Burcuakdogdu Tansiyonum 13-8 çıktı takipli idrar testi istediler çok mu sınırda bir rakam aceba? Bilgisi olan var mı çok panik yaptım
Meriwa Burcuakdogdu canm hamilelikde düşük olması daha iyi tabi seninki biraz yüksek takip etmen lazım ihmal etme sakın
pelinnns Burcuakdogdu protein kaçağı olup olmadığına bakmak için idrar istemiştir canım. 26 29 haftalar arası benimde tansiyonum çok yüksekti en yüksek 139-95 çıkmıştı. İdrar testi tam kan istedi çok şükür protein kaçağı yoktu bende. Yine yüksek çıkıyordu beslenme düzenimi değiştirdim her akşam mümkün olduğunca sarımsaklı yoğurt yemeye özen gösterdim. Şimdilerde 115-119 70-74 arası sabitlenmiş durumda. Birde kafana çok takma canım akışına bırak birazda. İnşaallah senin de protein kaçağı olmaz 🤲🏻
Ayse0007 Burcuakdogdu gebelikte tansiyon cok onemli bende ayni sikintilari yasiyorum tansiyon surekli inip çıkıyor her gun tansiyon olcup tansiyon ilaci kullaniyorum allah korusun anne ve bebek ölümüne bile sebep olan bir illet . Ins allahin izniyle haftaya bugün kavusuyoruz kizimla rabbim ins sizide feraha kavustursun . Cok dikkatli olan bu donemde bas donmesi simsek cakmasi yildiz gorme olursa hemen gel bebegi alicaz dedi doktorum🤲
Fadikfs Burcuakdogdu normal tansiyon 12/8 ama hamilelerde Buda yüksek sayılıyo sanırım benim baya düşük oluyo iyi tansiyon diyo
nil_sugra Burcuakdogdu tansiyonu idrarda protein kaçağı izlerse bu gebelik zehirlenmesi demektir. Gebelik zehirlenmesi de vücut bebeği istemiyor demektir. Yani bebek annenin tün yaşamsal fonksiyonlarını bozuyor demek. Sen idrar sonucun çıkana kadar tansiyonu takip altında tut. Alet varsa eğer saat başı ölç ve not al. Ayrıca beslenme düzenini tansiyon hastası gibi değiştir. Tansiyonun yine aynıysa bir bardak suya yarım limon sık iç hemen o düzenler. Doktorunla sürekli irtibat halinde ol
Kvlkgzmerhn 14olduğunda hastaneye gitmek gerekmiş doktorum 1 aydir beni takip.ediyor her hafta idrar testi istiyor zehirlenme var mi diye bakıyor tansiyon ilaci basladik adalat ve alfamet o biraz iyi geldi ama ne yazikki dogurana kadar böyle devamm 36 haftyiz
Burcuakdogdu Benim hiçbir belirtim yoktu 27+4üm bir anda çıktı tansiyon yüksekliği takipli idrar testinde birşey olup olmadığı çıkacak inş sonuçlar temiz çıkar