Veee sonunda bende doğurdum😁🙈
Pazar akşamı 9 da suyum kanlı şekilde gelmeye başladı hiç bi şekilde doğum belirtisi yok hastaneye gittim açıklık 2 cm yatış önerdiler istemedim kendi sancımı bekledim eve geldim akşam 11 de belime ağrı girmeye başladı büyük abdestim geliyor gibi ıkınma oluyor ben hiç bi şekilde sancıların o şekilde olduğunu bilemedim sancı olduğunu çıkaramadım 🙈 Hemen anneme söyledim sancıların başlamış dedi gittikçe şiddeti artıyordu gece saat 1 dayanamadım hastaneye gittim bide ne olsun açıklık 5 cm doğum başlamış nstye bağladılar hemen saat 2 ye kadar o şekilde kaldım ebem bidaha kontrol etti açıklık bu sefer 8 cm bu şekilde devam edersen 2 3 saate doğurursun dedi ben şok o kadar saat dayanamazdım çünkü her sancım geldiğinde derin nefes alıp verdim hiç bağırıp çağırmadım gücümü bagırmaya harcamadım suni sancı takıldı çok geçmeden sancım şiddetlendi açıklık 10 cm hemen çatalı hazırlamaya gitti ebeler onlar gelmeden ıkınmam geldiği zaman ayaklarımı kendime çekip gücüm yettiğince derin nefes alıp ıkındım ikinci ıkınmada saat 2.40 ta oğlum balık gibi kaydı bacaklarımın arasından yanımda hiç kimse yoktu o an yatakta kendi başıma doğurdum 🤣 Ebeleri çağırdım geldi geldi oğlum geldi diye bağırdım hemen koşa koşa geldiler tabi onlarda şokta kordonu falan kestiler oğlumu kucagıma verdiler inanın onu kucagınıza alınca dünyalar sizin oluyor bütün herşeyi unutuyorsunuz Rabbim herkese sağlıklı sıhatli benim doğumum gibi kolay doğumlar nasip etsin 🤲🏻 Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplarım. Tavsiyelere gelecek olursak😍
Hamileliğim boyunca sürekli hareket halimdeydim yürüyüş çok yapmadım ama evde hareket halindeydim temizlik cam silme süpürme banyo tuvalet herşeyi yapardım hiç bi işten kaçmazdım
37 den sonra günde 3 hurma ve bol su içtim
Çömelme hareketi esneme hareketi squat hareketlerini sürekli yapardım
Doğum anında sancım geldiği zaman derin nefes alıp verdim hiç bağırmadım sesim hiç çıkmadı içime attım belkide bu yüzdendir kolay doğum yapmam
Sümmessebile yesserah duasını dilimden çıkarmadım hiç her sancım geldiğince onu söyledim nas felak ayetel kürsi ihlas surelerini devamlı okudum gerçekten onları okuyunca rahatlama geliyor kolaylık oluyordu
Gücümü son bebek geleceği ana bıraktım ve 2 ıkınmada kucagıma aldım size tavsiyem elinizden geldiğince bağırmayın gücünüzü boş yere harcamayın kendinizi doğum anına bırakın herkese sağlıklı doğumlar diliyorum ❤️☺️🙏