Yehuuu bizde mezun olduk🐣 haziran annesi, başıydı sonuydu derken canım oğlumu kucağıma aldım, allahıma şükürler olsun ..
Çok kolay bir hamilelik geçirdim, mide bulantım vs olmadı, lakin mide yanması baya zorlayıcı oldu.beslememe çok dikkat ettim, kendim 20 kilo aldım ama zaten zayıf gebe kalmıştım çok takmadım 😁öyle böyle korono karantina vs derken 9 ay geldi çattı, sıklaşan kontroller nst derken, oğlum bi türlü doğum pozisyonuna girmedi, bekleyelim dedik doktoruma, 36, 37, derken daha dönmez dedi doktorum ve 15 hazirana sezeryan planladık, beklemeye koyulduk derken…..
12 haziran günü bebek iyicene toplanmaya ve kasılmaya başladı, doktara bi diyesim geldi ama zaten 1 aydır var diye düşündüm demedim, akşam üstü karnımda şiddetli bir ağrı oldu, idrara çıktım akabinde hafif pembe bir kan geldi ama çok azdı, korktum tabi panik yaptım çünkü hamilelik boyunca ilk anormal durumdu, hastane mi aradım nöbetçi olan doktor normal doğum yaklaşmış dedi, neyse saat 12 oldu yattım ama karnımda adet sancısına benzer bir sancı ama bi tik üstü, yatamadım kalktım kalkar kalkmaz suyum boşaldı 🙄 lavaboya gittim orda da yine aynı, bazen anlaşılmıyor deniyor ama benımki anlaşılamaz gibi değildi, eşime bağırdım geldi, ama bem tabi panik, çünkü bebek tersti, suyum niye geldi? Sezeryan olmaya programlanmışken normal mi doğuracaktım? Normal doğursam bebek iri idi, riskli olur demişti doktorum o nasıl olacaktı? Neyse hastnaye gittik doktorumun yönlendirmesiyle ebe karşıladı doğumhaneye girdim, açıklığına bakıcam çatala gel dedi, hobaaaaaa 😰😰 acıdı yalan yok bağırdım, açılmam yoktu, nst de sancım normal bebek iyi çıktı yatışım yapıldı suyum geldiği için, bu arada dua ediyorum açılmam olmasın diye, bebek ters diye, sonra doktorum sabah 7 de alacağını söyledi çünküm 11 de yemek yemiştim, gece 3 de bir daha nst ye bağlandım, sancım vardı, baya bi sancı çektim hemde sezeryanı bekledim 😄 sonra ebe geldi doktor geliyor seni alacağız dedi ağrın çok var riske atmak istemedi dedi, saat 6 gibi hazırlamaya başladılar, sondayı spinalden sonra istedim, bu arada 3 kere daha çatı muayenesi oldum tabi, saat 6 gibi hazırladılar ve ameliyat haneye girdim…. Kendimi serbest bıraktım dedim ki Esra, öyle yada böyle bu iş bitecek sal kendini kasma, içimden hep rabbi essir i okudum, spinal yapıldı, korkulacak bişi yok sakın korkmayın, çekiştimeleri itip kakmaları hissediyoraunuz ama acı yok acayip bi his 😄 derken aybalam çıktı, nasıl bir ses cıyak cıyak 😄😄 aşağıda kazma kürek çalışma devam ediyor tabi 😁yanıma verdiler hemen sustu..
Doğdu işte dedim kendi kendime.. 3960 52 cm Di oğluşum usg ile aynı çıktı kilosu boyu. Ameliyathane sopuk bide o rahatlama gelince titremeye başladım ve kasıldım kasılınca ağrım oldu, bi ağrı kesici ile hallettiler, aynı gün yürüdüm gazım çıktı, sütüm gelmedi ilk gün mama verdik aç kalmasın şekeri düşmesin diye, 2 gün memeyi tuttu ama hala sütüm yoktu, bugün 3.gün sütüm az var önce emziriyprum sonra 30 CC mama veriyorum..
Uzun oldu ama çok anlatmak istiyordum dayanamadım 🤗evlat baldan tatlı, acılar bir gün geçer, anıları kalır misali, rabbimin en güzel hediyesine kavuştum,
Bütün sorulara cevap verebilirim, aklınıza ne geliyorsa sorun bacılar 🤗 allaha emanet 🤲