Edos Merhaba hanimlar. Kan uyusmazligi nasil oluyor. Internette okudum ama cesitce birseyler yazıyor. Bana aciklik getirebilir misiniz 😏30+5 haftaligim doktorum herhangi birsey soylemedi bu konu hakkinda 😑
Sabrszanne3535 Edos kan uyuşmazlıği testi yapilmadimi size anne babanın kanı farklı olursa biri negatif biri pozitif oluyo
gzemtum Edos eğer kan grubunuz negatif ise bebeğiniz pozitif doğduğunda uyuşmazlığınız oluyor ve bir iğne yapıyorlar
Sarperinannesi Edos anne ve baba da kan uyuşmazlığı var ise yani biri - ilken diğeri + ise, Doğumdan sonra anneye iğne yapılıyor o kadar, biz de uyuşmazlık olduğu için ilk doğumumda , sonraki düşüşümde iğne oldum, şimdi 2. Doğumumda da olucam inşallah
SeNeM Edos eğer ki kadının kan grubu negatif erkeğin ki pozitif ise kan uyuşmazlığı var demektir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu erkeğin kan grubundan ise ikinci bebek için anneye iğne yapılıyor. Olay bu.. bizde de var kn uyuşmazlığı ondan tecrübeliyim 🙂
Edos Sabrszanne3535 ikimizinde pozitif evlenirken yapilan testi bilgisayarda goruyor mu acaba ondan mi yapmadi ki test felan cunku bilmesi imkansiz onun dışında sormadi bile. Konu hakkinda 1 cumle bile gecmedi.
Edos Sarperinannesi esiminde benimde pozitif sadece birimiz 0 birimiz a herhangi sorun teskil etmiyor o halde 🤔
Ipek3427 Bizdedr var ilk hamileliğim doktor kanaman olmadığı sürece sorun yok dedi bebeğin kan grubuna göre iğne vuracaklar doğumdan sonra
Efegultek Anne negatif baba pozitif ise kan uyuşmazlığı vardır. Bu test evlenirken yapılıyor ve size kan uyuşmazlığı olduğu söyleniyor zaten. İlk bebek de sorun teşkil etmiyor. Doğumdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vuruluyor. 2. Bebekte indirekt coombs testi yapılıyor eğer negatif cıkarsa iğne vurulmuyor.28. Haftada test tekrarlanıp pozitif veya negatif ne olursa iğne yapılıyor. Dogumdan sonra bu iğne tekrar yapılıyor.
Edos Efegultek cok sagolun💗 Ilk gebeligim olsugu icin pek bilmiyirm arastirdum baya ama pek bilgi edinemedim💗Allah razi olsun🙏
Ipek3427 Edos inan bende kafama çok takıyordum ilk hamileliğim yani insan korkuyor ama herşey olacağına varır ya sık sık araştırma yap her konuda😉
Edos SeNeM o halde bizde uyusmazlik yok. Yarin kontrolum var yine danisicam doktoruma. Teskkur edrim💗🙏
Sabrszanne3535 Benim negatif eşimin pozitif ilk 6.haftada kanamam vardı oldum igne 28 haftada oldum bide doğumdan sonra olucam igne yinede doktorunuza danisin isterseniz
Edos Ipek3427 yapiyorum ama bu konuyu bir turlu anlayamadim😂 Nasil stres yapip sıkıntıya girdiysem kafam almadi bir turlu cok teskkur edrim 🙏💗