tuubaeylulanil Kızlar ben 21 +1 im 1 haftada bi anda ödem oldu ayaklarımda topuklarımda özellikle ve ıkı kilo aldım 4 gün içinde ya anlamadım böyle olan varmı
Anneolacagimben tuubaeylulanil bence ihmal etmeyin bende bir anda sismistim tuz tuketmedigim halde dr kontrolüne gidince Dr um Farketti 24 saatlik idrar testi istedi malesef protein kacagim varmış şimdi gebelik zehirlenmesi ile karşı karsiyayim Dr kontrolunuze daha varsa tansiyon takibi yapın 14.9 uzeriyse hiç beklemeyin benim tansiyon sorunu çıkmadı ama her an çıkabilir diye tetikteyiz sizde tuzu hamuru pirinci kestiginiz halde ödem varsa durmayın lütfen
melindam tuubaeylulanil Ödem Önemli Gebelikte Tuzsuz Ve Karbonhidratsız Beslenmenizi Yapın buna Rağmen Ödemde Artış Varsa Tansiyon Takibi Yapın. Hatta Tansiyona Şimdiden Başlayın. Benfe Gebelik Zehirlenmesi Yaşadım Çarşamba Sezeryanla Kızımı Doğurdum ama Keşke İlk Gittiğim Doktor Faek Etseydi Normal Demeseydi Bende Bunlaru Yaşamasaydım
Fadikfs tuubaeylulanil biz 30 haftalığız sadece ayaklarım bileğimden aşağısı şiş ve üzerine bastırınca acıyo o yüzden idrar ve kan tahlili yapıp böbrek fonksiyonlarıma bakıcak yarın
tuubaeylulanil Anneolacagimben yaa Tuz pirinç hayatta yemiyorum su fazla içiyorum ondan da fazla su ödem yapar dıye söylediler 3 lt yi geçmemeye Çalışıyorum Ama şimdi protein acıgı falan diyince doktoruma sorayım aynen kısa zamanda
Anneolacagimben tuubaeylulanil aaa çok su da mı ödem yapıyormuş ben besi algıyı buluyor galiba oda böbrekleri yoruyordur tabi
Elifozmen33 Aynj dert bende var 21 +1 im ama tansiyon dusme problemim var biraz ama gercekten biraz tuzlu yiyorum oda siskinlik odem yapıyor birini biraksam biri problem digerini yapsam o problem yarin kontrolum var sorcagim gittigimde
tuubaeylulanil Elifozmen33 benim kontrol daha 11temmuz gibi daha cok var cok üzüldüm ya ödem tuz lu yiyenlerde olur diye bılırdım tuz yemeklere bıle koymuyorum düşünün. Alakasınyok demek ki tuzla veya sadece tuzla baglı değil diyeyim🤷🏽♀️
tuubaeylulanil melindam melindam Sağlıklı olsun inşallah bebeğin canım. Evet önemlıymış ben de yeni farkettim bakayım doktora ulaşamadım ama olmazsa giderim
Anneolacagimben melindam benim Dr um onemsedi etraf normal şişkinlik desede Dr ısrarla protein kacagi testi ve tansiyon takibi istedi başta çok üzüldüm ama şimdi iyi ki diyorum daha benim haftam çok erken 27 haftaligim 25 ye öğrendim kaçak olduğunu sizin tansiyon sorunu var miydi
Elifozmen33 Anneolacagimben evet ama tuzlu yemem gerekiyor tuzlu yeyince de ödem oluyor tuzlu yemezsem de dusuyor ve bayılıyorum serum yiyorum
tuubaeylulanil Anneolacagimben evet doktorum ilk haftalar kaç lt içtiğimi sordu 3 u geçiyor kesin dedim. Fazlası da dokular arası su tutar ve bu da ödeme sebep olabilir dedi