Cok detaya inmiycem ama inanilmaz bi kafa karisikligi yasiyorum. Fikirlerinizi ogrenmek isterim. Konu su;
Kizlar su anda 35+5 haftaligiz.
30.haftaya kadar her seyimiz yolundayken, kontrole gittigimizde 2 hafta geriden geldigimizi ogrendik. Doktorumuz onemli degil dedi iki hafta ileri ya da geri olabilir dedi ve tekrar bir ay sonrasina 34.haftaya eandevu olusturdu gonderdi. Daha sonra benim icim rahat etmedi, 33.haftada kontrole bir hafta kala tekrar gittik. Doktorumuz olcumleri yapti bu sefer 3 hafta geriden olctu ve SGA oldugunu dusundu, yani yapi olarak kucuk bir bebek oldugunu dusundu. Emin olmak icin, bi hastalik ya da sorun olmadigini kesinlestirmek icin iki hafta sonra tekrar kontrole alicam, bu surecte tansiyonunu olcup not al be hareketlerini takip et dedi. Dedigi gibi yaptim. Tansiyonumda bi sknti yoktu, hep normaldi ve hareketleri de gayet iyiydi. Bir hafta boyle yaptik sonra icim yine rahat etmedi ve hamileligimin basinda gittigim bi doktor vardi yine ozelde. Ona da gittik, durumu anlattik. Kontrol etti ve 34.haftada 4 hafta geriden olctu karin cevresini. Hemen ciger gelistirici igne verdi, iki gun toplam 4 doz yapildi. Kan-idrar tahlilleri, doppler vs yapti. Herhangi bi problem cikmadi yine. 3 gunde bir takip edicem dedi dogumu nerde istiyosan yaparsin dedi. Boyle bi hafta devam ettik. Bu arada kendi doktoruma da o an acil oldugu icin baska doktora gittigimizi ve ciger gelistirici yapildigini soyledim, gormek istedi gittik bilgileri not aldi ve randevumuza daha bir hafta vardi. 35+3’te goruselim diye bisey demedi. Bu arada ciger gelistirici yapan doktor da ayni gun kontrole gittigimizde sunlari soyledi:
“bebek %95 yasayacak, uc gunde bir takibe devam edicez cunku solunumu durursa hemen alicaz. Solunum durduktan sonra bebek hareketleri devam eder ama yavaslar, sonra kalp atisi durur, bebek ölür. 37.haftada dogurtucam seni. Ciger gelistirici yaptigimiz bebekleri 37’de aliyoruz” dedi
Aciklamalari bize hic mantikli gelmedi. Kendi takipte oldugumuz doktorada 2 haftalik suremiz doldu ve ayni gun gittik ve olcumlerini yapti. Ve dedi ki “bebek gayet iyi, icimiz rahat bekleyebiliriz. Yapi olarak ufak bi bebek olucak. Hic onemli degil sagligi gayet yerinde. Onceligimiz normal dogum, 40.haftasini da gorebilir. Tek istedigim duzenli yuruyuslere basla, bebege giden damarlari beslesin ve hareketlerini takip et. Bir onceki gune kiyasla problem oldugunu dusunursen gece gunduz farketmez ara beni. Su an her sey yolunda” dedi. Tekrar iki hafta sonraya randevu verdi.
Simdi sorun su ki biri 37.haftada dogurtucam dedi, biri gayet iyi 40.haftaya kadar durmak isterse durabilir sknti yok dedi. Kafamiz karisti. Sizce napmaliyiz? Ikisi de ozel hastane. Sezaryenle 37’de alirim diyen hastanenin dogum ucreti 3500 civari, kendi doktorumuzun 1500₺. Para icin mi oyle yapti acaba? Yoksa ciger gelistiriciyle ilgisi var mi? Mantikli bi aciklama da yapmadi yani. Ben diyorum ki ucuncu bi doktora gidip durum boyle boyle diye anlatip napalim diye mi sorsak? Fff bu doktorlar niye boyle 😣