Esra_42 Merebalar kizlar..seker yuklemesi testi yaptim 75 mg lik.3 defa kan aldilar benden ilk kanda 93 ..ikinci kanda 202 ..ücuncu kanda 111 cikti sizce durum nedir ?
RabiaMG Esra_42 bende gecen hafta yaptrdim ac 80 ikinci 173 cikti yuksek dedi doktorum carsamba ikinciye 100 gr yukleme yapilcak.
720berra- Esra_42 açlık normal ama tokluk birinci yüksek çıkmış 180 sınır diyet uygulaman gerekir önce büyük ihtimalle düşer
Esra_42 RabiaMG seninki yuksek deil ki bence 100 mglik icme derim..acken cok iyi cikmis sonrada 180 ustu ciktimi yuksek diyorlar ben cok arastirdim..seninki gayet normal degerlerin..peki ücuncuye bakmadimi?
Esra_42 720berra- kendimce dikkat ediyorum ama oyle fazla deil yinede cok korkuyorum…degerleri boyle olupta dusen warmi acaba yaa
RabiaMG Esra_42 yok sadece 2 kez bakildi bir ac birde sonra bakildi. Ozelede devlete de gidiyorum ikiside yuksek dedi yine yuksek cikarsa dahiliyeye gonderceklermis. Tahlil sonucunda da tok olanda sinir 140 yaziyor.
Esra_42 RabiaMG tokluk 140 ama seker yukleme de oyle deil..doktorun aclik tokluk sekerinemi bakti yoksa seker yukmesimi yaptirdi anlamadim
720berra- RabiaMG 50 gr lık yapıldıysa sınır 140 size 50 gr mi yapıldı 75 yaptıklarında tekrar 100 gr lık yükleme istemiyorlar çünkü
720berra- Esra_42 yürüyüş de yapabilirsiniz şekere çok etki ediyor benim sınırda çıkmıştı doktor sıkıntı değil ama her yemekten sonra yarım saat yürü demişti öğlen ve akşam yemeklerden bir saat sonra yürüyüş yapıyorum
RabiaMG Esra_42 acsan seker yuklemesi var dedi 75 gram suya karistirip ictim. Bi acken bide ictikten 1 saat sonra tahlil yapildi. Tokluk aclik nasil bakiliyor ki yani farki ne oluyor bilmiyorum.
RabiaMG 720berra- tahlil sonucumda 75 gram glikoz yaziyor. Verdikleri glikoz posetinde de yaziyordu ama suan hic hatirlamiyorum.
720berra- RabiaMG 75 gr sa sizinki yüksek değil aslında 50gr 140 75 de sınır 180 dir ilk saatte bakılan
Merveyunus31 720berra- RabiaMG kızlar benimde 100lukte açlık 75 ilk tokluk 200 ikinci tokluk 145 cıkmış doktor yüksek dedi ikincisini sizce nasıl yani diyetle düşürebilir miyim
RabiaMG 720berra- valla hic bilmiyorum canim iki doktorda bir kez daha yapilcak dedi. İnsallah bu sefer yuksek cikmaz.
720berra- Merveyunus31 100lüktede ilk saat 180 diye biliyorum canım seninki de biraz yüksek çıkmış ama diyet ve yürüyüş önerecektir doktor uygularsan kontrol altına alınır merak etme