kalınlığı en fazla 6.5 bir dr. 7 doğru gidiyor demişti ve hep down denildi. Tabi down olduğu için kalp anomalileride var denildi.
Ama öğrendiğim Ve Bir daha yapmayacaklarım;
O haftalarda bebeklerin ense kalınlıklarının normal olabileceği ama ilerleyen haftalarda devam ederse işte o zaman şüphelenmeye başlamak. (Perinatologum) söylemişti.
2.Downdan şüpheleneme varsa Fetal DNA yaptırıp, Kesinlikle bebeği kaybetme riski göze alınarak amiyosentez ve kordonsentez yaptırmamak.
Şimdi diyorum ki down şüphelenip, eğer bebeği aldıracaksan yaptıralım, aldırmayacaksan yaptırmayalım diyen dr. Sadece down varsa kendimi ve bebeğimi bu dünyaya hazırlamak için yaptırırım.
Bebeğimi bir iki dr. Dışında 3 dr görmesi.
Özeli tercih ediyorum ama kesinlikle devlette işin eri bir dr ile iletişimde olmak.
Ben bebeğimi 15 haftada kaybettim, ama bizim 5 haftalık iken duygumuz ilk ve en yüksek kalp atışı 124 idi. Sonra hep düşdü herkes bebeğin down ve buna bağlı kalp anomalileride var dediler. Ve benim söylediğim hep şu idi kalbimi hep temiz tutum o konuda, benim bebeğim downlu değil ama kalbinde sorum var dedim. Korktuğun yesen sınandım🥺
Dolayı ile bana artık fetal DNA yerine ben direk bebeğime kordonsentez yaptırdım eşimden kan alımdı. Evet Bebeğimin kromozomları temizdi ama kalbimizde sorun vardı.
3 ay sonra hamile 🤰 olduğumu öğrendim ve şuan 10+3 olduk. Şükür her şey yolunda gidiyor ama hamilelik dem K risk demek 9 ay boyunca düşüncesi ile daha sakinim artık.
Ve postun sahibi güzel anne ilk önce yapman gereken şey Allah teslimiyet ve içinden o korkuyu atmak. Her şeyin olumlusunu düşün ki olumlu olsun, evet o haftalarda ense kalınlığı olabiliyormuş
hatta bir dr. Erkek bebeğin ensesi bazen kalın oluyor ve down şüphesi ile yaklaşılıyor demişti. Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah temiz haberi ile sonuçlanır.❤️💐