Kizlar oncelikle Allah butun isteyenlere bu duyguyu nasip etsin. Ben dogum hakkinda cok kisa yazicam sebebini birazdan aciklayacagim. Suyum geldi ve hastaneye yatisimi yaptilar 24 saat icerisinde dogumun gerceklesmesi gerektigini soylediler. Acilmayi bekledik 24 saat suni sancinin en yuksek dozu verilmesine ragmen 0 aciklik vardi. Sonunda epidural sezeryana karar verildi ve gayet guzel gecti hatta tekrar dogursam sezeryani secerim diyorum. Ama en basindan normal dogumu israrla istedim.
Neyse gelelim en onemli konuya. En zor en korkulacak sey ne diye sorarsaniz ; Benim icin 9 ay hamilelik ve doğum en kolayi. Zor olan dogumdan sonraki surec. Lohusalik fln degil konu. Konu emzirme konusu. Buraya kayitliyken hic gormedim bu konuda uyari yapanlari onceden oneride bulunanlari. Ama benim yasadiklarimi gercekten kimsenin yasamasini istemem en cok ta o yuzden buraya yaziyorum.
kizlar mutlaka emzirme egitimi alin. Bebek ilk dogar dogmaz ister sezeryan olsun ister normal hemen gogsunuze alin gogsunuzu tanisin emsin emme gucu zayif olsa bile birakin kokusunu alsin ve alişsin. Ne hemsireleri dinleyin ne baskasini. Gogsunuzle bebeginizin arasina hicbirsey almayin ne biberon ne silikon uclar fln. Direk gogsunuze dokundurun.
Ben dogum yaptigim hastanedeki hemsirenin yaptigi hatayla ( silikon ucu gogsume takarak bebegin agzina sokmasi ) cok stresli bir ay gecirdim. Hergun bebegimin gogsumu redd etmesi aglamasi sadece biberonu kabul etmesi ve saire derken Lohusalik ve bu stres bana cok agir geldi. 1 ay uğrastim psikolojim bozuldu geceleri gunduzleri aglamaktan mahv oldum depresyona girdim sutum azaldi. Cok zor surec ve arastirdigim zaman annelerin çogunun bu sorunu ysadigini gordum. O yuzden daha dogum yapmayanlara soylemek istiyorum emzirme ile alakali ben hicbirsey bilmiyormusum ( bildigimi dusunerek ) o yuzden iyi arastirin kesinlikle biberon fln koymayin valizinize.
Tabii 1 ay ugras sonucu ben kazandim 🥰 bebegim cok sukur emiyor. Ama inanin ki cok zor surec aylarca ugrasanlar varmis.
Dogum ve emzirme ile alakali sorulariniz varsa cevaplarim
hepinize guzel huzurlu saglikli dogumlar 😘🥰❤️🌺💐