Hepinize selamlar uzunca anlatıyorum sonradan sıkıldım demeyin nolur 😍 19 yaşımda evlenip hemen hamile kaldım 45 kiloyla, 25 kilo aldım ve normal doğum ile 2017 aralık ayında 37+5 haftayken 2850 gr ile oğlum doğdu. Yemek yaparken sıcak tencere kapağını buz gibi akan çeşme suyuna tutunca cam kapak elimde tuzla buz olup patladı ve haliyle büyük korku yaşadım. Gecesinde çok açık pembe akıntım geldi sümüksü bir akıntıyla karışık, sonrasında idrarımı yaparken kesilmeyen bir şey farkettim ve ben ıkındıkça akmaya devam etmesinden suyumun olduğunu anladım( bu arada peçeteyle sildiğimde suyun içinde incecik sarı sarı tüyler vardı, oğlum saçlı doğmuştu 😍) ve 16 saat sonrasında oğlumu kucağıma aldım. Oğlum 2 buçuk yaşına geldi ve kızım oldu. Hamileliğim kolaydı mide bulantısı yanması olmadı, sadece son 2 ayımda şiddetli bel ağrıları ve hamileliğim boyunca süren kuyruk sokumu ağrısıyla hamileliğimi geçirdim. 50 kiloyla hamile kalıp 14 kilo aldım. Karnım top gibiydi ve herkes erkeğe benzetiyordu. (((burada soran arkadaşlara cevap olur hem erkek karnı gibiydi karnım ve pamuk gibi bir kız doğurdum 😍😍😍))) Korona yüzünden de son kontrollere gidemedim ve cinsiyetine tekrardan baktıramadım içimde hep bir şüphe oldu. 37den sonra son kontrolüme gittim başı aşağıdaydı 2700 gramdı, sürekli çömüp kalktım plates topunda bel hareketleri yaptım ve yerleri elimle sildim, hiç oturmadım malum oğlan da var evde. 38+4 köye gittik su doldurmaya, 5 kiloluk bidonları falan arabaya ben yerleştirdim doğacaksa da doğsun artık kafasındaydım malum son haftalar hepimiz sabırsızlanıyoruz 😂 18nci haftadan beri karnımda kasılmalar hep vardı zaten, o yüzden son zamanlarımda gelen kasılmaları hiç önemseyemedim düzeni yoktu ve ağrısızdı. Sancım nişanım önce gelir diye çok bekledim ve öyle olsun istedim, sancılarımı evde çekip son anda hastaneye gitmek istiyordum ilk doğumumda suni sancı verildi ve saatlerce çekince bunda öyle olsun istemiyordum. Bir kaç gündür tuvalete çok gidiyordum ve sürekli büyük abdestimi yapma isteğim vardı. Köyden döndük annem de bizde kaldı. bahçede mangal yapalım yarın dedik ve gecesinde saat 01.00 gibi yatakta otururken içimden boom diye bir ses geldi. Su dolu balonun patlaması bildiğiniz, gerçekten o sesi duydum 🤐, başkalarından böyle duymuştum hep nasıl oluyor acaba diyordum başıma geldi. 3 4 saniye kadar geçti ve o 3 4 saniyede aklımdan neler neler geçti kesin suyum geldi, suni sancı olamaaaaz 😱😱, açılma da yoktur şimdi, hayır şimdi değil 🤐🤐, ama patladı mecburum falanlar 😂 ve aşağıya doğru büyük bir baskı, sanki büyük abdestim varmışçasına veeeee foooşşşşşşş diye akan suyum 😨😨 hemen yataktan fırladım, zaten baskı hissettiğim an kalkmıştım yataktan, kalkar kalkmaz aktı aşağıya. Eşime seslendim suyum geldi diye şoka girdi, banyoya koştum üzerimi değiştirdim kilot bezlerden giydim ve fazla hareket etmemeye çalıştım. Annemi uyandırdı hemen hazırlandık, kayınvalidemgil alt katımda oturuyordu onu çağırdık oğlumun başında durdu uyuyordu oğlum. Erkek kardeşim de evde onlarla kaldı. Acilden giriş yaptık ve hemen sandalye istedim. Devlet hastanesinde yaptım bu arada doğumumu. (ilk doğumumda 2 tane ebe soru sorsam bile tersliyorlardı ve ilk doğumumun onlar yüzünden uzadığını düşünüyorum 1 sene atlatamamıştım doğumda yaşadıklarımı) bir de doktorum hakkında da pek iyi yorumlar duymuyordum fakat önemsemedim takmamaya çalıştım benimle güzel ilgileniyordu ben sevmiştim, devlet hastanelerinde öyle doktorlar pek girmiyor doğuma hep ebeler yaptırıyor. Benim şansıma o gün doktorum nöbetçiymiş ve sürekli gelip gitti kontrol etti. Özelde gibi hissettim kendimi doktorum sağolsun 😘😘 Gece 01.15 gibi 2 cm açılma ve bebeğim kanala yerleşmemişti. Sancılarım vardı karnımda kasılmalar oluyo dediğim sancılar, nstde 125 kadar çıkıyordu ama bana ağrı vermiyordu. Acı eşiğin yüksektir dediler. Damar yolu açıp normal odaya aldılar soluma dönüp yattım, kesinlikle ayağa kalkma kordon sarkabilir bebeğin başı yerleşmeyebilir şöyle böyle sezeryana gidebilirsin derken gecenin ilerleyen vakitlerinde tuvalet için kalktığımda artık suyumun gelmediğini farkettim, kanlı akıntım geliyordu muhtemelen bebek yerleşmişti. Bu aşamada hep sümmessebile yesserah okudum ona yollar açıldı demekmiş burdan bir arkadaş söyledi. Ben bu duayı okudukça hissediyordum yerleştiğini. Duanın gücüne inanın 😇 sancıların artınca haber et dediler bende aksine sancım daha az gelmeye başladı ben de kimseyi çağırmadım soluma dönüp yattım hep. Sabah 08.46 doktorum geldi ilk muayenemi yaptı 2.5 cm açılma var bebek yerleşmiş istediğin hareketi yap çöm kalk yürü dedi dünyalar benim oldu 😍 suni istemiyordum ama desteklemek amaçlı az miktar vericez dedi ve 09.00 da suni verildi. 125e çıkan sancıda rahatça yatan ben suni verilince 50den itibaren ıhıldamaya başladım 😂 9.15 gibi bebek kalp atımı yavaşladı, hatta atım görünmedi, tam o sırada hemşire geldi kalp atışı görünmüyor dedim telaş oldum, serumu sancıyı kapatıp başka klasik serum bağladılar. Dosyaya yazacaklarmış. Nefes almam gerekiyordu tutmuşum sanırım sancı anında. Oksijen gitmeyince yavruma haliyle, siz siz olun hep güzel sakince derince nefes alıp verin inanın sancıları öyle daha kolay atlatıyorsunuz. Sancı anında da hep rabbi yessir vela tüassir rabbi temmim bil hayr duasını okudum. Rabbim kolaylaştır zorlaştırma hayırla sonuçlandır demekmiş. Bunu okudukça sancıları daha hafif hissettim çok kolay karşıladım. 9 buçuk gibi kalktım ayaktayım sancıları ayakta karşılıyorum. 10.15 sancı anımda alttan muayene ettiler 3 cm, tekrar suni verdiler. Kalp atımına bakıyorlar, doktor aradı. Sordu anlattılar durumu. Suniyi azar azar veriyorlar o da çok etki yapıyor, kesince de hiç ağrı gelmiyor. Ortasını bulamadılar, bedenim ve bebeğim suni sancıyı resmen kabul etmedi (istemiyorum diye hep kafamda kodlayınca) 10.33 devam ediyoruz.
Suniyi bir kesip bir vererek açılmanın hızlanması için uğraştık, nstye mecbur bağlandım bebeğin kalp atımı için, yoksa hep ayakta karşıladım sancıları. Çömüp kalktım, doğum sandalyesi vardı (höreke deniyor sanırım) oraya oturup arada ıkınmaya çalıştım. Altımda hasta bezi vardı bu arada, ıkındıkça suyum gelirse diye giymiştim fakat bebeğim yerleşince pek suyum gelmedi kesildi. Lavman yapılmadı bir kaç kez tuvalete gittim 1 kere büyük abdestimi yaptım bir daha da gelmedi. Doğum odasındaydım hep, arada sezaryan olanların bebeği geliyordu kilosunu ölçüp üzerini giydirdikleri o küçük yatakta duruyordu annesi çıkana kadar. Hep onları izledim bir yandan sancı çektim. Sancılar geçince bebeği, etrafındaki hemşireleri izledim film izler gibi.
Farklı bir atmosfer vardı, doğum odası lakin dedikodu odası gibiydi giren çıkan çoktu ve sürekli kahkahalar içinde iş yapıyorlardı. Nstye bağlıyken gelen ebelerin çoğunun üzeri leş gibi sigara kokuyordu. Hiç birini aldırmamaya çalıştım kendi halime kızımı bedenimi dinledim. Annem yanımdaydı ama ona da hiçbir şey yaptırmadım masaj yapacaktı dokundurtmadım. Sancı girince bedenimi ve nefesimi dinlemek, ayakta öne doğru eğilip bir yere yaslanmak daha kolay geldi. Kafamı bir yere koymamaya çalıştım çünkü sancı geçince acaip uyku basıyordu uyumak istiyordum. Son 2 saat çektiğim sancılar kendi sancılarımmış, doktorum tekrar geldi muayene etti. 5 cm açılma ve en son 13.00da 7 8 cm kadar açılmam oldu. ilk doğumumda da 8cmde başlattılar bunda da 8 cm olunca doktorum çatala çıkardı. Anneme gelebilirsin dedi ben de olmaz gelmesin gitsin dedim utanırım bağıramam ve üzüleceğini de bildiğim için çekinirdim. Tamam dediler sadece ebeyle doktorum vardı doğumhanede. Ebe beni övmeye başladı her sözümüzü dinledi çok güzel sancılarını çekti diye. Doktorum da çok güzelsin tatlı bir kızsın diye diye çatala çıkarttılar beni, tamam dedim bunlar benim içimden geçecek 😂😂 sancı geldiği an ıkınmamı istedi, eliyle de bir yandan bebeğin başını yakalamaya yönlendirmeye çalışıyordu sanırım. Elini her soktuğunda ayrı ağrı çekiyordum. (meğersem mesanemde sarkma varmış onu ittirip bebeğime yol açmaya çalışıyormuş) Sancım geldikçe ıkındım, geçince de ıkınmak istedim ama olmadı dinlen dediler. Dinlendikçe de bu sefer takatim ve umudum kesilir gibi oluyordu. Çok yorulunca mecalim kalmamıştı, daha önce de doğum yapmış olunca en son ıkınmalarda bütün gücümü kullanmam gerektiğini hatırlamam beni baştan pes ettiriyordu. Neyse ki doktorum hep olumlu telkinlerle beni cesaretlendirdi. Sürekli ıkın dedikçe ıkındım, birinin karnıma bastırmasını istedim gücümün olmadığını söyledim. 1 ebe 1 doktor vardı zaten. Çok kuvvetli ıkınmamı, kesmememi, mesanemin ilk doğumdan sarktığını ve bebeğin geçişini zorlaştırdığını bu yüzden daha kuvvetli ıkınmam gerektiğini söyledi. Son anda ebe karnıma bastırdı az durdu ve doktorum kesi attı ama hiç hissetmedim acısını. Bir yandan canım çıkana kadar ıkınmak, bir yandan da olan biteni izlemeye çalışıyordum sırf burda anlatabilmek için 😅😅 Çok hızlı bir şekilde yaptılar bunları nefes bile almamıştım daha, çığlık ata ata doğum yaptım ilk doğumumda da aynı şekilde bağırmıştım kesinlikle utanmamanızı tavsiye ediyorum bağırın bağırmak istiyorsanız 😅 dudaklarım çok kurumuştu doktorum hemen peçeteyi ıslatıp dudaklarıma sürdü biraz rahatlatalım seni dedi canım benim ya 😍 Ve son bir kez daha hem karnıma bastırarak hem ben ıkınarak güzeller güzeli yumuş sarı kızım dünyaya geldi, saat 13.30 3.250 gr 50 cm. Çıktığı an rahatlarım sanmıştım oğlumda rahatlamıştım fakat bunda hala daha karnımda bi kasılma ve ağrı vardı. Plasentanın da çıkmasını bekledik doktorum karnıma masaj yapa yapa çıkarttı ve dikişlerimi atmaya başladı. Kaç dikişim var dedim napcan sen dikişini kızına bak ne kadar güzel sana benziyo onu izle dedi. Aaaa olmaz dedim erkeklerin nasıl askerlik anısı varsa bizim de doğum hikayelerimiz var soranlara ne dicem ben dedim güldüler 😅😅😅 İçte 2 dışta 2 dikiş varmış 😍😇 ve hiç hissetmedim ilk doğumumda hissetmiştim fakat onda çoktu dikişim. Plasentayı bana verir misiniz dedim, temizlikçi ve ebe şoka girdi, doktorum direkt ne yapacaksın gömecek misin dedi 😂 evet dedim. Ebe de noluyomuş gömünce dedi gömüp kızımın adına ağaç dikicem üzerine dedim. Şaşırdılar ama doktorum bu uygulamayı biliyor olmalı ki alabilirsin tabi vermemezlik yapmıyoruz çöpe gidiyor zaten dedi. Temizlikçi ablaya söyledi poşetleyip annesine verin dedi. Doktor çıktı, çıkar çıkmaz ay ben onu alamam dedi 😣 zorlayamazdım tabi haklı yani bi et parçası nasıl alsın kadın ona da yazık neler neler görüyo doğumda 😅 Haliyle alamadım, ayağa kalkamıyordum kalkabilseydim alacaktım 🙄 Şimdi 6 günlük olduk doğum yaptığım andan beri ayaktayım annem düne kadar yanımda kaldı ilk günler o karnımdaki ağrı geçmemişti o yüzden g8itmedi. Dün ben gönderdim iyiyim artık diye. Dün ve ondan önceki gün 2 dikişim düştü. Sanırım içtekiler önce düştü. Dıştaki 2 dikişim duruyor. Hastanede 1 gün kaldım sütüm ilk 2 gün azdı şimdi maşallahı var, orda kaldığım sürede hasta bezi kullandım large almıştı eşim. 1 pakette 7 tane vardı sanırım hepsini kullandım suyum geldiği andan itibaren 😂 eve gelince de artık kanamam azalmıştı pede geçtim gece boyuna. 2 gündür de normalini kullanıyorum çok az az geliyo kanamam. Şuan için rahat bir lohusalık geçiriyorum kayınvalidemgile de kesinlikle gelmeyin kalmayın dedim yorgunlardı zaten. eltim de yeni doğum yapmıştı onun başında kalmışlardı bir nevi yorgunluktan bana da gelememiş oldular benim için çok iyi oldu. Kendinizi iyi hissediyorsanız ve güveniyorsanız lohusalığı sessiz sakin bir ortamda geçirmek en güzeli 😍 çok huzurluyum şuan evde tekim kızımla baş başayım, acıkmış, gazı var galiba, uyandı uyandı emzir diyenim yok, uyurken sevcem diye uyandıranı yok, işime karışanım yok ohhhh 😂😂😂 sabah da göbeği düşmüş teyzeleri 😍😍 suni sancı verilene kadar çok rahattım, suni sancının verildiği saatten sayarsak toplam 4 buçuk saatlik bir doğum sancısı çektim ve doğum yaptım.. Son 2 saatteki sancılar kendi sancımdı ve çok uykumu getirdi. Bebeğin doğmak üzere olduğunu ordan da anlayabilirsiniz az kalmış demekmiş. Her anı saati saatine telefonuma kaydettim dinç kalmaya çalıştım. İlk doğumuma göre oldukça kolay bir doğum geçirdim, etrafımda beni huzursuz edecek insanlar da olmayınca gayet güzeldi her şey, suyumun önce gelmesi dışında diğer her şey dualarımdaki gibi oldu lohusalığımı kolayca atlatıcam inşallah sizlere de hep dua ettim Rabbim hepinize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah sıktıysam hakkınızı helal edin 😇🤗🤗🤗 sabitler misiniz @HappyMom