Selinayy Kizlar merhaba evcil kedimiz var daha iki aylık sabah mamasını elimle verdim baş parmağımı issirdi suç bendeydi kanadı baya şimdi vicdan azabı duyuyorum bebeğime bı zararı olurmu aşısını da yaptırmadım henüz bileniniz varsa yazabilir mi 🥺
es_es Selinayy kedi evde mi doğdu sokaktan mı sahiplendin. Kedilere ilk aşıları zaten 3.ayda yapılır 2 aylık kediye aşı yapılmaz. Kedinin bir hastalığı yoksa hiçbir şey olmaz zaten kanatacak kadar da ısıramamıştır. Benim doktorum insandan 100 hastalık bulaşırsa kediden köpekten 3-4 hastalık bulaşır, hele ev kedisinden o da bulaşmaz demişti.
es_es Selinayy kanadı kısmını kaçırmışım ya 😂 2 aylık nasıl bir hayduttur bu kanatabilecek kadar ısırmış 😻😻😻 İstersen yarın sağlık ocağındaki doktordan fikrini al ya da kediyi bi veterinere götür bi hastalığı var mı baksınlar ama kedilerden kolay kolay hastalık bulaşmaz
irva Selinayy Zaten aşı yapmazlar ki hemen ona.İç dış parazitleri anca yapılır.O da kediye yararı var zaten.Merak etme bir şey olmaz.Benim kediler her gün bir yerimi ısırıyor kanatıyor.😃 Kolonya sürüyorum sıkıntı yapma.Ama çok içinin rahat etmesini istiyorsan gidebilirsin doktora :)
Selinayy es_es kedi evde doğdu annesi sokak kedisiydi ama yavrusu evde doğdu kanadı baya dediğim hani bıçak keser kendi kanar sonra durur ya öyle oldu acıttı biraz teşekkür ederim cevap için
brcaky Benim şuan kedim var sokaktan sahiplendim 1 mayıs doğumlu, karma, iç-dış parazit yapıldı. Isırıktan bişey olmaz ama aşılarını yaptırabilceğin kadar büyük. Kolonya tut ısırdığı yere mikrop kapmasın
es_es Selinayy diğer arkadaşların da yazdığı gibi kolanya sür ama merak etme evde de doğduysa bi şey olmaz. Geçmiş olsun
Selinayy Ya maması sandı heralde benim suçum birazda elimde verdim deli gibi oda karıştırdı heralde 😂
Prenses001 Selinayy git aşını ol ne olur ne olmaz önceki hamileliğim de banada buna benzer bir şey oldu hemde hastane bahçesinde doktorlar aşı olunması gerektiğini söyledi
irva Prenses001 Ama arkadaşın kedisi ev kedisi.Dışarı ile bağlantısı yok ki bulaşıcı bir hastalık vs olsun.
Selinayy Prenses001 sokak kedileri için tirmasalae bile tetanos yaptırılması gerekiyor diye biliyorum evcil.olunca kafam karisti hiç dışarı çıkarmadık evde doğdu
Prenses001 irva aşılarını yaptırmamış ama kedinin anneside sokak kedisi değil mi annesinden belki bir şey geçmiştir hayvan sonuçta
Prenses001 Selinayy kediye aşı falanda yaptırmamışsınız ama parazitleri falan oluyor cok dikkat etmek lazım anneside mi ev kedisiydi sokak kedisi yazmışsınız sanırım annesi için. Her ikiside ev kedisi olsa bile riske atmamalısınız hayvan sonucta
Pelin55 Selinayy asisizmis kediniz doktora gidin isterseniz daha iui bilgi verir allah korusun burada olmaz bisey denir sonrasinda bisey cikar 🤦♀️
irva Prenses001 İyi de kedi daha 2 aylık zaten aşısıları şuan başlamıyor ki ? Evde doğan kediden zarar gelmez.Kediden sahibine mantar dışında bulaşan pek hastalık yok.Benimde evde iki kedim var.Dışarısı ile bağlantısı olsaydı evet aşı olabilir diye bilirdim.Ama şuan gerek yok.Boşa arkadaşa da panik yaptırmayalım.
MinnakLiva kan aktıysa bişey olmaz canım iyice sıktırsaydın dışarı aksaydı, 3. ayda aşıları başlıyor ihmal etmeyin ❤️