Zlnklc07 maşallah Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin 😇 ben de başta korkmuştum ama burdan hikayeleri okudukça bilmediğim şeyleri öğrendikçe tam güven geldi bana. Bir an evvel doğsun, doğum 1 günde gelip geçecek ilkinde yaptım gene yaparım, hemen yeni hayatıma geçip o hayata alışmak istiyorum kafasındaydım hep. İlk hamileliğimde çok hareketsizdim hep yattım uyudum yürüyüşlerimi aksatmıştım. Bunda ise tam tersi hep aktiftim yatasım gelmedi hiç, hamilesin yapma dedikleri her şeyi yaptım dikkat ederek, hassas davranmadım kendime yani. Doktoruna danışarak 37den sonra doğuma hazırlık hareketleri yapmanı tavsiye ederim. Nefes egzersizlerini tavsiye ediyorum sancıları doğrı nefesle karşılayınca çok kolay gelecek sana. Meryem ana otunun faydası var bence, ikinci doğum ilkinin yarısı kadar kısalıyor diyorlar. Benim ilki 16 saat sürdü, ikinciyi suyumun geldiği bebeğin yerleştiği saatleri saymazsak sancıların verildiği andan itibaren 4 saat sürdü mesela. Kısa sürmese bile en azından sancının ne demek olduğunı bilerek gidiyorsun ilkinde yaptım bilmeden yaptım şuan bilşyorum daha iyi yaparım güveni gelsin kendine. Bilerek gitmek bambaşka çünkü tecrübeleniyorsun korkmak yerine bir an evvel olsun bitsin sağlıcakla diye kodla kendini. Düşüncelerin doğumu etkiler çünkü hep güzeli düşün 😇😇 ben son ana kadar bebeğin başı ya yerleşmezse, ya suyum yine önce gelirse korkusu yaşadım hep ve bence kötüyü çağırdım ve ikisi de başıma geldi. Sen öyle yapma iyiyi düşün Rabbim kolaylıkla almayı nasip etsin inşallah 😍😍😍