Tugcemd NurseB doktorumuz sadece bu hastalıktan pankreas akcigerler filan etkilenşyı filan dedi balgam çok oluyomuş o yüzden de solunum güçlügü oluyormuş galiba böyle kısacık bi bilgi verdi sadece enfeksyon riski yüksek oluyomuş birde galiba
NurseB Tugcemd evet vucut salgıları artıyor ve kıvamı yoğunlaşıyor. Akciğerkerde de biriktiği için solunum sıkıntısı, enfeksiyon yapabiliyor
Gamzese Tugcemd entube olmustur evet zor bu durum ama zorlanmıstır gecıcı bır surec ınsallah yakın zamanda extube olur
Aysenozturk007 Epifenomen benim bebeğimde kanala baskı yapıyor iğne oluyorum insallah erken gelmez. Nefeste vs sorun yaşadı mı kaç gün kaldı kuvözde
Epifenomen Aysenozturk007 inşallah kuzum 🙏 evet yaşamıştı. Anne karnındayken problemi vardı zaten yeterince gelişememişti. Birkaç gün kendi kendine nefes alamadı ama sonra toparladı. 15 veya 16 gün kalmıştı. Küvezde hızlı toparlanamadığı için ablama verdiler bebeği memeyi alınca maşallah hemen toparlamaya başladı bir ay sonra 4 kiloyu geçmişti 😊
Aysenozturk007 Epifenomen oyy yavrum benim maşallah maşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah
Tugcemd NurseB erken teşhis önemli ama demi tedavisi erken başlar yani daha az etkilenir bebegim ..bugün tam 1 aylık oldu bebegim hala solunum sıkıntısı normal degil zaten demi ?
NurseB Tugcemd kesinlikle erkek teşhis önemli etkilenmesi acısından. Hala solunum sıkıntısı olması illa buna bağlı olmayabilir. Erken doğmuş Bir çok bebekte uzun sürebiliyor
tambirminnos Tugcemd neyseki baska yerde tutulumu yokmuş tedavisini bilmiyorum canım ama druna sorun bence tedavi olarak ne uygulanacak ne tür bi ilaç olacak yada ne biliyim ileriye dönük yaratabileceği bir sıkıntı var mı
Mnkkedi Bende 27 haftalık erken doğum yaptım şu an bebeğim hastanede. Dün doktor ağzından solunum cihazı taktıklarını söyledi. Sizin bebeğiniz nasıl oldu kilosu falan nasıl
nil_sugra Tugcemd evet canım. Erken prematüre bebekse entübe ederler hemen. Benim kuşum 28 haftalık doğmuştu onu ilk 2 gün entübe ettiler sonra cpap’a aldılar
Mnkkedi nil_sugra benimde 27 haftalık doğdu şu an 6 haftalık oldu ilk burnundan takılıydı 5 gündür ağzından takılı. Ağzından takılı olması mı daha iyi burnundan takılı olması mı