Selliinn Merhaba arkadaşlar 20.haftamdayım ve bebeğimin iki böbreğinde de genişleme olduğu, ve takip edileceğini öğrendik moralim biraz bozuk aynı durumu yaşıyan daha sonra normal boyutuna dönen var mı acaba aramızda
DilekBodurr Selliinn bizde de vardı canım doktorum önemsemedi her bebekte bu kadar olur dedi. Genelde erkek bebeklerde çok olurmuş
Arapgelin Selliinn bebeğinin cinsiyeti ne? Aynı durum bendede var bebeğimin iki böbreğindede genişleme varmış 🥺
MeltemNermin Selliinn bizim detayli ultrasonda 3 mm ve 7mm di. Su an 33 haftadayız ve 10 mm her ikiside. Ama mesane arkasinda kist te var bizde. Erkek bebeklerde genelde görülüyormuş tabi bizimki büyüdü.
Selliinn SenaSrts evet doktorum detaylı ultrason için perinatolağa yönlendirdi prof a o sırada öğrendim sınırdaymış boyutu takip edilecekmiş şuan için bir risk oluşturmuyor çok şükür ama işte daha fazla ilerlemez umarım
Selliinn DilekBodurr ne kadar peki boyutu bizim 4.03 ve 4. 14 dedi doğduktan sonra kendi kendine küçülebiliyormuş yada ilerlerse operasyon olması gerekebilirmiş bebeğimin ama çoğunluğu küçülüyormuş o şekilde bilgilendirdi benide ama yine de endişeleniyor insan
DilekBodurr Selliinn Benim de bu civarlardaydı ve minimal değerler bu değerler demişti şimdi 35 olcaz aynı değerlere söylemiyor bile doktorum
Nurtugce01 Selliinn canım benimkinin biri 5 küsürlerde çıktı ama doğuma kadar kendi toplar toplamazsada doğumdan kısa bir süre sonra toplar dedi doktorlar. %99 geçiyormuş. Içini ferah tut sen sorun teşkil eden sınır 10mus.
Selliinn Nurtugce01 bana da o şekilde bilgi verdi doktorum ama daha da genişler diye endişeleniyorm ister istemez, inşallah sağlıkla doğar bebişlerimiz🙏 peki canım sana dikkat etmen gereken bişey söyledi mi doktorun yeme içme ile ilgili yada herhangi bir ilaç vs verdimi bana hiç bir sey demedi bu konuda
Nurtugce01 Selliinn hayır dedi ki bu senin mudahele edebileceğin bisey değil benimde detaylıda çıkmıştı 20. Haftada sonra 24 te gittiğimde tekrar vakti hala biri öyle ama önemli bir durum değil sadece takipte kalacaz dedi. Içini ferah tutuyorum ben ilk duyunca çok üzülmüştüm ama sonradan çok daha kötü şeylerde duyabilirdim çok şükür bisey yok dedim. Hiçte takmıyorum şuan açıkçası %99 düzelicek bir durum sonuçta. Ailemde böbrek rahatsizligida var bi cok kisi dogustan tek bobrekli genetik olabileceğini düşündüm ama elimizden gelen bisey gelmiyor uzulmenin sıkıntı yapmanında sana faydası yok zararı var o yüzden hiç dusunmemeye çalış Her sey normal olarak düşün çok şükür ki daha büyük düzelmeyecek bir durum değil 😊
Purpleme Benim bebegimde de cikmisti detaylida.. sagda 3.5mm sagda 2.4mm olarak .. su an 32. Haftaya girdim her gittigimde kontrolde doktora soruyorum normal boyutunda su an diyor .. icini ferah tut kotu dusunme 🙏🏻
Firdevs192 Selliinn canım benim bebegimde de genişleme vardı bizde detaylida öğrendik. Ama 27. Haftadan sonra olması gereken boyuta geldi. Şimdi 36+2 yim herşey normal dedi doktorum
Balannesiiii1 Selliinn Canım bende 6 aylık da öğrendim doğduktan sonrada kontrolere gittik şükür şimdi 2 yaşında hiçbirşeyyok saglikli
MomosAnneoluyoo_ Selliinn 37+3 deyim bende 18 haftada genişleme olduğunu öğrendim. Amniyotik sıvı alımı önerdiler kabul etmedim. Riskli bı durum çünkü bebeği kaybetme ihtimali %50 demişti. Ama sıvı yi aldirmazsam da genişlemenin sebebini öğrenmeyeceğimi söyledi. Sebebi ne olabilir diye sorduğumda down sendromlu olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi baya bı ağladım ama sonra salak mıyım ağlıyorum diye düşündüm doktor evet ama insan sonuçta yanılma ihtimali yüzde yüz. Sıvı alımını kesinlikle kabul etmedim. Sonra araştırmaya başladım. Ve bunun normal bı durum olduğunu her beş bebekten 3 de olabileceğini erkek bebeklerde daha sık görüldüğünü doğumdan sonra idrarını düzenli yapmasıyla duzelebilecegini erkek bebeklerin sünnet olduktan sonra normale dönme ihtimalinin çok yuksek olduğunu öğrendim. Detaylı ultrason son ayima kadar devam etti hatta en son dün gittim. 25. Haftadan sonra bir kaç perinatoloji raporunu toplayıp çocuk cerrahi bölümüne gittim. Durumu anlattım. Endiselenmeme gerek olmadığını ciddi derece de büyüme var evet ama doğumdan sonra takip edilip eğer düzelme olmazsa ufak bir operasyon ile düzeleceğini anlattı. Aslında büyüyen böbrek değil sadece böbrek çıkışı buyuyormus ve böbreğin etli kısmını kucultuyormus. Çok uzattım ama detaylandirip içinizi rahat ettirmek idi niyetim. Endişelenecek bir durum yok rabbim şifa versin. Doğumdan sonra düzeliyor Allah’ın izni ile. 🌿
Selliinn MomosAnneoluyoo_ çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız inşallah hepimiz bebekleri saglıkla doğar 🙏
Selliinn MomosAnneoluyoo_ bu arada amniyon sıvında herhangi bir azalma falan oldu mu o kötü yazıyor İnternette amniyon sıvının azalması olabilirmiş büyüme olursa
MomosAnneoluyoo_ Selliinn benim bebeğimin bobreklerinden biri 26 diğeri 28 mm çok fazla büyük ama çocuk ceraahi bir sknt gormedi doğum sonrası tedavide düzelecek merak etmeyin dedi
Selliinn MomosAnneoluyoo_ çok şükür ki baska sıkıntılar yok gerçekten çok haklısınız en azından tedavisi olan bişey sadece ilk duyhnca kötü hissediyor insan