Fatma93 6 aylik hamileyim yurtdisinda yasiyoruz . Esimin ailesi turkiye’de . 4 yildir ailesini gormuyor mayisda normalde 3 hafta gidip gelecekti ama bu virusten dolayi gidemedi sinirlar kapali. Simdide acilacak gel gelmiyomusun diyip duruyorlar. Ama artik hem bebegim 6 aylik oldu karnim buyudu hemde 2 inci dalga gelebilir diyolar ya 2 inci dalga gelip turkiye’de kalirsa diye korkuyorum. Yaninda ailen var bisey olursa diyo bana ama kim ister esi olmadan dogum yapmak ? Haksizmiyim ?
2020-2020 Fatma93 4 yıl çok uzun bir süre… Empati kur senin ailen yanında ama o 4 senedir ailesini görmüyor. Sen daha eşin 2 hafta yanında olmayacak diye dertleniyorsun adam 4 sene olmuş ailesini görsün ne olucak.. Ayrıca o gibi durumlarda özel seferler yapıldı ilk dalgada
Fasulyemibeklerken Fatma93 bence kötü düşünmeyin rabbim yazdıysa bırakın 2. Dalgayı başka şeyler başına gelir Allah korusun tabi gelmesin hem kendiniz söylüyorsunuz 4 yıldır görmüyor diye siz aynı durumda olsanız ne düşünürdünüz?
Psikolog-anne Fatma93 haksızsınız bencede, hassas düşünüyorsunuz, aileniz orda olmasa tamam, ama aileniz yanınızdaymış, 4 yıl cok fazla bir süre, gebelikten dolayı hassas davranıyorsunuz empati yaparak çözebilirsiniz
Selin17 Fatma93 canım sen 4 yıldır aileni görmesen ne yaparsın ? Bizde ailemizden uzakta yaşıyoruz, eşim Askeri Personel..Ocak ayında gittik en son , şimdi Allah nasip ederse temmuzun 5 inde gidicez ve burnum da tütüyorlar ağlayıp duruyorum.. anne baba çok kıymetli bir şey.. çeken bilir onun acısını.. bence gitsin, sende anne olacaksın kendini onun yerine koy
Aysenes Fatma93 4 sene cok ya gitsin aulesine gidyor sonucta benm babam bedeli askerlik ödeyemedi 8sene gidemedi adam ödedigi gunun ertesi gunu biletini alip arkasina bakmadan kosa kosa vatana gitti valla cok zor 🙄😊
Aysegul3359 Bence de eşin gitmeli ailesinin yanına. Siz bi de şanslısınız aileniz yanınızdaymış. Anneniz babanız size destek olacak o doğum anında. Eşinize yazık değilmi 4 yıldır ailesini görmüyor üstelik sadece 2 hafta için gidecek. Sakın ha üzülme. Sen şu an çok hassassın. Ama bende ailemden uzakta yaşıyorum ve gidemiyorum. Nasıl birşey olduğunu bilirim ayrılığın. Onların başına birşey gelse ne kadar üzülür eşin görüşememişken. Böyle düşün canım.
Ahsend49 Fatma93 ikinci dalga biri bitmeden geldi zaten sınava girenlerde çıkıyor hastane çalışanımda çıkıyor mahalleler apartmanlar karantinaya alınıyor tekrardan. Akıllı olan yerinden kımıldamaz
Saadetctk Fatma93 4 sene uzun bi sure ben aileme 2 gün gitmesem özlüyorum vallahii.. ailem türkiyede yaşasa heralde her ay gitmek isterim hatta ailem turkiyeye tasinmayi düşünüyor eşime bende dönmek istiyorum dedim.. ailem olmadan ben ne yapayım gurbette yanı. 6 ayliksin daha canim onunde kocaman 3 ay daha var eşinin de ailesini gormesi hakki ve ne guzel yani ailenle aynı sehirde yaşıyorsun birsey oldugunda gidecegin ailen dibinde bence hamilelik hormonlarından bu durumu fazla kafana taktin sen ama birak canim eşinin de ailesini gormesi hakkidir
Sadeceduygu Fatma93 ben destek olayım bari 😃 4 sene görmeyen adam 5 ay daha görmese ölmez heralde dediğiniz gibi ya kapılar kapatılırsa?
ElifOncul Bence 4 sene uzun sure diorsunuz da 4 yil ailesine gitmemis surda esinin dogumuna 3 ay kala da gitmeyiversin bence. 4 yil dayandiysa 3 ay daha dayanabilir 🤷🏼♀️ Hem de son donemler en ihtiyac olan donemelr hele ki corona doneminde havalimanina gir cik yapcak uluslararasi. Empati yapmasi gereken kisi esi bence
S-r-p 4 yıl da epey uzunmuş gerçekten daha altı aylıksınız kötü düşünmeyin zaten kısmette yoksa yanınızda olsa bile aksilik çıkabilir bi de kapılar kapansa diye de korkmayın bence illa ki herkesi ikamet adresine gönderirler
Deletedmom399 Fatma93 bende 4 yıl görmeseydim ailemi kesinlikle giderdim. Hem dediği gibi yanınızda ailenizde varmış empati yapın biraz sonuçta çok çok uzun bir süre 4 yıl. Biraz fazla duygusal ve bencilce bir düşünce olur eşinizi gondermemeniz. Türkiye de veya yurt dışında hepimizin başına herşey gelebilir rahatlayın biraz ne onu ne kendinizi üzmeyin.
Sezensu Fatma93 Valla 4 yıl çok uzun bir süre diyenler olmuş ama 4 yıl görmeyecek kadar dayandıysa 1 yıl daha dayanıversin vakalar her gün artıyor burada gelip burada kalma ihtimali çok yüksek gelmemesi en doğrusu. Bu virüs dönemini mi bulmuş 4 yıl sonra bence gitmemesi daha doğru..
Mommy006 Fatma93 eşini ailesi riski görmeyip çağırıosa valla bravo… kaygını anlıorum ailesi gelsin yanınıza doğuma, 3 ay daha sabretsinler… korona olmasa gitmesine bi se demeyeceğinden eminim, sen de haklısın ama ailesinin de düsünmesi lazım… türkiyede artışlar var ne olacağı belli değil… doğumu eşsiz yapan cok kadın var o söz asırı olmus tek. ama yani istenir eş yanda da. Hayırlısı olsun ne dielim.-